0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: lzdg στις Αύγουστος 25, 2012, 12:56:48 πμ Λύνεται το πρόβλημα του κλάδου με χιλιάδες απόφοιτους κάθε χρόνο? Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όχι.Ο κλάδος μας δεν έχει σαν βασική διέξοδο απασχόλησης την εκπαίδευση. Το υπουργείο δεν είναι υποχρεωμένο να λύσει τέτοιου "είδους" πρόβλημα. Ορθά θα μας απαντούσαν ότι θα πάρουν όσους χρειάζεται η εκπαίδευση και όχι όσους βγάζουν οι σχολές. Στο κάτω - κάτω υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας για την απασχόλησή μας, κάτι που πχ στους νηπιαγωγούς είναι πολύ δυσκολότερο...
Λύνεται το πρόβλημα του κλάδου με χιλιάδες απόφοιτους κάθε χρόνο? Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όχι.
Παράθεση από: larjohn στις Αύγουστος 26, 2012, 04:49:59 μμΠαράθεση από: lzdg στις Αύγουστος 25, 2012, 12:56:48 πμ Λύνεται το πρόβλημα του κλάδου με χιλιάδες απόφοιτους κάθε χρόνο? Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όχι.Ο κλάδος μας δεν έχει σαν βασική διέξοδο απασχόλησης την εκπαίδευση. Το υπουργείο δεν είναι υποχρεωμένο να λύσει τέτοιου "είδους" πρόβλημα. Ορθά θα μας απαντούσαν ότι θα πάρουν όσους χρειάζεται η εκπαίδευση και όχι όσους βγάζουν οι σχολές. Στο κάτω - κάτω υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας για την απασχόλησή μας, κάτι που πχ στους νηπιαγωγούς είναι πολύ δυσκολότερο...Θεωρητικά έχεις δίκιο αλλά στην πράξη πόσες δουλειές "παίζουν" στον ιδιωτικό τομέα? Και ακόμα χειρότερα στην επαρχία και όταν είσαι 30+ και έχεις "φάει" τα χρόνια σου στην εκπαίδευση? Άλλωστε το γεγονός ότι στους πίνακες είναι 5628 άτομα κάτι λέει...Επίσης και το γεγονός ότι συνάδελφοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά πάνε αναπληρωτές στην Α/θμια επίσης κάτι λέει... Εντάξει το πρόβλημα του κλάδου θα λυθεί αν αρχίσει να υπάρχει ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας και Η-Υ αλλά το ότι γράφουμε σε αυτό το forum σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει η εκπαίδευση (η δεν έχουμε και πολλές εναλλακτικές)
το εγραψα και αλλου,με 7 σε πανελληνιες γινεσαι πληροφορικος! αν σας λεει κατι...