0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω για Ιταλία και Γερμανία, αλλά ειδικά οι ΗΠΑ είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Ειδικά επί προεδρίας Μπους τζούνιορ μέχρι και σήμερα (ο Ομπάμα ακόμα.. δεν μπορεί εύκολα να κάνει τις μεταρυθμίσεις που θέλει/υπόσχεται), όποιος δεν έχει ασφάλιση, δεν έχει περίθαλψη (και πεθαίνει). Το ίδιο πάει να γίνει και εδώ σταδιακά. Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπήρχε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη (και προβλέπονταν και οι περιπτώσεις απόρων ανασφάλιστων κλπ). Δεν λέω ότι ήταν τέλεια, αλλά τα βασικά καλύπτονταν.Όσο για τους έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ, υπάρχουν και έντιμοι και ανέντιμοι. Και αν εξαιρέσουμε τους άπληστους, με 1000κάτι ευρώ βασικό (που σύντομα θα τους μειωθεί και άλλο), πως να δουλέψει αξιοπρεπώς; Έτσι σε οδηγούν στα φακελάκια και την ατιμία (όχι ότι αποτελεί δικαιολογία, απλά να ερμηνεύουμε την πραγματικότητα).Και επειδή το θέμα αφορά τα φάρμακα.. το γενικότερο πρόβλημα είναι η παγκόσμια διαπλοκή ιατρικού χώρου με ιδιωτικές φαρμακευτικές πολυεθνικές, καθώς και η μονότονη κατεύθυνση της δυτικής ιατρικής στη χημική φαρμακολογία (με ελάχιστες εξαιρέσεις, που - για ευνόητους λόγους - παραμένουν κυρίως στα στάδια της έρευνας και δέχονται πόλεμο από την παγκόσμια μαφία των φαρμακοβιομηχανιών).
by the way, o
Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορείς να ξέρεις πόσοι έχουν προηγηθεί, άρα υπάρχει περιθώριο για εκμετάλλευσή του μέτρου από τους γιατρούς.
Ναι, στον αναπτυγμένο κόσμο είναι όλα ρόδινα και εδώ όλα τα στραβά.. Δεν πειράζει, σύντομα θα γίνουμε κι εμείς σαν τον αναπτυγμένο κόσμο.. θα πληρώνουμε από την τσέπη μας και τα φάρμακα, και τα νοσήλεια! Και όποιος (οι περισσότεροι πλέον) δεν θα έχει; Ας ψοφήσει! Ζήτω η ιδιωτική "υγεία"!Δυστυχώς, αντί να βελτιώσουν τα πολλά στραβά που υπάρχουν, απλά περικόπτουν οριζοντίως και καθέτως. Δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι κάνουν περικοπές από τον λαό για να πληρώνουν τα δικά τους χρέη.
Απ'όσο ξέρω τα κάθε είδους δωράκια, πληρωμένες διακοπές σε λουξ ξενοδοχεία, ρολόγια και κοσμήματα, υπολογιστές και δεν ξέρω τί άλλο πήγαιναν σε ιδιώτες γιατρούς.
Emmaki,Εχω κ εγω ομως παραδειγματα αντιδιαμετρικα ομως αντιθετα απο τα δικα σου. Η αληθεια ομως ειναι οτι πολλοι ελληνες θα εβλεπαν τωρα τα χορτα αναποδα, αν δεν ειχαν θεραπευθει εκτος Ελλαδας.Δεν γνωριζω ομως περιπτωσεις που αμερικανοι να πηγαν στα διεθνους φημης ελληνικα νοσοκομεια προκειμενου να θεραπευθουν.Ακομη, ελληνες γιατροι φροντιζουν κ κανουν κορνιζα σε περιοπτη θεση στο ατρειο, σαν ενδειξη επιπλεον κυρους, αν ετυχε κ εκαναν μετεκπαιδευση στην αμερικη (ακομη κ 20 χρονια πριν) η ακομη κ αν συμμετειχαν σε σεμιναρια μιας βδομαδας. Τωρα αν τυχαινει να υπαρχουν γιατροι που δεν τα παιρνουν, ναι θεωρητικα υπαρχει ως πιθανοτηα.Στην πραγματικοτητα, δεν γνωριζω καμια περιπτωση ασθενους που πηγε σε χειρουργειο χωρις να αναγκασθει να πληρωσει μαυρα χρηματα .Στη Γερμανια απαξ και εχεις δουλεα χεις κ ασφαλεια. Επιλεγεις οποια θες κ δεν πληρωνες μια.Σε βαρεια περιστατικα πας κατευθειαβ νοσοκομειο, το ιδιο κ στην ιταλια στα επειγοντα.Στην ιταλια μεσω οικογενειακου γιατρου κ για μη επειγοντα περιστατικα εχει συνηθως αναμονη μεγαλη.Ειδικα για οδοντιατρους ειναι πολυ μεγαλη κ η επιλογη να πληρωσεις ειναι πολυ ακριβη.Στην ελλαδα μπορει να μην πληρωνεις αμεσα τον οδοντιατρο, αλλα εμμεσα αφου πας για ενα σφραγιδμα κ αυτος σου γραφει οτι σφραγισε 80 και οτι εκανε30 σπονευρωσεις!!επομενως το ταμειο σου στο οποιο εισαι ασφαλισμενη και το οποιο το πληρωνεις μεσω των κρατησεων που σου γινονται, διαθετει τεραστια ποσα για τις τσεπες του οδοντιατρου .Επισης το ιδιο το ταμειο σου διαθετει τεραστια ποσα για τις τσεπες των γιατρων, επειδη αρεσκονται να συνταγογραφουν αναλογα με τα ποσοστα που εχουν να λαμβανουν.Και επειδη λες οτι εισαι κ απο ιατρικη οικογενεια, φανταζομαι θα γνωριζεις πολυ καλα ποιος ειναι ο πραγματικος ρολος του ιατρικου επικεπτη!Τελος αν γνωριζεις γιατρο που δεν τα παιρνει , που δεν αφηνει υποννοουμενα για να βαλεις το χερι στην τσεπη Κ Που κοβει κανονικα αποδειξεις στειλε μου με πμ, ονοματα για να τους προτιμησω η να τους συστησω αν κ οποτε χρειαστει.
με την κουβέντα σας θυμήθηκα μια ταινία-ντοκιμαντερ που είχα δει πριν κάποια χρόνια Sicko νομίζωδεν ήξερα πόσο αισχρό ήταν(δεν ξέρω αν είναι ακόμα)το σύστημα υγείας των ΗΠΑ,μέχρι που την είδα..
Το δίλημμα που προκύπτει στο συγκεκριμένο θέμα είναι μεταξύ της διαπλοκής,από τη μια πλευρά,των συντεχνιών (ιατροί-φαρμακοποιοί-ιατρικοί επισκέπτες) με τις φαρμακευτικές εταιρείες και του επαρκούς ελέγχου,από την άλλη, από τον ΕΟΦ.Δηλαδή,τι προτιμάμε;Να συνεχίσει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τον κίνδυνο να αποφαίνεται ο ΕΟΦ ό,τι αυτές επιτάσσουν;
Υποτίθεται πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποσκοπούσε στον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης και τη μείωση της διαπλοκής.