0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μιλάμε για Δημοκρατία. Κι ομως, ακόμα και αυτος ο 5ος αι.π.Χ. (Περικλης) που εξυμνουμε συνεχως ΔΕΝ ηταν Δημοκρατια. Δημοκρατια ηταν στα λόγια, στην ουσια ηταν η "πρώτου ανδρος αρχή"Μου αρεσει να μιλαω ανοιχτα και ρεαλιστικά. Ποτέ μα ποτέ δεν εφαρμοζεται η δημοκρταία ετσι οπως την εννοουμε, ετσι δεν πιστευω στην εφαρμογη της. Αντιθετα χρειαζόμαστε μια προσωπικότητα ενος μεγάλου ηγέτη. Παντα η ιστορια αυτο μας διδασκει. Επισης δεν περιμενω ποτε να γινει ενα συστημα εκπαιδευτικο, τετοιο οπως το θελουμε.Χρονια τωρα ολα αλλαζουν και ομως ιδια γεύση. Οταν, λοιπον, μεγαλώνουν τα οικονομικά συμφέροντα καποιων και σκληραίνουν οι αντιθέσεις, αυτά, ειναι δυσκολο να τακτοποιηθούν με το συμβιβαστικό τρόπο της Δημοκρατιας.Πολύ φοβάμαι....
Μα, δεν διαφωνώ μαζί σου σε θεωρητικό επίπεδο. Απλώς, επειδή για εμένα στην πολιτική μετρά περισσότερο η πράξη, θεωρώ δύσκολο να βρίσκεται κάθε τρεις και λίγο χαρισματικός ηγέτης. Στη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε στη φάση που δεν έχουμε χαρισματικούς ηγέτες και ενώ τυπικά έχουμε δημοκρατία, πρακτικώς δεν μας δίνεται η δυνατότητα να τους αλλάξουμε. Αλλά η δυστυχία μας είναι ότι, ακόμα κι αν μας δοθεί αυτή η ευκαιρία, το έλλειμμα του άξιου ηγέτη, μάλλον δεν θα το ξεπεράσουμε. Εκτός κι αν αναδειχθεί κάποιο νέο πρόσωπο στις μέρες που θα έρθουν...
Ούτως ή άλλως παρέες μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Και τώρα ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, ο
Οι περισσότεροι "χαρισματικοί" του παρελθόντος την "ψώνισαν" στην πορεία και μεταλλάχτηκαν σε μεγαλύτερους ή μικρότερους δικτατορίσκους...
Υ.Γ. Θεωρώ αυτονόητη ανάγκη την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων πλούτισαν αδικαιολόγητα κατά την περίοδο 1982
Yπάρχει και δικαιολογημένος τρόπος να πλουτίζεις; Όταν πλουτίζει κάποιος, σημαίνει ότι κάποιος άλλος χάνει.
Αδυνατεί να κατανοήσει ότι πρέπει να επιδιώξει αλλαγή οικονομικού σκηνικού, πρωτίστως, και μετά πολιτικού σκηνικού. Περιμένει λύσεις από θεόσταλτους ηγέτες και σωτήρες εξ αριστερών.
Παράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 19, 2012, 11:58:30 pmYπάρχει και δικαιολογημένος τρόπος να πλουτίζεις; Όταν πλουτίζει κάποιος, σημαίνει ότι κάποιος άλλος χάνει. Δεν συμφωνώ με τη δαιμονοποίηση του κέρδους γενικά. Δηλαδή, αν εσύ πουλάς κάτι καλό σε λογική τιμή και συρρέει κόσμος για να το αγοράσει, αποφέροντάς σου πλούτη, γιατί να θεωρείται ότι πλουτίζεις εις βάρος άλλων που δεν είχαν να προσφέρουν κάτι εξ ίσου καλό; Και γιατί να μη θεωρηθεί η επιτυχία σου ένα κίνητρο, για να βελτιωθούν κι αυτοί;Στο έχω ξαναπεί ότι χωρίς την επιβράβευση, υλική ή ηθική, η κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει, βαλτώνει.Θα συμφωνήσω μαζί σου, ωστόσο, ότι τα υπερκέρδη συχνά κρύβουν πίσω τους εκμετάλλευση, ανομίες κλπ..Παράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 20, 2012, 12:06:50 am Αδυνατεί να κατανοήσει ότι πρέπει να επιδιώξει αλλαγή οικονομικού σκηνικού, πρωτίστως, και μετά πολιτικού σκηνικού. Περιμένει λύσεις από θεόσταλτους ηγέτες και σωτήρες εξ αριστερών. Εγώ θα έλεγα ότι χρειάζεται γενικότερα αλλαγή νοοτροπίας, για να επιδιωχθεί η οποιαδήποτε αλλαγή. Να έρθουμε πιο κοντά στο "εμείς" όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης (200 χρόνια πέρασαν από τότε και ακόμα τίποτα ).Σωτήρες δεν ξέρω αν υπάρχουν και πόθεν εκπορεύονται. Το σίγουρο είναι ότι λείπουν σημαντικά πρόσωπα που να προτείνουν λύσεις, κατευθύνσεις, κάποιο καινούργιο όραμα. Το πλήθος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα.