*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί Μονίμων - Καλοκαίρι 2012  (Αναγνώστηκε 746649 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

adigoni

• Επισκέπτης
Απ: Διορισμοί Μονίμων - Καλοκαίρι 2012
« Απάντηση #756 στις: Ιουλίου 16, 2012, 01:14:55 pm »
«Το κράτος διαλύει τη δημόσια παιδεία»

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_650.html

Ιδιαίτερα αιχμηρή προς τις κυβερνητικές πολιτικές, είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών, καθώς αναφέρει πως οι εν λόγω...
εκπαιδευτικοί θα κάνουν και φέτος τις αιτήσεις τους στα τυφλά.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι έχουν καταργηθεί βασικές δομές της δημόσιας παιδείας, όπως των αθλητικών σχολείων, της ΠΔΣ, των σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας, των ειδικών σχολείων, της 2ης ξένης γλώσσας κλπ., που σε συνδυασμό με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων υπονομεύει το δημόσιο σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να προστατευθεί η δημόσια παιδεία, όπως και οι ίδιοι με:
- Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
- Καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου.
- Καμία περικοπή δαπανών, διορισμών, προσλήψεων, μισθών και επιδομάτων λόγω της κρίσης. Προσλήψεις όλων των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να καταργηθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου που απαξιώνει την εργασιακή μας εμπειρία και αμφισβητεί την παιδαγωγική μας επάρκεια.
-Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
- Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
- Άμεση απορρόφηση στην εκπαίδευση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ).
- Όχι στο «νέο Λύκειο». Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Υποχρεωτικό Σχολείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 16, 2012, 01:36:50 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:35:54 »

Αποσυνδεδεμένος elena maria

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #757 στις: Ιουλίου 16, 2012, 04:35:15 pm »
Λέτε να ισχύσει το νούμερο 800 διορισμοι στην δευτεροβάθμια και 250 στην πρωτοβάθμια? εχετε ακούσει κάτι? ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #758 στις: Ιουλίου 16, 2012, 05:19:08 pm »
κυκλοφορουν δυο φημες, αυτη των 1000 που ελεγε προεκλογικα η χριστοφιλοπουλου
και αυτη κοντα στα 500, που ειναι κατι λιγοτερο απο περυσι και μοιαζει πιο λογικη
υπομονη σε καμια 30αρια μερες θα δουμε

Αποσυνδεδεμένος fys98

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #759 στις: Ιουλίου 16, 2012, 05:39:18 pm »
δηλαδή του πεντακοσάρικου και του χιλιάρικου σαν να λέμε :) ενδιάμεσες τιμές τίποτα!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:35:54 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #760 στις: Ιουλίου 16, 2012, 05:43:43 pm »
Καλησπέρα, ω  τσαταλιασμένοι και αγωνιώντες συνάδελφοι. Λοιπόν, πήρα και εγώ στο γνωστό τηλ  και ο κυριούλης, για τους φιλολόγους που ρώτησα μού είπε ό,τι είχε πει και η dina94. Δηλαδή, οι διορισμοί σε μας θα γίνουν από 24μηνο, 30μηνο και ειδικές κατηγορίες. Το Φεβρουάριο – Μάρτιο, λέει, έστειλαν οι φορείς τα κενά τους και με βάση την αναλογία 1/5 προέκυψε το 1000 κάτι. Άρα, του λέω, αυτό ήταν το 1000κάτι της Χριστοφιλοπούλου και λέει ναι. Αυτό, βέβαια, μου λέει, δε σημαίνει ότι επειδή ζήτησαν τόσους θα τους πάρουν κιόλας, γιατί μπορεί να μην εγκριθεί το νούμερο αυτό. Φυσικά δεν ήξερε να μου πει αριθμό και τέλος μού είπε ότι και στους άλλους κλάδους που έχει εξαντληθεί το 60% δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί από το 40%. Αυτά τα ολίγα.

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #761 στις: Ιουλίου 16, 2012, 05:46:50 pm »
καρχαριάκι μαζί σου μαθαίνω συνέχεια καινούργιες λέξεις ;Dείναι καθ' οδόν προς υλοποίηση η σκέψη για νομοθετική ρύθμιση-τροποποίηση του 3848....

