0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χωρίς να θέλω να διαδραματίσω το ρόλο της Κασσάνδρας... ζόρικα τα βλέπω τα πράγματα συνάδελφοι .... Ζόρικα...Μακάρι να κάνουμε ΜΑΖΙΚΑ κάτι μπάάάάς και αλλάξει κάτι.....
Κακώς κατά τη γνώμη μου συνδέεις ξενόγλωσσους και πληροφορικούς στα ΙΕΚ. Σε αρκετές ειδικότητες τα μαθήματα της πληροφορικής είναι μαθήματα ειδίκευσης, ενώ οι ξένες γλώσσες σε κανένα. Οι περισσότεροι καθηγητές δευτεροβάθμιας (ειδικά όσοι δεν έχουν σπουδάσει πληροφορική) δεν έχουν τις γνώσεις να διδάξουν τα περισσότερα από τα μαθήματα ειδίκευσης των ΙΕΚ.
[...] Πιο δίκαιο θα ήταν, οι καθηγητές πληροφορικής να παραμείνουν με 10 & 12 διδακτικές ώρες και να συμπληρώνουν το ωράριό τους με γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο τους, αναλαμβάνοντας Νέστωρα, survey, Στατιστικά, συντήρηση υπολογιστών σχολείου κλπ.Ξέρω ότι και αυτό επίσης πριν λίγα χρόνια ξεσήκωσε τον κλάδο των πληροφορικών, και δίκαια μάλιστα!!, ότι δουλειά τους είναι να διδάσκουν και όχι να είναι οι γραμματείς των σχολείων...
Αναφερόμουν στους μόνιμους καθηγητές πληροφορικής που έχουν βασικό πτυχίο στην πληροφορική. Αυτοί, από το να πλεονάζουν και να απολυθούν, γιατί να μην διδάσκουν και στα ΙΕΚ και να συμπληρώνουν το ωράριό τους και να είναι ήσυχοι; Σίγουρα αυτό πριν μερικά χρόνια θα φάνταζε τρελλό, αλλά πάνε αυτοί οι καιροί. Τώρα μπορστά στην απόλυση, είναι μια λύση.Για τους μη έχοντες βασικό πτυχίο πληροφορικής, ούτε κουβέντα να απασχοληθούν ως καθηγητές πληροφορικής, όπως έγραψα και παραπάνω σε προηγούμενο μήνυμά μου.Εξάλλου στα ΙΕΚ δεν έχουν δικαίωμα αίτησης όσοι δεν έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής. Εκεί τηρείται! στην
Και το βασικό πτυχίο πληροφορικής δεν είναι τις περισσότερες φορές αρκετό για μαθήματα ειδικότητας. Θα σου παραθέσω μερικά παραδείγματα για να τεκμηριώσω τη θέση μου περί "υποβάθμισης".
Οπως στον ιδιωτικό τομέα καλά θα κάνει το κράτος να μας δίνει κίνητρα για μετεκπαιδεύσεις (σεμηνάρια) ακόμα και αν αυτό έχει κόστος για την υπηρεσία.
Και γιατί να το κάνει το κράτος αυτό, αν μπορεί να απολύσει τους παλαίουρες και να προσλάβει νέους κοψοτιμής; Γιατί να μην καταργήσει τη μονιμότητα και όπου παρουσιάζεται υστέρηση σε γνώσεις και δεξιότητες να καταφεύγει σε απολύσεις με διαδικασίες εξπρές;;
ΠαράθεσηΚαι το βασικό πτυχίο πληροφορικής δεν είναι τις περισσότερες φορές αρκετό για μαθήματα ειδικότητας. Θα σου παραθέσω μερικά παραδείγματα για να τεκμηριώσω τη θέση μου περί "υποβάθμισης". καλά τα λες αλλά ένας "πληροφορικός" θα το μάθει το μάθημα άμα του το αναθέσουν. Στην φάση που ήμαστε δεν ειναι δυνατόν να θέλουμε να έχουμε και εξειδικευσεις στον κλάδο. Κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος. Ο πληροφορικός πρέπει στην καριέρα του να εξελίσσεται. Όταν εγώ τελείωνα την πληροφορική δεν υπήρχαν CMS, (jοοmla, drupal, wordpress) αλλά δεν σημαίνει πως δεν έκατσα να μάθω. Δεν έχει και ενδιαφέρων να κάθεσαι στάσιμος ειδικά στην επιστήμη μας. Ειδικότητες και ειδικά μαθήματα θα ξετρυπώσουν πολλά στον κλάδο μας. Οπως στον ιδιωτικό τομέα καλά θα κάνει το κράτος να μας δίνει κίνητρα για μετεκπαιδεύσεις (σεμηνάρια) ακόμα και αν αυτό έχει κόστος για την υπηρεσία. Στο ιδιωτικό οι σοβαρές εταιρίες "εκπαιδεύουν" τους εργαζόμενούς τους και αυτό κάνει και τους υπαλλήλους πιο ευτυχισμένους..
Και το βασικό πτυχίο πληροφορικής δεν είναι τις περισσότερες φορές αρκετό για μαθήματα ειδικότητας. Θα σου παραθέσω μερικά παραδείγματα για να τεκμηριώσω τη θέση μου περί "υποβάθμισης". .....