*

Αποστολέας Θέμα: Αξίζει πλέον να πάει κάποιος αναπληρωτής από την καινούρια σχολική χρονιά;  (Αναγνώστηκε 65330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος why

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
παιδια μη γελιομαστε .....................δεν αξίζει να δουλευεις μακρυα από το σπίτι και να μπαίνεις μέσα οικονομικά. μ'ονο η αρχικη μετακίνηση και έναρξη νέου νοικοκοιριού θέλει το λιγοτερο 2000 με 3000 ευρω............... δε λογαριάζω τα εισιτήρια για να πας να δεις τους δικούς σου έστω τις διακοπές.........εαν έχεις και οικογένεια μαζί με το οικονομικό βάλε και το ψυχολογικό κόστος.............σε σενα........... στα παιδια............ στον άνδρα σου  ;) ...................... ;)  είναι τεράστιο ............... όποιος δεν το έχει ζήσει δεν το καταλαβαινει...............

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Η εναλλακτική πρόταση ποια είναι, η ανεργία; Τα χρήματα, σίγουρα, είναι λίγα, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι άλλο, το ερώτημα αποκτά ρητορικό χαρακτήρα.  ;)

Όσο γι αυτό το κάτι άλλο...ας μην την ανοίξουμε καλύτερα την κουβέντα γιατί θα πικραθούν πολλοί...μιλάω κυρίως για την Αττική...γιατί εξαρτάται πώς το εννοούμε αυτό το "κάτι άλλο"....εννοούμε κάτι που θα μας αποκαθιστά στα μάτια φίλων και γνωστών συνήθως...γιατί εγώ βρήκα και κάνω φύλαξη παιδιού (στην Αττική ξαναλέω γιατί ξέρω τι νέκρα υπάρχει στην επαρχία) και μου μένουν περισσότερα λεφτά απ'όσα θα μου έμεναν εαν πήγαινα μακριά και είχα και ενοίκια...η κυρία που με πήρε ήθελε παιδαγωγό και μου είπε πως είχε έναν μήνα την αγγελία και ελάχιστοι παιδαγωγοί πήραν τηλέφωνο..μιλάμε για πρωινή δουλειά!! Λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις έχουμε εναλλακτικές αν ξεκολλήσουμε το μυαλό μας...και φυσικά δεν μιλάω για όλους μια και ξέρω πως υπάρχουν και περίεργοι κλάδοι που περιορίζονται πολύ στις επιλογές τους και επίσης ξέρω και την κατάσταση στην επαρχία όπου δεν βρίσκεις πλέον ΤΙΠΟΤΑ!!

Ήθελα απλά να προσθέσω μια ακόμη οπτική μια και οι εποχές θέλουν ευελιξία και όχι παρωπίδες και "τίτλους ευγενείας"... ???
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
παιδια μη γελιομαστε .....................δεν αξίζει να δουλευεις μακρυα από το σπίτι και να μπαίνεις μέσα οικονομικά. μ'ονο η αρχικη μετακίνηση και έναρξη νέου νοικοκοιριού θέλει το λιγοτερο 2000 με 3000 ευρω............... δε λογαριάζω τα εισιτήρια για να πας να δεις τους δικούς σου έστω τις διακοπές.........εαν έχεις και οικογένεια μαζί με το οικονομικό βάλε και το ψυχολογικό κόστος.............σε σενα........... στα παιδια............ στον άνδρα σου  ;) ...................... ;)  είναι τεράστιο ............... όποιος δεν το έχει ζήσει δεν το καταλαβαινει...............

+++++
Μόνο το πάθημα γίνεται μάθημα (δυστυχως)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος fatme

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
καλησπέρα σε όλους ! Όταν πήγα εγώ αναπληρώτρια το 2005 στη κερκυρα είχα όλα όλα 300 ευρώ . Όμως βρήκα να νοικιάσω σπίτι και ο ιδιοκτήτης μόνος του μου είπε να πληρώσω ενοίκιο όοοοοοοοοταν πληρωθώ δηλαδη τρεις μήνες αργότερα. πιστεύω πως υπαρχουν ανθρωποι που έχουν κατανόηση, όμως επειδή κυκλοφορούν και πολλοί απατεώνες  κανείς  δεν εμπιστεύεται κανέναν. παρόλα αυτά θα συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου πως υπαρχουν δύο επιλογές 1η να εργαστείς 2η να είσαι άνεργος. 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Όσοι δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις (ειδικά οικογενειακές), μπορούν σχετικά άνετα να πάνε και μακρυά.
Οι υπόλοιποι τα ζυγίζουν και ό,τι τους συμφέρει καλύτερα. Στην τελικά, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν (όσο υπάρχουν δηλαδή) και άλλες δουλειές. Δεν είναι όλα εκπαίδευση και δημόσιο...
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Φιλος μου φυσικος ,3η χρονια αναπληρωτης μακρια απο Θεσ/νικη,χωρις οικογενειακες υποχρεωσεις, μου ειπε οτι για αρχη απαιτουνται 2500-3000 ευρω,εισιτηρια ,σπιτι,1ο διμηνο,κλπ...

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
βρε παιδια να ρωτησω...εχω γνωστη φιλολογο με 3 παιδια που απο Χιο δεχτηκε να παει αναπληρωτρια στην Ναξο διοτι εμαθε λεει οτι αν παει, του χρονου θα διοριστει αναπληρωτρια Χιο. Γινεται αυτο? εχει καμμια βαση αληθειας?

