*

Αποστολέας Θέμα: Δημιουργία Συλλόγου Αδιόριστων Θεολόγων  (Αναγνώστηκε 24047 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος penkasidy

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Finche c'e vita c'e speranza
    • Προφίλ
Απ: Δημιουργία Συλλόγου Αδιόριστων Θεολόγων
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 04:39:23 pm »
Ευχαριστω πολυ ΠΕ01!
ΠΕ01

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:06 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 06:21:13 pm »
Συναδελφοι το blog μας

http://theologoi01.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
ΠΕ01

Αποσυνδεδεμένος raven

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 07:10:57 pm »
Δε θα ήθελα να σας απογοητεύσω παιδιά, αλλά εφόσον η ίδια η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται και δεν μεριμνά για το μάθημα των θρησκευτικών, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα διορισμού θεολόγων στο "νέο" σχολείο του χρεοκοπημένου μας κράτους. Δε σας λέει κάτι αυτό για την κεφαλή και τους ταγούς της Εκκλησίας? Όλοι σιωπούν όλοι συνένοχοι. Αν θέλετε να έχετε μια ελπίδα για το μακρινό μέλλον ίσως ο σύλλογός σας θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί πρωτίστως στους επισκόπους και την επίσημη εκκλησία που κωφεύει κι εθελοτυφλεί.

Αποσυνδεδεμένος aganaktismeni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 08:21:59 pm »
Δε θα ήθελα να σας απογοητεύσω παιδιά, αλλά εφόσον η ίδια η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται και δεν μεριμνά για το μάθημα των θρησκευτικών, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα διορισμού θεολόγων στο "νέο" σχολείο του χρεοκοπημένου μας κράτους. Δε σας λέει κάτι αυτό για την κεφαλή και τους ταγούς της Εκκλησίας? Όλοι σιωπούν όλοι συνένοχοι. Αν θέλετε να έχετε μια ελπίδα για το μακρινό μέλλον ίσως ο σύλλογός σας θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί πρωτίστως στους επισκόπους και την επίσημη εκκλησία που κωφεύει κι εθελοτυφλεί.
Πόσο δίκιο έχεις!!!Δυστυχώς η κατάσταση είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις!!Γι' αυτό κι εμείς πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και φυσικά να απευθυνθούμε και στην Εκκλησία!!Να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να εισακουστούμε και να δείξουμε ότι υπάρχουμε και έχουμε και φωνή. Αυτό που χρόνια πριν έπρεπε να είχε γίνει είναι να έχουμε ένα δυνατό σωματείο αλλά ποτέ δεν είναι αργά.Σε λίγο θα κινδυνεύσουν και οι μόνιμοι γι' αυτό προτείνω συσπείρωση και αγωνιστικό πνεύμα.Να βγούμε από τα καβούκια μας και να αλλάξουμε  νοοτροπία  δηλάδη να πάψουμε να λέμε, αλλά και να το πιστεύουμε κιόλας  " τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει", γιατί έτσι παραμένουμε απλοί παρατηρητές και επιτρέπουμε στους αλλους να καθορίζουν τη ζωή μας..... Δυστυχώς η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:06 »

Αποσυνδεδεμένος xrysadim

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 09:53:28 pm »
συναδελφοι επικροτω και εγω με τη σειρα μου τα οσα παραπανω ειπωθηκαν καθως και το ωραιο αποτελεσμα του blog.το θεμα που προκυπτει ειναι απο ποιους θα συνταχθει το τελικο κειμενο που θα αποσταλει στο υπουργειο και κυριως κατα την γνωμη μου στην ηγεσια της Εκκλησιας,γιατι ας μην γελιομαστε αυτη ειναι που θα ασκησει τις πιεσεις της.στην αναγκη ακομα και μια συναντηση με τον αρχιεπισκοπο δεν θα ηταν ασχημη ιδεα!πρεπει παντως να οργανωθουμε και να βιαστουμε μηπως καταφερουμε να εχουμε κανενα αποτελεσμα πριν ερθουν χριστουγεννα!

