0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dimik στις Οκτωβρίου 21, 2011, 10:40:10 amhttp://thriskeftika.blogspot.com/2011/09/7.htmlεδω θα βρεις τη διευκρινιστική. να του πεις του συμβούλου πως ειναι ΓΙΑ ΤΗ
http://thriskeftika.blogspot.com/2011/09/7.htmlεδω θα βρεις τη διευκρινιστική. να του πεις του συμβούλου πως ειναι ΓΙΑ ΤΗ
Παράθεση από: moustard στις Οκτωβρίου 10, 2011, 10:01:06 amΠαράθεση από: GERMANOS στις Οκτωβρίου 10, 2011, 09:38:23 am Eίναι δεδομένο πλέον ότι το πλαφόν των 7 ωρών στα μαθήματα β ανάθεσης και κυρίως στο μάθημα της ιστορίας καταστρατηγείται.... Ποιες είναι οι ενέργειες των συνδικαλιστών, των προισταμένων, των διευθυντών? Γιατί ενεργούν εις βάρος των φιλολόγων? Γιατί ενώ είναι νομοταγείς σε όλα... δεν τηρούν αυτή την εγκύκλιο? Τα ερωτήματα αυτά είναι ήδη απαντημένα απλώς τα ξαναθέτω μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι....Κι εγω την εχω πατησει παλιοτερα με τη β'αναθεση.. Ηρθαν με τις ευλογιες του διευθυντη ξενογλωσση και θεολογος απο το διπλανο σχολειο (!) πηραν τις ιστοριες, ξαναμοιραστηκαν τα μαθηματα και εμεινα χωρις ωρες... Μου ειπαν πως προηγουνταν επειδη ηταν μονιμες κι εγω αναπληρωτρια. Ισχυει;; Απο το διπλανο σχολειο, το τονιζω!!Δες τι ισχύει στη σχετική εγκύκλιο του υπ. Παιδείας "Οδηγίες για τις αναθέσεις, κλπ..." (119052/Γ2/17 Σεπτεμβρίου 2008) και στη παρ. 5 αυτής, όπου αναφέρονται τα εξής:5. Είναι σκόπιμο να μην προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, όταν υπάρχουν στο σχολείο ή σε σχολεία του ίδιου ΠΥΣΔΕ μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές διδακτικές ανάγκες σε μαθήματα πρώτης (Α΄) και δεύτερης (
Παράθεση από: GERMANOS στις Οκτωβρίου 10, 2011, 09:38:23 am Eίναι δεδομένο πλέον ότι το πλαφόν των 7 ωρών στα μαθήματα β ανάθεσης και κυρίως στο μάθημα της ιστορίας καταστρατηγείται.... Ποιες είναι οι ενέργειες των συνδικαλιστών, των προισταμένων, των διευθυντών? Γιατί ενεργούν εις βάρος των φιλολόγων? Γιατί ενώ είναι νομοταγείς σε όλα... δεν τηρούν αυτή την εγκύκλιο? Τα ερωτήματα αυτά είναι ήδη απαντημένα απλώς τα ξαναθέτω μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι....Κι εγω την εχω πατησει παλιοτερα με τη β'αναθεση.. Ηρθαν με τις ευλογιες του διευθυντη ξενογλωσση και θεολογος απο το διπλανο σχολειο (!) πηραν τις ιστοριες, ξαναμοιραστηκαν τα μαθηματα και εμεινα χωρις ωρες... Μου ειπαν πως προηγουνταν επειδη ηταν μονιμες κι εγω αναπληρωτρια. Ισχυει;; Απο το διπλανο σχολειο, το τονιζω!!
Eίναι δεδομένο πλέον ότι το πλαφόν των 7 ωρών στα μαθήματα β ανάθεσης και κυρίως στο μάθημα της ιστορίας καταστρατηγείται.... Ποιες είναι οι ενέργειες των συνδικαλιστών, των προισταμένων, των διευθυντών? Γιατί ενεργούν εις βάρος των φιλολόγων? Γιατί ενώ είναι νομοταγείς σε όλα... δεν τηρούν αυτή την εγκύκλιο? Τα ερωτήματα αυτά είναι ήδη απαντημένα απλώς τα ξαναθέτω μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι....
