*

Αποστολέας Θέμα: Αξίζει πλέον να πάει κάποιος αναπληρωτής από την καινούρια σχολική χρονιά;  (Αναγνώστηκε 65334 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Αν έχεις παιδιά και δεν μπορείς να τα πάρεις μαζί σου, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν βάζεις κουτάκι, αρά περιορίζεσαι σε περιοχές που βρίσκονται σε 1 ακτίνα προσβάσιμη, για να πηγαινοέρχεσαι πχ μέχρι 150-180 χλμ τη μέρα. Σαφώς και δε συμφέρει οικονομικά, αλλά συμφέρει ψυχικά.
... Απόσταγμα σοφίας  8) προερχόμενο από το μάθημα του... παθήματος. :'(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Όσοι δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις (ειδικά οικογενειακές), μπορούν σχετικά άνετα να πάνε και μακρυά.
Οι υπόλοιποι τα ζυγίζουν και ό,τι τους συμφέρει καλύτερα. Στην τελικά, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν (όσο υπάρχουν δηλαδή) και άλλες δουλειές. Δεν είναι όλα εκπαίδευση και δημόσιο...

Επειδή λοιπόν υπάρχουν και άλλες δουλειές, όπως τηλεφωνητές (πάμε να δουλέψουμε εκεί εννοώ πλασιές και αν αντέξετε παραπάνω από 3 μήνες ελάτε να μου πείτε), υπάρχουν επίσης δουλειές με 850 ευρώ όπου δουλεύες ως σκλάβος όλη μέρα και νύχτα, υπάρχουν τελικά πολύ ωραίες δουλειές όπως security με 500 ευρώ το μήνα (θέλεις ένα ωραίο βύσμα εκεί..) και κάποιες άλλες όπου αν έχεις κανέναν γνωστό άντε να βολευτείς, επειδή λοιπόν στην ελλάδα υπάρχουν δουλειές τελικά και μάλλον οι δείκτες ανεργίας είναι ψευτικοί και επειδή πλέον καμία επιχείρηση  εκεί έξω δεν απολύει, προτείνω κάτι:
όσοι είστε άνω των 40 αφήστε το αναπληρωτηρηλίκι, δεν έχετε κανένα μέλλον, εκεί έξω υπάρχουν ωραίες δουλείες και εδώ που τα λέμε ποιοι πιθανό είναι να έχετε κάνει αποταμίσυεση, άρα να έχετε περισσότερες πιθανότητες,

ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ καμιά θέση και για εμάς τους νέους, όπου μιας και εεκί έξω υπάρχουν δουλειές με πολύ καλύτερες αμοιβές. Εμείς οι νέοιι δεν ζητάμε πολλά, πάρτε εσείς τα πολλά, αφού κόσμος εκεί εξω σας πληρώνει καλύτερα, τι κάθεστε, απορώ;;; Aφήστε σε εμάς τα καημένα να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα με αυτή τη απαίσια δουλειά που λέγεται αναπληρωτής, χαμάλιδες είμαστε, εσείς πάτε στα καλύτερα εκεί έξω
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2012, 10:28:44 am από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ

... Απόσταγμα σοφίας  8) προερχόμενο από το μάθημα του... παθήματος. :'(

+++++
Μόνο το πάθημα γίνεται μάθημα (δυστυχως)

Δυστυχώς όμως το πάθημα γίνεται μάθημα μόνο σε ατομικό επίπεδο.
Πάντα θα υπάρχουν συνάδελφοι πρόθυμοι,με πλάτες,ανενημέρωτοι που τικάρουν ότι κουτάκι βλέπουν,που
κυνηγάνε προϋπηρεσίες ;D..κ.λ.π.

Οπότε πάντοτε ως κλάδος θα ρίχνουμε νερό στο μύλο του Υπουργείου Παιδείας.

Πριν λίγες μέρες όταν έκανα αίτηση για αναπληρωτές/ωρομισθίους είδα διαφορετικά-καινούργια πρόσωπα με την διαχρονική όμως εγκληματική άγνοια για τις συνέπεις των επιλογών τους.
Δεν πειράζει,θα πάθουν-μάθουν? φέτος και του χρόνου θα υπάρξουν άλλοι στη θέση τους να σποσνοράρουν το θεάρεστο έργο του Υπουργείο Παιδείας.