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
χα χα χα, ποιος της πουλησε τετοιο παραμυθι; ρε δεν σας εχω πει να μην κανετε πλακα στους φιλολογους;

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
 Τόσα γινονται, γιατι να μη γίνει και αυτό;
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
 εμένα γνωστή μου δασκάλα πήγε αναπληρώτρια σε δυσπρόσιτο νησί για να πάρει διπλά μόρια, ενώ μπορούσε να πάει σε περιοχή κοντά στο σπίτι της! όταν της είπα ότι αυτό καταργήθηκε της ήρθε κόλπος!

δυστυχώς πολλοί κλείνονται στο μικρόκοσμό τους και δεν βλέπουν ούτε αυτά που τους αφορούν άμεσα....

όλοι ξέρουμε ότι τα μόρια της αναπλήρωσης μετρούν ελάχιστα και δεν σου εξασφαλίζουν σχεδόν τίποτα (αν μάλιστα δεν έχεις ήδη αρκετή προϋπηρεσία ή έναν καλό βαθμό σε ασεπ). Όλοι λοιπόν θα έχουμε την ευθύνη για τις επιλογές μας...

catwoman η κοπελιά λόγω τριτεκνίας έχει bonus, αλλά ίσως δεν ξέρει πως για τις προσλήψεις των αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψιν ο κλειδωμένος πίνακας και άρα οι προϋπηρεσίες μέχρι το τέλος του 2010.

ας διαβάσουν και λίγο το νομοσχέδιο όλοι που αναστατώνουν έτσι τη ζωή τους για να μη γκρινιάζουν μετά...

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
χα χα χα, ποιος της πουλησε τετοιο παραμυθι; ρε δεν σας εχω πει να μην κανετε πλακα στους φιλολογους;

η μεγάλη των Φελολόγων σχολή ξαναχτυπά!!!!

Αποσυνδεδεμένος vasoulals

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ07 + ΠΕ70
    • Προφίλ
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα.Δούλευα ως ωρομίσθια καθηγήτρια γερμανικών 7 χρόνια, 1 χρονιά ως αναπληρώτρια μειωμένου και 2 χρονιές ως αναπληρώτρια δασκάλα μιας που πήρα και πτυχίο παιδαγωγικού. Ως ωρομίσθια έπαιρνα γύρω στα 300 ευρώ τον μήνα, αλλά πήγαινα, γιατί μέτραγε τότε η προϋπηρεσία για τυχόν διορισμό, αλλά και γιατί ήθελα να δουλέψω και σε σχολείο. Να σημειώσω βέβαια ότι ταυτόχρονα εκεί που με στείλανε, Ρόδο και είμαι από Αγρίνιο, Δούλεψα και σε φροντιστήριο και σε ιδιαίτερα για να μπορώ να πληρώνω τα βασικά. Σαν ΑΜΩ τα ίδια.Μόνο που τότε είχα δυο παιδιά και αν δεν έμενα στο σπίτι στα πεθερικά μου δεν θα έβγαινα με τίποτα. Σαν αναπληρώτρια δασκάλα ήμουν σχετικά τυχερή και με πήραν την πρώτη φορά στο σπίτι μου και την δεύτερη στον Έβρο, αν και Δεκέμβρη, αλλά το ήθελα γιατί ο άντρας μου ήταν εκεί με μετάθεση. Να καταλήξω: Όταν ήμουν ως ΑΜΩ μπορεί να ήμουν ψυχολογικά καλά, επειδή κάπου δούλευα, αλλά το να μην είμαι με τον άντρα μου και αυτός με τα παιδιά μου ήταν ότι πιο ψυχοφθόρο!!!!Συμφωνώ με την άποψη ότι για τον καθένα μας το κουτάκι αν θα πρέπει να το βάλει ή όχι θέλει ζύγισμα! Είτε σαν ωρομίσθια, είτε σαν αναπληρώτρια το κουτάκι προσωπικά δεν πρόκειται αυτή την φορά να το βάλω, αλλά μόνο την περιοχή που θα βρίσκεται ο άντρας μου ώστε να είμαστε οικογένεια.  Αν δεν είχα υποχρεώσεις οικογενειακές, όμως, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα το έβαζα, αλλά ενδεχομένως μόνο για αναπληρώτρια πλήρους απασχόλησης, γιατί ως μειωμένου πάρα πολύ δύσκολα βγαίνει κανείς μιας που και οι δουλειές στα φροντιστήρια έχουν μειωθεί επικίνδυνα!!!!
Μην ονειρεύεσαι την ζωή σου, ΖΗΣΕ τα όνειρά σου!!!

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
σου βγάζω το καπέλο!!!!

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παναγιτσα μου...να παω να ζητησω κανενα δανειο... ;D

Έγώ φέτος έδωσα δύο ενοίκια όταν πήγα , πλήρωσα άλλα 2 μέχρι να πληρωθώ συν κοινόχρηστα ΔΕΗ νερό κινητό ίντερνετ . Αν βάλω εισιτήρια να πάω ξενοδοχείο στη διεύθυνση που παρουσιάστηκα , ξενοδοχεία στην πόλη [που πήγα μετά σουπερ μαρκετ κλπ έκανα περίπου 3 μήνες να πληρωθώ μιλάμε για 2500 χιλ τουλάχιστον, εγώ ξέρω πως έζησα εκείνο το διάστημα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 26, 2012, 01:01:41 pm από newseditor »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144