*

Αποστολέας Θέμα: Τέλος στα φάρμακα που ξέραμε ???  (Αναγνώστηκε 20774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Τέλος στα φάρμακα που ξέραμε ???
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:02:45 pm »
Δεν ξέρω για Ιταλία και Γερμανία, αλλά ειδικά οι ΗΠΑ είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Ειδικά επί προεδρίας Μπους τζούνιορ μέχρι και σήμερα (ο Ομπάμα ακόμα.. δεν μπορεί εύκολα να κάνει τις μεταρυθμίσεις που θέλει/υπόσχεται), όποιος δεν έχει ασφάλιση, δεν έχει περίθαλψη (και πεθαίνει). Το ίδιο πάει να γίνει και εδώ σταδιακά. Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπήρχε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη (και προβλέπονταν και οι περιπτώσεις απόρων ανασφάλιστων κλπ). Δεν λέω ότι ήταν τέλεια, αλλά τα βασικά καλύπτονταν.

Όσο για τους έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ, υπάρχουν και έντιμοι και ανέντιμοι. Και αν εξαιρέσουμε τους άπληστους, με 1000κάτι ευρώ βασικό (που σύντομα θα τους μειωθεί και άλλο), πως να δουλέψει αξιοπρεπώς; Έτσι σε οδηγούν στα φακελάκια και την ατιμία (όχι ότι αποτελεί δικαιολογία, απλά να ερμηνεύουμε την πραγματικότητα).

Και επειδή το θέμα αφορά τα φάρμακα.. το γενικότερο πρόβλημα είναι η παγκόσμια διαπλοκή ιατρικού χώρου με ιδιωτικές φαρμακευτικές πολυεθνικές, καθώς και η μονότονη κατεύθυνση της δυτικής ιατρικής στη χημική φαρμακολογία (με ελάχιστες εξαιρέσεις, που - για ευνόητους λόγους - παραμένουν κυρίως στα στάδια της έρευνας και δέχονται πόλεμο από την παγκόσμια μαφία των φαρμακοβιομηχανιών).

Α ναι!
Στην Αμερική αν δεν έχεις λεφτά πολλά ή καλή ασφάλεια...περίθαλψη γιοκ!!!!!!
Ακόμα και αν σου χρειάζονται εξετάσεις, αν δεν έχεις καλή ασφάλεια δεν γίνονται οι εξετάσεις....
όσο για τις ασφαλιστικές....Αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν ανήκεις σε "επικίνδυνη" κατηγορία, απλά δεν σε ασφαλίζουν.... Αλίμονο, λοιπόν, σε όποιον έχει την "τύχη" να είναι καρκινοπαθής ή να πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια.

Θέλουμς τέτοιο πράγμα;;;;; Εγώ τουλάχιστον δεν θέλω!!!!!!!!!
Και ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν γιατρόι στο ΕΣΥ που δεν ζητάνε ΤΙΠΟΤΑ και πραγματικά δίνουν τον εαυτό τους......
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:59:11 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:24:57 pm »
Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορείς να ξέρεις πόσοι έχουν προηγηθεί, άρα υπάρχει περιθώριο για εκμετάλλευσή του μέτρου από τους γιατρούς.

Μια συνάδελφος πήγε το παιδί της στην παιδίατρο και της είπε ότι και τα 50 ραντεβού του ΕΟΠΥΥ τα κάνει τη Δευτέρα! :o :o :-X
Ερώτηση κρίσεως.Τις υπόλοιπες μέρες δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν τα παιδιά?
Το μόνο "καλό" είναι ότι η επίσκεψη εδώ είναι στα 20 ευρώ.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:35:03 pm »
Ναι, στον αναπτυγμένο κόσμο είναι όλα ρόδινα και εδώ όλα τα στραβά.. Δεν πειράζει, σύντομα θα γίνουμε κι εμείς σαν τον αναπτυγμένο κόσμο.. θα πληρώνουμε από την τσέπη μας και τα φάρμακα, και τα νοσήλεια! Και όποιος (οι περισσότεροι πλέον) δεν θα έχει; Ας ψοφήσει! Ζήτω η ιδιωτική "υγεία"!

Δυστυχώς, αντί να βελτιώσουν τα πολλά στραβά που υπάρχουν, απλά περικόπτουν οριζοντίως και καθέτως. Δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι κάνουν περικοπές από τον λαό για να πληρώνουν τα δικά τους χρέη.

Τα ίδια ακριβώς έλεγε στο μεσημεριανό δελτίο τοπικού καναλιού γιατρός δημόσιου νοσοκομείου.
Έλεγε ότι η υγεία θα γίνει προνόμιο των εχόντων που θα μπορούν να πληρώνουν γιατρούς και φάρμακα.
Όσοι δεν έχουν χρήματα θα παίρνουν τη"δραστική ουσία" κι αν τους πιάσει τους έπιασε.
Είπε ότι και ο Λοβέρδος είναι αντίθετος σε αυτό, αλλά τον εξαναγκάζει η τρόϊκα.
Και δε νομίζω να είχε λόγους να ψεύδεται.
Απ'όσο ξέρω τα κάθε είδους δωράκια, πληρωμένες διακοπές σε λουξ ξενοδοχεία, ρολόγια και κοσμήματα, υπολογιστές και δεν ξέρω τί άλλο πήγαιναν σε ιδιώτες γιατρούς.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:59:11 »

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:45:24 pm »
Απ'όσο ξέρω τα κάθε είδους δωράκια, πληρωμένες διακοπές σε λουξ ξενοδοχεία, ρολόγια και κοσμήματα, υπολογιστές και δεν ξέρω τί άλλο πήγαιναν σε ιδιώτες γιατρούς.

Επωφελούνταν και κάποιοι γιατροί δημοσίων νοσοκομείων, αλλά είναι άδικο να λέμε ότι τα έπαιρναν όλοι.....Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι επιστήμονες στη χώρα μας, αν θελήσουμε κάποτε να τους δούμε......

Όπως είπα, είναι σαν να λέμε ότι όλοι οι ΔΥ κάθονται και μόνο οι ιδιωτικοί δουλεύουν, ή όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες......

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:52:02 pm »
Emmaki,

Εχω κ εγω ομως παραδειγματα αντιδιαμετρικα ομως αντιθετα απο τα δικα σου.
Η αληθεια ομως ειναι οτι πολλοι ελληνες θα εβλεπαν τωρα τα χορτα αναποδα, αν δεν ειχαν θεραπευθει εκτος Ελλαδας.
Δεν γνωριζω ομως περιπτωσεις που αμερικανοι να πηγαν στα διεθνους φημης ελληνικα νοσοκομεια προκειμενου να θεραπευθουν.
Ακομη, ελληνες γιατροι φροντιζουν κ κανουν κορνιζα σε περιοπτη θεση στο ατρειο,  σαν ενδειξη επιπλεον κυρους,  αν ετυχε κ εκαναν μετεκπαιδευση στην αμερικη (ακομη κ 20 χρονια πριν) η ακομη κ αν συμμετειχαν σε σεμιναρια μιας βδομαδας.
Τωρα αν τυχαινει να υπαρχουν γιατροι που δεν τα παιρνουν, ναι θεωρητικα υπαρχει ως πιθανοτηα.
Στην πραγματικοτητα, δεν γνωριζω καμια περιπτωση ασθενους που πηγε σε χειρουργειο χωρις να αναγκασθει να πληρωσει μαυρα χρηματα .
Στη Γερμανια απαξ και εχεις δουλεα χεις κ ασφαλεια. Επιλεγεις οποια θες κ δεν πληρωνες μια.
Σε βαρεια περιστατικα πας κατευθειαβ νοσοκομειο, το ιδιο  κ στην ιταλια στα επειγοντα.
Στην ιταλια μεσω οικογενειακου γιατρου κ για μη επειγοντα περιστατικα εχει συνηθως αναμονη μεγαλη.
Ειδικα για οδοντιατρους ειναι πολυ μεγαλη κ η επιλογη να πληρωσεις ειναι πολυ ακριβη.
Στην ελλαδα μπορει να μην πληρωνεις αμεσα τον οδοντιατρο, αλλα εμμεσα αφου πας για ενα σφραγιδμα κ αυτος σου γραφει οτι σφραγισε 80 και οτι εκανε30 σπονευρωσεις!!επομενως το ταμειο σου στο οποιο εισαι ασφαλισμενη  και το οποιο το πληρωνεις μεσω των κρατησεων που σου γινονται, διαθετει τεραστια ποσα για τις τσεπες του οδοντιατρου .
Επισης το ιδιο το ταμειο σου διαθετει τεραστια ποσα για τις τσεπες των γιατρων, επειδη αρεσκονται να συνταγογραφουν αναλογα με τα ποσοστα που εχουν να λαμβανουν.
Και επειδη λες οτι εισαι κ απο ιατρικη οικογενεια, φανταζομαι θα γνωριζεις πολυ καλα ποιος ειναι ο πραγματικος ρολος του ιατρικου επικεπτη!
Τελος αν γνωριζεις γιατρο που δεν τα παιρνει , που δεν αφηνει υποννοουμενα για να βαλεις το χερι στην τσεπη Κ Που κοβει κανονικα αποδειξεις στειλε μου με πμ, ονοματα για να τους προτιμησω η να τους συστησω αν  κ οποτε χρειαστει.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:52:19 pm »
Ζητώ συγνώμη αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι τα "παίρνουν" όλοι.
Απλά είχα καταλάβει ότι τα δωράκια είχαν κατεύθυνση σε μερίδα ιδιωτών γιατρών.
Αλλά έχεις δίκιο.Τώρα θυμήθηκα γιατρό από Κέντρο Υγείας που επωφελούνταν.
Έχουμε πολλούς αξιόλογους επιστήμονες, τόσο στο χώρο της Υγείας όσο και σε άλλα επιστημονικά πεδία.
Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 09:12:15 pm »
Emmaki,

Εχω κ εγω ομως παραδειγματα αντιδιαμετρικα ομως αντιθετα απο τα δικα σου.
Η αληθεια ομως ειναι οτι πολλοι ελληνες θα εβλεπαν τωρα τα χορτα αναποδα, αν δεν ειχαν θεραπευθει εκτος Ελλαδας.
Δεν γνωριζω ομως περιπτωσεις που αμερικανοι να πηγαν στα διεθνους φημης ελληνικα νοσοκομεια προκειμενου να θεραπευθουν.
Ακομη, ελληνες γιατροι φροντιζουν κ κανουν κορνιζα σε περιοπτη θεση στο ατρειο,  σαν ενδειξη επιπλεον κυρους,  αν ετυχε κ εκαναν μετεκπαιδευση στην αμερικη (ακομη κ 20 χρονια πριν) η ακομη κ αν συμμετειχαν σε σεμιναρια μιας βδομαδας.
Τωρα αν τυχαινει να υπαρχουν γιατροι που δεν τα παιρνουν, ναι θεωρητικα υπαρχει ως πιθανοτηα.
Στην πραγματικοτητα, δεν γνωριζω καμια περιπτωση ασθενους που πηγε σε χειρουργειο χωρις να αναγκασθει να πληρωσει μαυρα χρηματα .
Στη Γερμανια απαξ και εχεις δουλεα χεις κ ασφαλεια. Επιλεγεις οποια θες κ δεν πληρωνες μια.
Σε βαρεια περιστατικα πας κατευθειαβ νοσοκομειο, το ιδιο  κ στην ιταλια στα επειγοντα.
Στην ιταλια μεσω οικογενειακου γιατρου κ για μη επειγοντα περιστατικα εχει συνηθως αναμονη μεγαλη.
Ειδικα για οδοντιατρους ειναι πολυ μεγαλη κ η επιλογη να πληρωσεις ειναι πολυ ακριβη.
Στην ελλαδα μπορει να μην πληρωνεις αμεσα τον οδοντιατρο, αλλα εμμεσα αφου πας για ενα σφραγιδμα κ αυτος σου γραφει οτι σφραγισε 80 και οτι εκανε30 σπονευρωσεις!!επομενως το ταμειο σου στο οποιο εισαι ασφαλισμενη  και το οποιο το πληρωνεις μεσω των κρατησεων που σου γινονται, διαθετει τεραστια ποσα για τις τσεπες του οδοντιατρου .
Επισης το ιδιο το ταμειο σου διαθετει τεραστια ποσα για τις τσεπες των γιατρων, επειδη αρεσκονται να συνταγογραφουν αναλογα με τα ποσοστα που εχουν να λαμβανουν.
Και επειδη λες οτι εισαι κ απο ιατρικη οικογενεια, φανταζομαι θα γνωριζεις πολυ καλα ποιος ειναι ο πραγματικος ρολος του ιατρικου επικεπτη!
Τελος αν γνωριζεις γιατρο που δεν τα παιρνει , που δεν αφηνει υποννοουμενα για να βαλεις το χερι στην τσεπη Κ Που κοβει κανονικα αποδειξεις στειλε μου με πμ, ονοματα για να τους προτιμησω η να τους συστησω αν  κ οποτε χρειαστει.

Λυπάμαι ειλικρινά πάρα πολύ αν αυτή είναι η άποψη σου για τους Έλληνες γιατρούς!!!!!!

Συλλήβδην όλοι στον Καιάδα!!!!!!!!

Μην απορείς, οιπόν, ούτε εσύ ούτε και όλοι οι άλλοι, γιατί υπάρχει (κατ'αναλογία) και αυτή η άποψη για τους εκπαιδευτικούς!!!!!! Κάποιοι δεν δουλεύουν. Κάποιοι είναι απαράδεκτοι στην τάξη.Δεν είναι όμως ΟΛΟΙ έτσι!!!!!!! Ομοίως και για τους γιατρούς!!!!

Και ναι! Είμαι από ιατρική οικογένεια! Και μπορώ να αισθάνομαι περήφανη που ούτε ο πατέρας μου, ούτε ο θείος μου πήγαν ποτέ σε ιατρικό συνέδριο πληρωμένο, και τα μόνα "φακελάκια" που πήραν ήταν κοτόπουλα και αυγά..... Αισθάνομαι περήφανη που όταν η μητέρα της φίλης μου χρειάστηκε να κάνει μια σοβαρή εγχείρηση (και ακολούθησαν άλλες 4) δεν της ζητήθηκε ούτε 1 ευρώ στο νοσοκομείο όπου πήγε! Το ίδιο και σε πολλούς άλλους!!!!!!! Επίσης αισθάνομαι περηφανη όταν στον παπού μου που εγχειρήστηκε σε δημόσιο νοσκομείο (άλλης πόλης από αυτή που μένω) όταν ρωτήσαμε το γιατρό τι του χρωστάμε, μας είπε ένα κουτί γλυκά από γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης μου!!!!!!!!!!!!

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 09:49:19 pm »
Και επειδή το ξέχασα (ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι...)

Δεν είπα πουθενά ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχουν καλοί γιατροί! Μάλιστά με τη χρηματοδότηση ερευνών που υπάρχει, έχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες να γίνουν ακόμα καλύτεροι! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κακοί!!! Ή δεν σημαίνει ότι το Αμερικάνικο σύθτσημα υγείας είναι καλό!
Όταν αυτός που δεν εχει λεφτά πετιέται στο δρόμο, συγνώμη, αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ.....
Τουλάχιστον στην Ελλάδα, με όλα τα κακά που έχουμε, όταν πας άρρωστος στο νοσοκομείο, σε περιθάλπουν, είτε είσαι από την Εκάλη και τρέχουν τα εκατομμύρια από τα μπατζάκια σου (γιατί και αυτοί σε έκτακτα περιστατικά πάνε πρώτα στο δημόσιο νοσοκομείο και μετά στο ιδιωτικό για την ξενοδοχειακή του υποδομή), είτε από το Κουτσοχώρι και είσαι άνεργος!!!!

Επίσης, αν είσαι γυναίκα έγκυος στην Ελλάδα, θα σου δώσουν τα φάρμακα σου δωρεάν έχεις δεν έχεις ασφάλεια, και δεν θα χρειαστεί να πας να τα αγοράσεις και να τα πληρώσεις αδρά στο φαρμακείο........

Για τη Γερμανία, αυτό που ξέρω από γιατρό σε εκεί νοσοκομείο, είναι ότι η ασφάλιση είναι μεν υποχρεωτική για όσους εργάζονται (το αντίστοιχο ΙΚΑ) αλλά όσοι δεν εργάζονται πρέπει επίσης να πληρώσουν αδρά την περίθαλψη τους....
Στο

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 11:13:51 pm »
με την κουβέντα σας θυμήθηκα μια ταινία-ντοκιμαντερ που είχα δει πριν κάποια χρόνια Sicko νομίζω
δεν ήξερα πόσο αισχρό ήταν(δεν ξέρω αν είναι ακόμα)το σύστημα υγείας των ΗΠΑ,μέχρι που την είδα..

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 09:33:53 am »
με την κουβέντα σας θυμήθηκα μια ταινία-ντοκιμαντερ που είχα δει πριν κάποια χρόνια Sicko νομίζω
δεν ήξερα πόσο αισχρό ήταν(δεν ξέρω αν είναι ακόμα)το σύστημα υγείας των ΗΠΑ,μέχρι που την είδα..
Boldini και γω αυτή την ταινία θα πρότεινα ως "homework" για αυτή την συζήτηση. Η συγκλονιστική ιστορία μίας ομάδας Αμερικανών με βαριές αρρώστιες, και μηδενική περίθαλψη στην Αμερική. Οι οποίοι στο τέλος της ταινίας πάνε "βολτίτσα" στην Κούβα και φεύγουν έχοντας στις βαλίτσες τους ένα κάρο εξετάσεις και φάρμακα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν δεκάρα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 01:03:39 am »
Το δίλημμα που προκύπτει στο συγκεκριμένο θέμα είναι μεταξύ της διαπλοκής,από τη μια πλευρά,των συντεχνιών (ιατροί-φαρμακοποιοί-ιατρικοί επισκέπτες) με τις φαρμακευτικές εταιρείες και του επαρκούς ελέγχου,από την άλλη, από τον ΕΟΦ.
Δηλαδή,τι προτιμάμε;Να συνεχίσει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τον κίνδυνο να αποφαίνεται ο ΕΟΦ ό,τι αυτές επιτάσσουν;

Υποτίθεται πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποσκοπούσε στον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης και τη μείωση της διαπλοκής.

Το δίλημμα είναι αν οι ασθενείς θα έχουν σωστή φαρμακευτική κάλυψη ή απλώς τη φθηνότερη φαρμακευτική κάλυψη.
Οι καινούργιες ρυθμίσεις δείχνουν τη δεύτερη κατεύθυνση.

Και το λέω, γιατί από ό,τι τουλάχιστον διαβάζω, η ιδέα της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας δεν διασφαλίζει ότι ο ασθενής θα πάρει τελικώς το φάρμακο που θα τον βοηθήσει:
Πρώτον, γιατί τα έκδοχα που ρυθμίζουν την απελευθέρωση της δραστικής ουσίας στον οργανισμό είναι διαφορετικά ανά φάρμακο. Κοινώς δυο φάρμακα με την ίδια δραστική ουσία μπορεί να έχουν διαφορετική επίδραση σε έναν οργανισμό λόγω διαφορετικών εκδόχων.
Και δεύτερον, γιατί σύμφωνα με τη ρύθμιση ο ασθενής δεν θα πάρει οποιοδήποτε πρωτότυπο ή γενόσημο φάρμακο
αλλά το φθηνότερο φάρμακο της αγοράς που θα περιέχει τη συγκεκριμένη δραστική ουσία.

Αν σκεφθεί λοιπόν κανείς ότι τα πρωτότυπα και τα γενόσημα φάρμακα της Ευρώπης δεν διαφέρουν και πολύ στις τιμές, αναρωτιέται κανείς από πού θα προέρχονται αυτά τα φθηνά φάρμακα, πώς θα παρασκευάζονται
και πόσο αποτελεσματικά θα είναι, εάν και εφόσον διασφαλιστεί από τον ΕΟΦ ότι τουλάχιστον δεν θα είναι επικίνδυνα.

Αφήνω στην άκρη το κομμάτι του τι θα συμβεί στους εργαζομένους των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών,
αφού θα πρέπει να ανταγωνιστούν ξένες βιομηχανίες που δουλεύουν με τόσο χαμηλό κόστος,
ώστε να βγαίνει πάμφθηνο φάρμακο.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2012, 01:07:43 am από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 11:55:33 am »
Υποτίθεται πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποσκοπούσε στον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης και τη μείωση της διαπλοκής.
Τότε γιατί εξακολουθούν οι κοστουμαρισμένοι επισκέπτες να σου παίρνουν τη σειρά σε ένα ιατρείο;Μήπως σταμάτησαν τα δωράκια σε γιατρούς και τα συνέδρια σε εξωτικούς τόπους ή πολυτελή ξενοδοχεία;

Συμμερίζομαι ΑΠΟΛΥΤΑ τους φόβους για το μεγαλύτερο αγαθό που υπάρχει:την υγεία μας.
Ωστόσο,δεν μου αρέσει η στείρα άρνηση και η υπερβολή.Δηλαδή,θέλω να πω,στο εξωτερικό που εφαρμόζεται το μέτρο οι άνθρωποι πεθαίνουν σωρηδόν;Αν τα γενόσημα εκεί δεν είναι φθηνότερα,τότε γιατί πολλά ελληνικά λαμόγια πλούτισαν πουλώντας τα ακριβά πρωτότυπα φαρμακα των ασφαλιστικών μας ταμείων στη Γερμανία και αλλού;

Οπως και να'ναι,σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορώ να είμαι κάθετα υπέρ μιας άποψης και παραμένω ανοιχτός σε επιχειρήματα.Ομως ας σκεφτούμε και το γεγονός της αύξησης του προσδόκιμου ζωής ,της ανεργίας και του μεταναστευτικού ρεύματος προς τον ανεπτυγμένο κόσμο και ας προτείνουμε λύσεις εναλλακτικές σε σχέση με το δυτικό παράδειγμα,προκειμένου να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.Σοβαρές προτάσεις,παρακαλώ,και όχι του τύπου "επανασταση λαέ".Εδώ ο έλληνας εκπ/κός (από τα πιο ζωτικά κομμάτια-υποτίθεται-της κοινωνίας) δεν μπορεί ακόμα να συμφωνήσει στα πιο στοιχειώδη, όπως την αναγκαιότητα ενός γραπτού διαγωνισμού και θέλουμε και επανάσταση;

Υ.Γ. Ελπίζω η νέα ταλαιπωρία που μας περιμένει από 1η Μαρτίου να μην είναι ακόμα ένας εκβιασμός των συντεχνιών (βλ.φαρμακοποιοί),μιας και ανακοινώθηκε ότι το κράτος θα διαθέσει κάποια δισεκατομμύρια από τη νέα δανειακή σύμβαση,για να εξοφλήσει τα χρέη του.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182673
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)