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #762 στις: Ιουλίου 16, 2012, 05:53:56 pm »
Δηλαδή;;;
Αdigoni, πες μας λεπτομέρειες...
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #763 στις: Ιουλίου 16, 2012, 05:54:51 pm »
Είδες ε, η γραυς πόσο πολύτιμη είναι! 8)

Όταν λες καθ'οδόν εννοείς για φέτος ή γενικά; Δηλαδή μιλάμε πχ για διαδρομή Χαλκίδα-Αθήνα και είναι στον Άγιο Στέφανο ένα πράγμα ή πχ για  Χαλκίδα- Αλεξανδρούπολη;

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #764 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:00:19 pm »
Μην ξεχναμε ότι οι διορισμοί μας εμπίπτουν και στο 1/10. Άρα επι συνόλου διορισμών στο δημόσιο ειμαστε από τους ελάχιστους εάν όχι ο μοναδικός τομεας ο οποίος δουλεύει και με αναπληρωτές. Οπότε τοποθετουν μόνιμους σε άλλες θέσεις και στην παιδεία τις βολεύουν με αναπληρωτες.
το 1/10 ειναι για τον ευρυτερο δημοσιο τομεα(δεκο..), εδω ισχυει το 1/5
είμαστε και μεις στο 1 προς 10 μετά το μεσοπρόθεσμο πέρσι αν θυμάμαι. έχει αλλάξει κάτι;

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #765 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:07:49 pm »
ΛΑΘΟΣ μου....
τώρα το είδα για σιγουριά... το 1/10 ίσχυε μόνο για πέρσι. Από φέτος με βάση το μεσοπρόθεσμο ισχύει το 1/5 για την παιδεία
http://www.tovima.gr/files/1/2011/06/07/Telikomis7.pdf

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #766 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:09:58 pm »
Είναι αυτό που λέγαμε, ότι θα βρεθούν σε αδιέξοδο στις ειδικότητες ΠΕ02,03,04 και θα πρέπει να βρουν μία λύση, εκτός κι αν εφαρμοστεί απ' του χρόνου, αλλά ασκούνται πιέσεις για φέτος, εννοώ μία νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει τρόπο διορισμών στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου με κάποιο "άνοιγμα" πινάκων και αντίστοιχη τροποποίηση του 3848....

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #767 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:10:18 pm »
Καλησπέρα, ω  τσαταλιασμένοι και αγωνιώντες συνάδελφοι. Λοιπόν, πήρα και εγώ στο γνωστό τηλ  και ο κυριούλης, για τους φιλολόγους που ρώτησα μού είπε ό,τι είχε πει και η dina94. Δηλαδή, οι διορισμοί σε μας θα γίνουν από 24μηνο, 30μηνο και ειδικές κατηγορίες. Το Φεβρουάριο – Μάρτιο, λέει, έστειλαν οι φορείς τα κενά τους και με βάση την αναλογία 1/5 προέκυψε το 1000 κάτι. Άρα, του λέω, αυτό ήταν το 1000κάτι της Χριστοφιλοπούλου και λέει ναι. Αυτό, βέβαια, μου λέει, δε σημαίνει ότι επειδή ζήτησαν τόσους θα τους πάρουν κιόλας, γιατί μπορεί να μην εγκριθεί το νούμερο αυτό. Φυσικά δεν ήξερε να μου πει αριθμό και τέλος μού είπε ότι και στους άλλους κλάδους που έχει εξαντληθεί το 60% δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί από το 40%. Αυτά τα ολίγα.
έτσι που το λές, μόνο 1000 οργανικά κενά προέκυψαν :o. Και αυτοί που φύγαν... από που φύγαν?

Αποσυνδεδεμένος maria-lena

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #768 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:11:58 pm »
Καλησπέρα παιδιά...επειδή μόλις γύρισα από διακοπές και είμαι λίγο αποσυντονισμένη, χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια...στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους αναπληρωτές μιλάει και για ένταξη στους πίνακες διορισμών...Οι διορισμοί δε γινόταν κάθε χρόνο με ξεχωριστή εγκύκλιο τον Αύγουστο??Άλλαξε κάτι φέτος ή εγώ δεν κατάλαβα καλά??Ευχαριστώ!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #769 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:20:19 pm »
έτσι που το λές, μόνο 1000 οργανικά κενά προέκυψαν :o. Και αυτοί που φύγαν... από που φύγαν?

Παρέθεσα ό,τι μου είπε. Φυσικά και οι συνταξιοδοτήσεις ήταν πολλές, αλλά προφανώς, επειδή δεν υπάρχει... μαλλί, τα άλλα κενά τα πήρε το... Εύρηκα. ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182576
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)