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 10:35:11 pm »
Η αντίδρασή σας θα πρέπει να στηρίζεται στο γεγονός πως προσπαθούν να καταργήσουν τελείως το μάθημά σας. Πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν πως όπως μαθαίνεις σε ένα παιδί πως να περπατάει, έχεις δικαίωμα να του μάθεις και τη θρησκεία του. Όταν μεγαλώσει μπορεί να αποφασίσει μόνο του να μπουσουλάει ή να πετάει. 

Συμφωνώ. Αυτό ακριβώς δεν γίνεται άτυπα; Δεν διορίζουν και δεν στέλνουν αναπληρωτές. Άρα δεν υπάρχουν θεολόγοι στα σχολεία και όχι μόνο, και πολλές άλλες ειδικότητες. Άλλωστε ο διαχωρισμός της Διαμάντως σε βασικές και μη ειδικότητες, ήταν ιδαίτερα πονηρός: Προκάλεσε σε πολλούς την έπαρση ότι είναι "βασικός" οδηγώντας τον στο ψευδές συμπέρασμα ότι είναι και "απαραίτητος"! Το αντίθετο στις "μη βασικές ειδικότητες"... Είναι παλιοί αυτοί που βρίσκονται ψηλά!!! το ξέρουν το παιχνίδι και το παίζουν καλά... άστους να φαγώνονται και εγώ θα διοικώ...
Να ευχηθώ κι εγώ συνάδελφοι την ευόδωση των πρωτοβουλιών σας.
Αν και,δυστυχώς,θεωρώ ότι η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι καλό για την παιδεία(και όχι μόνο για το συντεχνιακό συμφέρον),είναι η πλήρης αποδέσμευση του σχολείου από τις Πανελλήνιες και ο επαναπροσδιορισμός του παιδαγωγικού μας σκοπού μακριά από απλές τεχνοκρατικές καταρτίσεις:
1)Συνένωση όλων των ειδικοτήτων (όχι διάκριση πια σε "σημαντικές και δευτερεύουσες"),
2)Καταπολέμηση της παραπαιδείας,
3)Ανατροπή του ακαδημαικού κατεστημένου που δεν μπορεί να εγγυηθεί αδιάβλητες εξετάσεις εντός του πανεπιστημίου.

Τότε μόνο θα αποφύγουμε και τις υπεραριθμίες θεολόγων,θεατρολόγων,μουσικών,ξενόγλωσσων,γυμναστών,κοινωνιολόγων κ.ά.,κάτι που οδηγεί στην επιδείνωση της σημερινής αμορφωσιάς και σχετίζει την περίφημη αξιολόγηση με την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.Δηλαδή τα σχολεία όπου τα παιδιά προέρχονται από ανώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα θα αξιολογούνται θετικότερα επειδή τα παιδιά εκεί πηγαίνουν όλα σε φροντιστήρια; Πού οδηγούμαστε έτσι;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2011, 10:50:20 pm από rublev »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 11:31:26 pm »
Η αντίδρασή σας θα πρέπει να στηρίζεται στο γεγονός πως προσπαθούν να καταργήσουν τελείως το μάθημά σας. Πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν πως όπως μαθαίνεις σε ένα παιδί πως να περπατάει, έχεις δικαίωμα να του μάθεις και τη θρησκεία του. Όταν μεγαλώσει μπορεί να αποφασίσει μόνο του να μπουσουλάει ή να πετάει. 

Συμφωνώ. Αυτό ακριβώς δεν γίνεται άτυπα; Δεν διορίζουν και δεν στέλνουν αναπληρωτές. Άρα δεν υπάρχουν θεολόγοι στα σχολεία και όχι μόνο, και πολλές άλλες ειδικότητες. Άλλωστε ο διαχωρισμός της Διαμάντως σε βασικές και μη ειδικότητες, ήταν ιδαίτερα πονηρός: Προκάλεσε σε πολλούς την έπαρση ότι είναι "βασικός" οδηγώντας τον στο ψευδές συμπέρασμα ότι είναι και "απαραίτητος"! Το αντίθετο στις "μη βασικές ειδικότητες"... Είναι παλιοί αυτοί που βρίσκονται ψηλά!!! το ξέρουν το παιχνίδι και το παίζουν καλά... άστους να φαγώνονται και εγώ θα διοικώ...
Να ευχηθώ κι εγώ συνάδελφοι την ευόδωση των πρωτοβουλιών σας.
Αν και,δυστυχώς,θεωρώ ότι η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι καλό για την παιδεία(και όχι μόνο για το συντεχνιακό συμφέρον),είναι η πλήρης αποδέσμευση του σχολείου από τις Πανελλήνιες και ο επαναπροσδιορισμός του παιδαγωγικού μας σκοπού μακριά από απλές τεχνοκρατικές καταρτίσεις:
1)Συνένωση όλων των ειδικοτήτων (όχι διάκριση πια σε "σημαντικές και δευτερεύουσες"),
2)Καταπολέμηση της παραπαιδείας,
3)Ανατροπή του ακαδημαικού κατεστημένου που δεν μπορεί να εγγυηθεί αδιάβλητες εξετάσεις εντός του πανεπιστημίου.

