0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδερφοι,Ο καθένας απο εμάς μπορεί να δει τα βιογραφικά των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της ΠΕΚΑΠ και να αποφασίσει για την ψήφο του. Με μια μικρή αναζήτηση ή και με πμ μπορεί να ενημερωθεί για τις ιστοσελίδες που διατηρούν οι υποψήφιοι με τις θέσεις τους. Επιπλέον η συζήτηση για τους υποψηφίους μπορεί να συνεχίζεται απο εμάς εδώ, με την προϋπόθεση να σεβόμαστε όλοι τους όρους χρήσης του forum. Αντιγράφω το σχετικό απόσπασμα:[....17. Δεν επιτρέπεται η ονομαστική αναφορά σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, που περιέχει προσβλητικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο ή θα αναφέρει προσωπικά στοιχεία του ατόμου αυτού που δεν έχουν δημοσιευθεί με την θέληση/έγκρισή του. Τα μηνύματα αυτά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Οποιοδήποτε μέλος παραβεί τον κανόνα αυτό θα λαμβάνει αρχικά σύσταση από τους διαχειριστές / συντονιστές, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του θα διώχνεται από την κοινότητα και το site. ....] Ευχαριστούμε για την κατανόηση
Mε τέτοια νοοτροπία δεν πρόκειται ποτέ να ξεκολλήσει από το τέλμα ο κλάδος. ΠΕ19 εναντίον ΠΕ20, το ένα ΤΕΙ κατά του άλλου, "καθαροί" εναντίον "κάλπικων", σε λίγο θα κοιτάμε και πως πιάνει το ποντίκι ο κάθε πληροφορικός.Αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα προς τα έξω, όχι αλληλοφαγωμάρα...
@Radius, αυτό που έχω βαρεθεί είναι οι τσάμπα μάγκες. Καταρχάς είναι εύκολο να κάνεις κριτική ανώνυμα. Πολύ εύκολο. Το δύσκολο είναι να βγεις επώνυμα, και να προτείνεις πράγματα. Να δώσεις λύσεις. Μακάρι ο adioristos_pe19 να μας πει το ονοματεπώνυμο του, να δούμε και το δικό του βιογραφικό, και να τον ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές. Θα το κάνει λες; Για να δούμε. Θα ζητήσω και συγγνώμη και θα συνταχτώ και μαζί του. Θα το κάνει όμως; Ή θα πει, εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, απλά δεν ήθελα να παρασύρονται οι συνάδελφοι.Και μην ξεχνάς ότι τον συγκεκριμένο συνάδελφο, τον καλέσαμε εμείς στο pde. Δεν ήρθε από μόνος του. Εμείς τον καλέσαμε. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ο τσάμπα ανώνυμος μάγκας έκανε την "κριτική" του και θα εξαφανιστεί. Και στη τελική, τι έχει να κερδίσει από την ενασχόληση του με την ΠΕΚΑΠ; Μόνο γκρίνια. Αν εκλεγεί, θα βγει άλλος τσάμπα μάγκας που θα του λέει: "Μας έλεγες να σε ψηφίσουμε και δεν κάνεις τίποτα." Και η πλάκα θα είναι, ότι αυτός που θα φωνάζει, ούτε καν θα έχει λάβει μέρος στις εκλογές.Γενικά Radius γεμίζαμε νεοέλληνες τσάμπα μάγκες. 100% κριτική, 0% προτάσεις, 0% προσπάθεια, 0% συμμετοχή. Μακάρι ο adioristos_pe19 να με διαψεύσει.
(όταν μάλιστα γνωρίζουμε οι περισσότεροι ότι πρόκειται για βυσματικές προσλήψεις-και όποιος το αρνείται αυταπατάται-γνωρίζω πολλά παραδείγματα γνωστών συναδέλφων)
Ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε οι υπόλοιποι εδώ μέσα μήπως έχεις εσύ καμία σχέση με το θέμα ή ακόμη και τον υποψήφιο! Μήπως??
H κριτική σε έναν άνθρωπο που εκτίθεται δημοσίως σε μία εκλογική διαδικασία είναι κατινιά;
Γιατί εγώ νομίζω ότι είναι η μόνη υγιής αντίδραση σε κάποιον που διεκδικεί ψήφους και εντολή άμεσης εκπροσώπησης ενός ολόκληρου κλάδου.
Το να μην είναι ειλικρινής ένας υποψήφιος που ζητά να τον ψηφίσουν ως προς το που υπηρέτησε και πως προσελήφθη εκεί, δεν εγείρει ηθικό ζήτημα; Το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης και παράλληλα να εργάζεται και ως αναπληρωτής δεν αντιβαίνει σε νόμους;
Εγώ λοιπόν θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνο να ψηφίζει κάποιος στα τυφλά, με μοναδικό γνώμονα την "ετικέτα" του υποψηφίου και όχι την ουσία των έργων και των λόγων του.
Δεν είδα κάποια κριτική επί των θέσεών του. Κατινιά είναι όταν κρίνεται για διαφορετικά πράγματα, από αυτά που ζητάει την ψήφο μας.
Εγώ πάλι τη βλέπω εκ του πονηρού, αφού δεν αφορά τα θέματα που μας απασχολούν.
Όπως και όταν κάποιος κάνει ιδιαίτερα. κτλ κτλ. Δεν έιμαστε όλοι νομοταγείς στην Ελλάδα, από τη στιγμή που υπάρχουν παράλογοι νόμοι. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι δε γίνεται να είσαι μόνο ωρομίσθιος και να τα βγάζεις πέρα. Αν αυτό είναι το κριτήριό σου, τότε δε γνωρίζεις ποια είναι τα προβλήματα και οι αγωνίες μας. Ο υποψήφιος έγραψε ότι θα αγωνιστεί να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις στα δημοτικά. Δεν ανέφερε να γίνει νόμιμο, να είναι κάποιος αναπληρωτής και να έχει εισόδημα από ιστοσελίδα.
Ούτε εμείς είμαστε τυφλοί για να μη καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από την κριτική κάποιων. Ειδικά όταν δε γίνεται για τα προβλήματα που απασχολούν τους αδιόριστους.
Νομίζω όλοι βλέπουμε ότι ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αδιόριστος υποψήφιος. Αν είχαμε περισσότερους, τότε θα είχαμε την πολυτέλεια να θέσουμε και άλλα κριτήρια. Εύχομαι να εκλεγεί είναι η μοναδική μας ελπίδα για να μην επαναληφθούν τα φετινά. Φυσικά δε φτάνει η ψήφο μας, θα πρέπει να τον στηρίξουμε και μετά γιατί θα παλεύει μόνος του με όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας πολεμάνε και πετσοκόβουν σιγά σιγά τον κλάδο της πληροφορικής.
