0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα συνάδελφοι. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι ισχύει με τον συλλογο διδασκόντων; Πιο συγκεκριμένα, εμένα με έχουν προσλάβει για 9 ώρες κ πηγαίνω Τρίτη και Πέμπτη , αν καλείται σύλλογος καθε φορα Τετάρτη που Εγω δεν ειμαι στο σχολειο , είναι απαραίτητο να παρευρίσκομαι; Όπως και επίσης αν τελειώνω το μαθημα 18:00 και έχουμε σύλλογο στις 20:00 πάλι θα πρέπει να περιμένω για να παρευρεθώ ;
Εμάς ο διευθυντής μας τόνισε εξαρχής ότι η συμμετοχή στον σύλλογο διδασκόντων είναι υποχρεωτική για όλους και αποτελεί όρο της σύμβασης.Οποτε όλοι συμμετέχουμε ανεξαρτήτως ημέρας που έχουμε μάθημα...
Επίσης , στον κανονισμό λειτουργίας των ΣΔΕ γράφει ότι:"Σε κάθε Σ.Δ.Ε. λειτουργεί ο σύλλογος διδασκόντων, στον οποίο συμμετέχουν οιεκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη μονάδα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. " και λίγο παρακάτω ότι"Η παρουσία των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα είναι υποχρεωτική κατά τις ώρεςλειτουργίας του ΣΔΕ"Αυτά τα είχα ψάξει εξαρχής, όταν μας είχε πει ο διευθυντής ότι είναι υποχρεωτικό να συμμετέχουμε στον σύλλογο και δεν βρήκα κάποιο σημείο που να λέει ότι δεν είμαστε. Αν αναφέρεται κάτι τέτοιο ρητά κάπου, όποιος μπορεί ας το παραθέσει για να το γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι .
Ναι αλλά που να στηρίξουμε την άρνηση μας να παρευρεθούμε στον σύλλογο δεν μας είπατε. Όλοι απαντάτε γενικά κ αόριστα ότι δεν είναι δυνατόν κλπ κλπ .Εγώ να συμφωνήσω ότι είναι προβληματικό,που όντως το είναι .Αλλά στο δια ταύτα γραπτώς καλυπτομαστε κάπως? Γιατί ο διευθυντής σου λέει το γράφει η σύμβαση σου ότι υποχρεούσαι.Εγω τι θα του πω? Όχι,δεν έρχομαι γιατί αυτό το σημείο της σύμβασης μου φαίνεται γκρίζα ζώνη?
Καμία γκρίζα ζώνη. Φυσικά δικαίωμα σου είναι να μην το κάνεις και να ρωτήσεις εδώ.