0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν οι ώρες της Πληροφορικής...μειώνονται στα σχολεία...εδώ σε σχέση με την Ευρώπη...τι περιμένουμε.....να προσληφθούν περισσότεροι...;Αλλά και ν'αυξηθούν οι ώρες...τι να διδάξεις χωρίς υποδομές....υπολογιστές..διαδραστικοί πίνακες...και τα τοιάυτα.....εμπάσει περιπτώσει θα πρέπει μάλλον στραφούμε σε άλλες κατευθύνσεις....επαγγελματικές...
Πολλοί δεν είναι ρε παιδιά;πότε και γιατί διορίστηκαν όλοι αυτοί και τόσοι άλλοι (και γω μέσα); δεν ξέρω τι να απαντήσω στην ερώτηση όταν μου την κάνει κάποιος.
Παράθεση από: sxedia στις Αύγουστος 06, 2012, 05:34:27 μμΜια περιπτωση ειναι αυτη....Στο ΤΕΕ που ημουνα εγω, ενω με 3 πληροφορικαριους αλλα με φουλ ωραριο το σχολειο λειτουργουσε , εστειλαν 4 και ο καθενας ειχε 12-13 ωρες αντι για 21, ενω εμεις καναμε 21 ωρες σε τμηματα 25 αρια.Η ελλειψη προγραμματισμου στο διορισμο των ΠΕ19-20, εφτασε την κατασταση ως εδω!Συνάδελφε η μεγάλη σφαγή έγινε το 2006. Γι αυτό και έκτοτε πάγωσαν οι διορισμοί και οι μεταθέσεις.Αυτό που λες προφανώς είναι αργότεραΠολλά δώρα έκανε ο κλάδος μας σε άλλους κλάδους.ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ[/quoteΑυτο που περιεγραψα γινοταν το 2005-2006 σε νησι των Κυκλαδων.Τη χρονια 2006-2007 λειτουργησε μονο η Α ΕΠΑΛ.Το 2007-2008 η Α ΕΠΑΛ και η Β ΕΠΑΛ.Απο τοτε δεν εχω υπηρετησει παλι σε ΕΠΑΛ και δε γνωριζω τι γινεται.Για τα ΤΕΕ τοτε δεν ενδιαφεροταν κανενας απο την ηγεσια. Τι τηλεφωνα περναμε σχολικους συμβουλους κανεις δε ηξερε να μας πει τιποτα. Τωρα που εχουν γινει ΕΠΑΛ δε ξερω τι κατασταση επικρατει, αλλα φταιμε και εμεις !!!
Μια περιπτωση ειναι αυτη....Στο ΤΕΕ που ημουνα εγω, ενω με 3 πληροφορικαριους αλλα με φουλ ωραριο το σχολειο λειτουργουσε , εστειλαν 4 και ο καθενας ειχε 12-13 ωρες αντι για 21, ενω εμεις καναμε 21 ωρες σε τμηματα 25 αρια.Η ελλειψη προγραμματισμου στο διορισμο των ΠΕ19-20, εφτασε την κατασταση ως εδω!
Πολλά δώρα έκανε ο κλάδος μας σε άλλους κλάδους.
Παράθεση από: schmeichel3 στις Αύγουστος 06, 2012, 05:50:23 μμΠολλά δώρα έκανε ο κλάδος μας σε άλλους κλάδους.αυτό λύνεται και αποκαθίσταται πολύ εύκολα με την επιστροφή όλων οσων διορίστηκαν χωρίς να έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής, στον βασικό τους κλάδο.Ειδικά φέτος που προβλέπονται ελάχιστοι έως μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί σε όλους τους κλάδους, αυτή η κίνηση θα εξυπηρετούσε πολύ την κατάσταση. ΜΠΟρεί να καλύψει πάρα πολλές θέσεις Μαθηματικών & Φυσικών κλπ χωρίς να προσλάβει αναπληρωτές στη θέση τους, και χωρίς να χρειαστεί να κάνει ούτε προσλήψεις στην πληροφορική, απλά θα αποκατασταθούν οι υπεραριθμίες, και συνάδελφοι που δεν συμπλήρωναν ωράριο θα συμπληρώνουν.Καλύπτει έτσι κενά σε βασικούς κλάδους, και ανακουφίζει τον κλάδο την πληροφορικής, χωρίς κανένα κόστοςΚαι όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και κάτι που και οι ίδιοι οι "πληροφορικοί" το επιθυμούν, αφού θα είναι σε πιο ασφαλή νερά με το να είναι Μαθηματικοί παρά ΠληροφορικοίΑπορώ γιατί δεν έχει γίνει ακόμα
Το έχω γράψει και σε άλλο τοπικό: η λύση στο θέμα των πληροφορικών (αλλά και άλλων ειδικοτήτων) που πλεονάζουν είναι οι μετατάξεις σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Κενά υπάρχουν πολλά...
Μα αυτό το κάνουν ήδη. Όποιος καθηγητής πληροφορικής διορίστηκε με άλλο πτυχίο, έχει πλέον το δικαίωμα να αναγνωρίζει και το δεύτερο πτυχίο και να κάνει και μαθήματα πληροφορικής και μαθήματα του πτυχίου του. Δεν είναι κάποιος χαζός να αφήσει αυτόβουλα το μάθημα της πληροφορικής και να αρχίσει να κάνει 21 ώρες μαθηματικά ή φυσική. Και ειδικά μαθηματικά και φυσική τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης που έχει άλλη δουλειά και άγχος. Μην περιμένεις με αυτό τον τρόπο να ανοίξουν θέσεις πληροφορικής;