Κοίτα να δεις τώρα πόσο εύκολο είναι να κάνεις "κριτική". Που τα βρήκες τόσο πολλά μόρια προϋπηρεσίας αλήθεια; Ασημένιος αναπληρωτής στο e-aitisi είσαι (εξαιρώντας τις ειδικές κατηγορίες). Δεν νομίζω να έχουμε κανένα θεματακι με "ύποπτα" μόρια ε; Έχεις και παιδαγωγική κατάρτιση βλέπω. Δεν νομίζω να έβαλες κανένα "βύσμα" ε; Να μπήκες από το παράθυρο. Γιατί ακούγονται πολλά. Τα μόρια που έχω αποκτήσει συνάδελφε τα έχω αποκτήσει μετά κόπων και βασάνων, χωρίς να περάσω από κανένα παραθυράκι! Εργάζομαι από το 2003 και έχω υπηρετήσει και σε δυσπρόσιτες περιοχές αν σου λέει κάτι αυτό. Τα "ύποπτα" μόρια μάλλον πρέπει να τα αναζητήσεις σε άλλους!!! Όσο για την παιδαγωγική κατάρτιση, σου προτείνω να μπεις στον κόπο να κοιτάξεις ότι στην ΑΣΠΑΙΤΕ έχω εισαχθεί με την προκήρυξη του 24μήνου και ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την οποία η κατάταξη είναι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΗ!!! Είσαι άκυρος λοιπόν αγαπητέ και η κριτική σου λανθασμένη.Παράθεση(όταν μάλιστα γνωρίζουμε οι περισσότεροι ότι πρόκειται για βυσματικές προσλήψεις-και όποιος το αρνείται αυταπατάται-γνωρίζω πολλά παραδείγματα γνωστών συναδέλφων)Αν αλλάξεις το προσλήψεις με το εισαγωγές σε Ασπαιτε ή όποιο άλλο παιδαγωγικό πρόγραμμα, ταιριάζει γάντι. Και είναι δικά σου λόγια. Είδες πόσο εύκολο είναι να κάνεις κριτική; Παράθεση από: adioristos_pe19 στις Νοεμβρίου 10, 2011, 09:43:19 amΊσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε οι υπόλοιποι εδώ μέσα μήπως έχεις εσύ καμία σχέση με το θέμα ή ακόμη και τον υποψήφιο! Μήπως??Χαίρομαι που το λες αυτό. Στα τόσα χρόνια που είμαι στο forum, με έχουν κατηγορήσει για τα πάντα. Όπως τότε με το ΔΤΨΣ. Τι είχα ακούσει δεν φαντάζεσαι. Ή για όλους τους διαλόγους που είχα με τους δασκάλους, που ήθελαν να κάνουν πληροφορική. Εκεί να δεις τι άκουσα. Το ομολογώ ότι έχω όφελος από όλα αυτά που γράφω και λέω. Ποιο είναι; Ένας ενωμένος κλάδος που θα παλέψει για τα δικαιώματα της πληροφορικής και των πληροφορικών. Τουλάχιστον σε αυτά που μας ενώνουν. Μέσα από αυτό, θα καταφέρουμε να έχουμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο μάθημα. Περισσότερους αναπληρωτές. Και ποιος ξέρει ίσως και οργανικές αύριο μεθαύριο. Και συμμετέχω στα πάντα είτε με αφορούν είτε όχι. Και όχι μόνο στο forum. Και οικονομικά. Όπως στο δικαστήριο για την παιδαγωγική επάρκεια. Ή με την εγγραφή μου σε ΕΠΕ, ΠΕΚΑΠ (και σε όποιο άλλο ενεργό σύλλογο έχει πρόθεση να συστήσει κάποιος που δεν τον εκφράζουν αυτοί οι δυο). Με το να ψηφίσω τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναπληρωτή που έβαλε υποψηφιότητα στην ΠΕΚΑΠ, θεωρώντας ότι μάλλον θα νοιαστεί περισσότερο από τους υπόλοιπους 27 μόνιμους συναδέλφους. Μακάρι να έβαζες και εσύ. Να είσαι σίγουρος ότι θα ψήφιζα και σένα. Και θα έγραφα ακριβώς τα ιδία, σε όποιον "αμφισβητούσε" τα μόρια προϋπηρεσίας σου και την παιδαγωγική σου επάρκεια και οτιδήποτε άλλο. Αλλά σε όλα συμμετέχω με ένα κοινό σκοπό. Να χτίσω, όχι να γκρεμίσω. Και όπου είναι να γκρεμίσω, να έχω έτοιμη την εναλλακτική πρόταση.
Η απάντησή σου, ο εμπαιγμός προς το πρόσωπό μου χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και η γενικότερη αντιμετώπισή σου επιβεβαιώνουν την άποψή μου ότι δεν πρόκειται να βρει προκοπή ο κλάδος όταν εθελοτυφλούμε!!!
Παράθεση από: Radius στις Νοεμβρίου 10, 2011, 08:39:30 amH κριτική σε έναν άνθρωπο που εκτίθεται δημοσίως σε μία εκλογική διαδικασία είναι κατινιά; Δεν είδα κάποια κριτική επί των θέσεών του. Κατινιά είναι όταν κρίνεται για διαφορετικά πράγματα, από αυτά που ζητάει την ψήφο μας.Μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείς τη συσχέτιση που υπάρχει?Παράθεση από: Radius στις Νοεμβρίου 10, 2011, 08:39:30 am Γιατί εγώ νομίζω ότι είναι η μόνη υγιής αντίδραση σε κάποιον που διεκδικεί ψήφους και εντολή άμεσης εκπροσώπησης ενός ολόκληρου κλάδου. Εγώ πάλι τη βλέπω εκ του πονηρού, αφού δεν αφορά τα θέματα που μας απασχολούν.Παράθεση από: Radius στις Νοεμβρίου 10, 2011, 08:39:30 am Δεν το θεωρώ παράλογο, κι εγώ εκ του πονηρού θα την έβλεπα εκ πρώτης όψεως.Το να μην είναι ειλικρινής ένας υποψήφιος που ζητά να τον ψηφίσουν ως προς το που υπηρέτησε και πως προσελήφθη εκεί, δεν εγείρει ηθικό ζήτημα; Το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης και παράλληλα να εργάζεται και ως αναπληρωτής δεν αντιβαίνει σε νόμους; Όπως και όταν κάποιος κάνει ιδιαίτερα. κτλ κτλ. Δεν έιμαστε όλοι νομοταγείς στην Ελλάδα, από τη στιγμή που υπάρχουν παράλογοι νόμοι. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι δε γίνεται να είσαι μόνο ωρομίσθιος και να τα βγάζεις πέρα. Αν αυτό είναι το κριτήριό σου, τότε δε γνωρίζεις ποια είναι τα προβλήματα και οι αγωνίες μας. Ο υποψήφιος έγραψε ότι θα αγωνιστεί να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις στα δημοτικά. Δεν ανέφερε να γίνει νόμιμο, να είναι κάποιος αναπληρωτής και να έχει εισόδημα από ιστοσελίδα. Για την εμπορική ιδιότητα δε γνωρίζω λεπτομέρειες και ούτε με απασχολεί.Παράθεση από: Radius στις Νοεμβρίου 10, 2011, 08:39:30 amΕγώ λοιπόν θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνο να ψηφίζει κάποιος στα τυφλά, με μοναδικό γνώμονα την "ετικέτα" του υποψηφίου και όχι την ουσία των έργων και των λόγων του.Ούτε εμείς είμαστε τυφλοί για να μη καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από την κριτική κάποιων. Ειδικά όταν δε γίνεται για τα προβλήματα που απασχολούν τους αδιόριστους. Επαναλαμβάνω ειλικρινέστατα ότι κι εγώ στη θέση σας η πρώτη άποψη που θα είχα θα ήταν εκ του πονηρού. Αλλά δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Νομίζω όλοι βλέπουμε ότι ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αδιόριστος υποψήφιος. Αν είχαμε περισσότερους, τότε θα είχαμε την πολυτέλεια να θέσουμε και άλλα κριτήρια. Εύχομαι να εκλεγεί είναι η μοναδική μας ελπίδα για να μην επαναληφθούν τα φετινά. Φυσικά δε φτάνει η ψήφο μας, θα πρέπει να τον στηρίξουμε και μετά γιατί θα παλεύει μόνος του με όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας πολεμάνε και πετσοκόβουν σιγά σιγά τον κλάδο της πληροφορικής.
Δεν το θεωρώ παράλογο, κι εγώ εκ του πονηρού θα την έβλεπα εκ πρώτης όψεως.Το να μην είναι ειλικρινής ένας υποψήφιος που ζητά να τον ψηφίσουν ως προς το που υπηρέτησε και πως προσελήφθη εκεί, δεν εγείρει ηθικό ζήτημα; Το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης και παράλληλα να εργάζεται και ως αναπληρωτής δεν αντιβαίνει σε νόμους;