Τότε μόνο θα αποφύγουμε και τις υπεραριθμίες θεολόγων,θεατρολόγων,μουσικών,ξενόγλωσσων,γυμναστών,κοινωνιολόγων κ.ά.,κάτι που οδηγεί στην επιδείνωση της σημερινής αμορφωσιάς και σχετίζει την περίφημη αξιολόγηση με την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.Δηλαδή τα σχολεία όπου τα παιδιά προέρχονται από ανώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα θα αξιολογούνται θετικότερα επειδή τα παιδιά εκεί πηγαίνουν όλα σε φροντιστήρια; Πού οδηγούμαστε έτσι;
Στο κειμενό μας μπορουμε να τα συμπεριλαβουμε ολα αυτα. Αρκει να υπάρχει ενεργη συμμετοχη απο ολους μας (εχει βιαστει στην κυριολεξια ο κλαδος μας. Η απαξιωση απεναντι στους θεολογους εξαλλου φανηκε για ακομη μια φορα με τη β' φαση αναπληρ. Δυο ατομα...) και συμπνοια στον κλαδο μας.
ΠΕ01

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 11:44:17 am »
Καλέ μου rublev... πόσο σύμφωνη με βρίσκεις!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:59:20 pm από ΠΕ01 »
Together we stand!!! Divided we fall...

Αποσυνδεδεμένος vibi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 02:56:06 pm »
Αρκεί να μη μείνουμε μόνο στα λόγια. Κάποια στιγμή να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας... σύνταξη κειμένου, συναντήσεις με συλλόγους, εκκλησία κλπ.

Αποσυνδεδεμένος aganaktismeni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:47:46 pm »
Αρκεί να μη μείνουμε μόνο στα λόγια. Κάποια στιγμή να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας... σύνταξη κειμένου, συναντήσεις με συλλόγους, εκκλησία κλπ.

Συνάδελφοι πιστεύω ότι η συνάντηση πρέπει να λάβει χώρα Θεσσαλονίκη ή  Αθήνα για να μπορέσουμε να μοιράσουμε τις αποστάσεις.Εγώ είμαι από 

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 06:25:12 pm »
Εγω παιδια ειμαι στο Ηρακλειο Κρητης. Εχω ερθει σε επικοινωνια με 2 συανδελφους απο εδω. Οποιος αλλος, μου στελνει π.μ. να κανονισουμε συναντηση και ταυτοχρονη επικοινωνια με τις αλλες ομαδες ανα την Ελλαδα!
ΠΕ01

Αποσυνδεδεμένος xrysadim

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 08:15:10 pm »
εγω παντως διαπιστωνω προβλημα!εχετε συνειδητοποιησει οτι μεσα στο φορουμ μιλαμε το πολυ 10 ατομα μεταξυ μας;που ειναι οι αλλοι;προσληφθηκαν με την α και κυριως την β φαση;σιγουρα το φορουμ επισκεπτονται πολλοι θεολογοι αλλα με στεναχωρει που δεν παιρνουν θεση!οπως και να εχει εμεις συνεχιζουμε!και εμενα συναδελφοι αθηνα με εξυπηρετει, αλλωστε εκει ειναι και οι στοχοι μας (υπουργειο,Εκκλησια).

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 11:19:20 pm »
κι εμενα αθηνα με εξυπηρετει συνάδελφοι
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος vibi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 01:02:09 pm »
Και εμένα η Αθήνα με εξυπηρετει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη