0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. έστω ότι ο μαθητής λέει έναν τύπο παραγώγισης και βάζει λαθος τα πρόσημα (πχ παραγωγίζει γινόμενο και βάζει - )2. παραγωγίζει κλάσμα και μπερδεύει αριθμητή και παρονομαστή 3. Γράφει την απόδειξη ενός τύπου παραγώγισης και ξεχνάει παντού να βάλει το lim ή δεν γράφει κάτω από το lim το που τείνει το χκλπ κλπμε ποιόν τρόπο μπορώ να καταλάβω στα παραπάνω παραδείγματα αν εδώ επιδρά η δυσλεξία του ή ότι δεν έχει την σωστή γνώση;
Παράθεση από: killbill στις Ιουνίου 01, 2012, 08:47:38 pmΤουλάχιστον να υπήρχε 1 καταρτισμένος να καταρτίσει τους υπόλοιπους!! αλλα ούτε αυτός δεν υπηρχε.Λέγεται σύμβουλος ειδικής αγωγής!
Τουλάχιστον να υπήρχε 1 καταρτισμένος να καταρτίσει τους υπόλοιπους!! αλλα ούτε αυτός δεν υπηρχε.
Παράθεση από: killbill στις Ιουνίου 02, 2012, 06:47:40 am1. έστω ότι ο μαθητής λέει έναν τύπο παραγώγισης και βάζει λαθος τα πρόσημα (πχ παραγωγίζει γινόμενο και βάζει - )2. παραγωγίζει κλάσμα και μπερδεύει αριθμητή και παρονομαστή 3. Γράφει την απόδειξη ενός τύπου παραγώγισης και ξεχνάει παντού να βάλει το lim ή δεν γράφει κάτω από το lim το που τείνει το χκλπ κλπμε ποιόν τρόπο μπορώ να καταλάβω στα παραπάνω παραδείγματα αν εδώ επιδρά η δυσλεξία του ή ότι δεν έχει την σωστή γνώση;επίσης με τη στατιστική (Θέμα
Παρόμοιες απορίες με αυτές του συναδέλφου killbill διατυπώθηκαν προς το σύμβουλο ειδ. αγωγής από συναδέλφους εξεταστές κατά την ενημέρωση που είχαμε στις φετινές εξετάσεις των μαθηματικών γεν. παιδείας και κατεύθυνσης (σε εξεταστικό κέντρο φυσ. αδυνάτων της Αττικής). Ο σύμβουλος, προφανώς άσχετος με τα μαθηματικά, μας απάντησε γενικά και αόριστα. ......... Τελικά, αυτό που έκανε η κάθε τριμελής επιτροπή ήταν να αυτοσχεδιάσει κάθε φορά που αντιμετώπιζε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Η άποψή μου: η σωστή εξέταση των Φ.Α. θα πρέπει να γίνεται αφού πρώτα οι εξεταστές καθηγητές έχουν παρακολουθήσει ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανωμένο από τις διευθύνσεις β/θμιας εκπ/σης, με την καθοδήγηση των συμβούλων ειδ. αγωγής και ειδικότητας κάθε κλάδου (φιλόλογοι, μαθηματικοί κλπ).
Να πω και εγώ την άποψη μου σε αυτόΣυνήθως ο σύμβουλος ε.α.ε. έχει μια μεγάλη περιοχή ευθύνης, κατά 90% είναι Α/θμιας (νηπιαγωγός ή δάσκαλος), η σχέση με το γνωστικό αντικείμενο στην β/θμια είναι μηδαμινή, ενώ ακόμα και αν πέσουμε σε β/θμιτη σύμβουλο είναι ειδικός μόνο για το αντικείμενο της ειδικότητας του (συνήθως φιλολογία ελληνική ή ξένη)Όλα τα παραπάνω καθιστούν την βοήθεια εκ μέρους του μικρής σημασίας και περιορίζεται στην επανάληψη της εγκυκλίου και με γενικές παιδαγωγικές συμβουλές. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να ρωτάμε τον σύμβουλο ΑΛΛΑ μην περιμένουμε να μας πει και κάτι το σπουδαίο, [/color]εξειδικευμένες περιπτώσεις σε γνωστικό αντικείμενο θα βρεις μόνο από εμπειρότερους συναδέλφους ειδικότητας εξειδικευμένους στην ε.α.ε.