0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί, ρε paraxene; Τι σου φταίξαμε βραδιάτικα;
Για το χρηματιστήριο θα συμφωνήσω. Για τις τράπεζες όχι. Δεν θεωρώ ότι είναι άχρηστες ή βλαβερές εξ ορισμού. Έχουν καταντήσει να είναι σε μεγάλο βαθμό.Χρειάζεται να περιοριστεί με κάποιον τρόπο η κερδοσκοπία τους.
Δεν λέω κάτι ουσιωδώς διαφορετικό, LK.Γενικώς, η ασυδοσία της αγοράς, όπως και ο πλήρης έλεγχός της, ιστορικά οδήγησαν σε εξαθλίωση. Αλλά μυαλό δεν βάζουμε...
Eπειδή από τη φιλοσοφία ξεκινούν όλα, βοηθήστε με κι εμένα να καταλάβω, γιατί είναι αναγκαία η ύπαρξη των τραπεζών; Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω.
Παράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 20, 2012, 11:08:37 pmEπειδή από τη φιλοσοφία ξεκινούν όλα, βοηθήστε με κι εμένα να καταλάβω, γιατί είναι αναγκαία η ύπαρξη των τραπεζών; Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω.Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα που μου απευθύνουν οι μαθητές; Τι χρειάζεται η εκπαίδευση; Τσάπα καίει η λάμπα;Ή ένα άλλο θρησκευτικό; Γιατί ο προφήτης Μωάμεθ απαγόρευσε τον τόκο στις δοσοληψίες;Έχει αυτό κάποια σχέση με την ανθηρή οικονομία της Σομαλίας;
Παράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 20, 2012, 11:08:37 pmEπειδή από τη φιλοσοφία ξεκινούν όλα, βοηθήστε με κι εμένα να καταλάβω, γιατί είναι αναγκαία η ύπαρξη των τραπεζών; Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω.Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα (για μια ακόμα φορά ), η ύπαρξη δομών - κρατικών φυσικά - τύπου τραπεζών θα ήταν χρήσιμη και στο μέλλον, σε ένα διαφορετικό οικονομικό σύστημα. Χρήματα δεν θα καταργηθούν έτσι κι αλλιώς τους επόμενους αιώνες, και συναλλαγές διαφόρων μορφών θα υπάρχουν. Απλά μην συνδυάζεις την αναγκαιότητα της ύπαρξης τραπεζών με τη σημερινή κατάστασή τους. Αν βολεύει τη συζήτηση, ονόμασέ τες αλλιώς