0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να το κρατήσω αυτό να το θυμάμαι όταν θα γίνει η πρώτη απόλυση εκπαιδευτικού.
Μάλιστα, δύσκολα θα συνεννοηθούμε.... Αν δεν κατάλαβες ότι γελάω γιατί πιστεύεις ότι δεν θα απολυθούν εκπαιδευτικοί αφού προστατεύονται από το Σύνταγμα
Εσύ τι προτείνεις να γίνει? Σε όλες τις βαθμίδες να διδάσκονται ΤΠΕ από "γνώστες ΤΠΕ"?
Τι είδους άποψη είναι όταν εκφράζεται από "καθηγητή Πληροφορικής" - αν είσαι βέβαια.
Τη Φινλανδία αστη για άλλη συζήτηση
Λέω αύριο να ξεκινήσω αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό στην Β τάξη. Βασικά σκεφτόμουν για την Α αλλά λέω μήπως δεν τα καταλάβουν. Εξάλλου στην Α έχω ήδη αρχίσει να τους διδάσκω κάποια προηγμένα θέματα αλγορίθμων και δε θέλω να τους κουράσω πολύ γιατί για να πω την αλήθεια μου δυσκολεύτηκαν λίγο στον Ταχύ Μετασχηματισμό Fourier. Στην Τρίτη είπα να ασχοληθούμε λιγάκι με VHDL και FPGA, και μετά λέω να κάνουμε και ψηφιακές επικοινωνίες (Βασικά σήματα. Συνέλιξη, κρουστική απόκριση, δειγματοληψία, σχεδιασμός FIR και IIR φίλτρων) μιας και το μάθημα είναι ΤΠΕ (Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών).
Για αυτό πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα για να μην κάνει ο κάθε εξυπνάκιας τις μ#%#$%ς του λες και η εκπαίδευση είναι μαγαζάκι του μπαμπάκα του.
Αι σιχτίρ ο κάθε ελληναράς που μπήκε στο δημόσιο απο τα 22 του θα κάνει και υποδείξεις για το τι θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία.
Τελικά όσο περνάει ο καιρός αρχίζω και συνειδητοποιώ τα τεράστια κοινωνικά οφέλη που θα αποκομίσουμε χάρη στην Τρόικα. Διώξτε μερικούς να δεις τι καλά στρώνουν τα πράγματα. Στείλτε τους σπιτάκι τους να δουν τι σημαίνει ανεργία. Να σου πω εγώ μετά αν θα διδάξεις ΤΠΕ η θα μου το παίζεις ιστόρια και θα λες "Εγώ ΤΠΕ δε διδάσκω, θέλω να διδάξω Πληροφορική".
Είναι ο ίδιος κόσμος όχι πολύ καιρό πριν (βλέπε έως και '04) απαξίωνε την προοπτική διορισμού καθηγητή πληροφορικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ορμούσε στην αγορά (ιδιωτικός τομέας) με σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο και να θαμπώσει τα πλήθη. Και με όνειρα για υψηλό πρώτο μισθό. Στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας...
Για αυτό πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα για να μην κάνει ο κάθε εξυπνάκιας τις μ#%#$%ς του λες και η εκπαίδευση είναι μαγαζάκι του μπαμπάκα του. Το μάθημα είναι ΤΠΕ είτε σας αρέσει είτε όχι, όποιος δεν γουστάρει να διδάξει ΤΠΕ στα τσακίδια, να πάει να εφαρμόσει τις τεράστιες γνώσεις πληροφορικής αλλού και όταν το υπουργείο αποφασίσει ότι το μάθημα θα λέγετε Πληροφορική να μας ξανάρθει. Αι σιχτίρ ο κάθε ελληναράς που μπήκε στο δημόσιο απο τα 22 του θα κάνει και υποδείξεις για το τι θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία. Να πατε να δουλέψετε σε ιδιωτικά σχολεία εσείς με τις πολλές γνώσεις πληροφορικής για να πάρετε και καλύτερο μισθό.
Τι λες ρε παιδί μου, τα ξέρεις όλα αυτά? έχεις κάνει τόσες σπουδές βλέπω και μεταπτυχιακό ώστε να καταλήξεις να διδάσκεις word, και ζωγραφική στο δημοτικό? Το κράτος πλήρωσε για να τα μάθεις όλα αυτά για να πας σε δημοτικό ? Μπράβο πάντως, μόλις χάλασες 5 χρόνια από τη ζωή σου ώστε να μάθεις πως χρησιμοποιούν τη ζωγραφική στα windows και πως κάνουν login στο facebook
dijkstra επαναλαμβάνω για δέκατη φορά ότι και εγώ είχα μαθηματικά-φυσική στο τμήμα πληροφορικής(και προφανώς όχι μόνο) που σπούδαζα....βάσει λοιπόν της παπαρολογίας-επιχειρηματολογίας σου μπορώ να τα διδάσκω για την πλάκα μου και σε δημοτικό-γυμνάσιο άρα δεν χρειάζονται μαθηματικοί-φυσικοί plus ότι για μένα είναι γελοία ρε αδερφέ αυτά που διδάσκουν,τα 'χω πως να το στο γράψω πιο απλά....όπως και τα μαθήματα του δημοτικού βάσει ξανά δικής σου παπαρολογίας-αντίληψης-κόμπλεξ μπορώ να τα διδάσκω πάλι για την πλάκα μου γιατί το αντικείμενο/επίπεδο γνώσεων είναι πολύ απλά βατό/χαμηλό/ελεεινά απλό οπότε μπορούν και άλλες ειδικότητες να τα διδάσκουν και άρα ας καταργήσουμε και τους δασκάλους αφού μπορούμε να τοποθετήσουμε άλλες ειδικότητες....τι νομίζεις βρε τσακαλάκο ότι η ειδικότητα του δασκάλου είναι "πλυντήριο" γνώσεων και μπορούν να διδάσκουν τα πάντα( ;; )....έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για το συνάφι σου ελληνάρα μου...!!!
όπως και να έχει ξαναλέω ότι άλλο μαθηματικά άλλο ΤΠΕ, το ένα είναι επιστήμη το άλλο δεξιότητα, όπως η οδήγηση ας πούμε. Δεν έχουν σχέση.
Για να μάθεις να οδηγείς ένα αυτοκίνητο δεν χρειάζεται αυτός που θα σε διδάξει να είναι μηχανικός.