Να διορθώσω μόνο... είναι ο Evants. Επίσης, να προσθέσω κάτι: στην κίνηση της Θεσσαλονίκης για τη β΄ανάθεση συμμετέχουμε λίγοι... ξέρω ότι ακόμα και εδώ στο φόρουμ υπάρχουν κι άλλοι, πόσο μάλλον και εκτός φόρουμ. Γιατί άραγε; Μάλλον ρητορικό το ερώτημα, αν και θα ήθελα να πάρω απάντηση... μαθαίνω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην προσπάθεια για τη σύσταση συλλόγου... το ίδιο είχε γίνει και στην κίνηση για τους ΟΑΕΔίτες, το ίδιο γίνεται πάντα... Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε αδρανείς και να αφήνουμε μια χούφτα ανθρώπους να "βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά" κάθε φορά... όσο δεν το συνειδητοποιούμε έμπρακτα αυτό, θα βλέπουμε πολλά σαν το θέμα της β΄ανάθεσης να πλήττουν τον έρμο κλάδο μας...
Παράθεση από: tonik στις Οκτωβρίου 21, 2011, 06:08:06 pmΝα διορθώσω μόνο... είναι ο Evants. Επίσης, να προσθέσω κάτι: στην κίνηση της Θεσσαλονίκης για τη β΄ανάθεση συμμετέχουμε λίγοι... ξέρω ότι ακόμα και εδώ στο φόρουμ υπάρχουν κι άλλοι, πόσο μάλλον και εκτός φόρουμ. Γιατί άραγε; Μάλλον ρητορικό το ερώτημα, αν και θα ήθελα να πάρω απάντηση... μαθαίνω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην προσπάθεια για τη σύσταση συλλόγου... το ίδιο είχε γίνει και στην κίνηση για τους ΟΑΕΔίτες, το ίδιο γίνεται πάντα... Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε αδρανείς και να αφήνουμε μια χούφτα ανθρώπους να "βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά" κάθε φορά... όσο δεν το συνειδητοποιούμε έμπρακτα αυτό, θα βλέπουμε πολλά σαν το θέμα της β΄ανάθεσης να πλήττουν τον έρμο κλάδο μας... Δεν νομίζω ότι έχει σημασία το νούμερο του συλλόγου όσο η δυναμικότητα του συλλόγου... Στο σύλλογο των ΟΑΕΔΙΤΩΝ ήταν πραγματικά λίγοι αυτοί που δραστηριοποιούνταν.. 2 άτομα το πολύ... Αλλά έχω να πω ότι εργάστηκαν....
Πάντως το μεγάλο πανηγύρι σε αυτό το θέμα γίνεται στο ΠΕ04.ΧΧΕκεί βέβαια ο ένας ΠΕ04 τρώει του άλλου ΠΕ04 και ίσως ψιλο-ρεφάρονται...
Παράθεση από: Patreas στις Οκτωβρίου 21, 2011, 07:13:01 pmΠάντως το μεγάλο πανηγύρι σε αυτό το θέμα γίνεται στο ΠΕ04.ΧΧΕκεί βέβαια ο ένας ΠΕ04 τρώει του άλλου ΠΕ04 και ίσως ψιλο-ρεφάρονται...Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εκεί οι παλαιότερες και πολυπληθέστερες ειδικότητες έχουν τη μερίδα του λέοντος , ειδικά στα Γυμνάσια. Στα Λύκεια είναι (συνήθως) διαφορετικά, και ο καθένας κάνει κυρίως το μάθημα της ειδικότητας του. Καλό θα ήταν πάντως κάποια στιγμή να δούμε στατιστικά γι αυτό , έτσι για να μην μιλάμε στον αέρα. Όχι πως δεν υπάρχουν περιπτώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Καλό θα είναι επίσης κάποια στιγμή να τηρηθεί το πλαφόν των 7 ωρών (εφ' όσον ισχύει για όλους) και εκεί. Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη , που λέει ότι ειδικά στα Γυμνάσια θα πρέπει ο ΠΕ 04 να κάνει τα περισσότερα ή όλα τα μαθήματα του τμήματος , κι ας μην τα έχει όλα πρώτη ανάθεση. Το να μπαίνει π.χ. ο χημικός για μία ώρα την εβδομάδα στο τμήμα δεν είναι ότι καλύτερο , ούτε για το τμήμα , ούτε για το μάθημα , ούτε για τον ίδιο.