Εν κατακλείδι,με αντικειμένικά κριτήρια,απλά μαθηματικά,όχι δεν αξίζει να πάει κάποιος αναπληρωτής εκτός τόπου κατοικίας ή όταν έχει οικογένεια.
Αλλά υπάρχουν και τα υποκειμενικά κριτήρια που είναι ξεχωριστά για τον καθένα.

Υ.Γ.Όσο για το ότι υπάρχουν δουλειές εκεί έξω,το εκλαμβάνω ώς ανέκδοτο..

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2012, 10:35:30 am από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
"Αξίζει πλέον να πάει κάποιος αναπληρωτής από την καινούρια σχολική χρονιά;"

Αν έχει κάτι καλύτερο να κάνει ας μη πάει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θέση θα καλυφθεί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Aggelosgeorgiou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Η απάντηση είναι ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν αξίζει να ξενιτευτεις για τόσο λίγα χρήματα. Έχει ανεβεί τόσο πολύ το κόστος ζωής και μεταφοράς που τα 700 ευρώ (και πολλά λέω ελεω εφορίας) απλά ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ. Απλή εξίσωση είναι. . .

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εγώ ξέρω πάντως ότι με μαστερ, 940 νομίζ καθαρά στο χέρι θα παίρνω. Ε εννοείται ότι κανείς μέχρι τώρα ιδιώτης δεν μου έδινε ούτε 900, μάλιστα δεν τολμούσες να αναφέρεις καν αυτό το πόσο, άρα ναι αξίζει με χίλια να πάω, μιας και δεν έχω οικογένεια. Και εννοείται όπου να ναι. Συγνώμη μια χαρά φτάνουν τα 900 ευρουλάκια. Σου περισεύουν και 500 ευρώ το μήνα για έξοδα προσωπικά, εαν είσαι των πλουσίων επιλογών καλά να πάθει κάποιος. Ξέρω άτομα που ακόμα και με 1250 ευρώ σε ερημοχώρι, δεν μπορούσαν να αντιπεξέλθουν.

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι, το έχω πραγματικά απορία: εφόσον κανείς σας δεν θέλει να πάει αναπληρωτής και όλοι έχετε παράπονα, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΑΙΤΗΣΗ, αφού μπορείτε και αλλού να βρείτε δουλειά με πολύ καλύτερα χρήματα;; Άνθρωποι που είναι σίγουροι όρι μπορούν να βρουν δουλείες με καλά χρήματα και να τους ικανοποιεί, δεν μπαίνουν καν στο κόπο να κοιτάξουν το αναπληρωτηλίκι, κάνουν άλλες επιλογές. Mπορείτε να μου λύσετε αυτή την απορία;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2012, 11:18:45 am από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
τα χουμε ξαναπει, ο καθενας εχει να λυσει τη δικη του εξισωση, και θα βγαλει αν τον συμφερει, εσενα φοιβο σε συμφερει παντου, αλλος βγαινει οικονομικα μονο αν παει κοντα, δε σημαινει οτι ολοι ξεκινουν απο την ιδια αφετηρια

Αποσυνδεδεμένος sofia_80

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εγώ ξέρω πάντως ότι με μαστερ, 940 νομίζ καθαρά στο χέρι θα παίρνω.

940 ευρώ καθαρά; Είσαι τόσο σίγουρος; Εμείς μόνιμοι είμαστε με παιδιά και τα 800 ευρώ με το ζόρι τα παίρνουμε! Και στο μέλλον βλέπουμε, αν θα τα παίρνουμε κι αυτά!

Αποσυνδεδεμένος mohitto

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Εγώ ξέρω πάντως ότι με μαστερ, 940 νομίζ καθαρά στο χέρι θα παίρνω. Ε εννοείται ότι κανείς μέχρι τώρα ιδιώτης δεν μου έδινε ούτε 900, μάλιστα δεν τολμούσες να αναφέρεις καν αυτό το πόσο, άρα ναι αξίζει με χίλια να πάω, μιας και δεν έχω οικογένεια. Και εννοείται όπου να ναι. Συγνώμη μια χαρά φτάνουν τα 900 ευρουλάκια. Σου περισεύουν και 500 ευρώ το μήνα για έξοδα προσωπικά, εαν είσαι των πλουσίων επιλογών καλά να πάθει κάποιος. Ξέρω άτομα που ακόμα και με 1250 ευρώ σε ερημοχώρι, δεν μπορούσαν να αντιπεξέλθουν.

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι, το έχω πραγματικά απορία: εφόσον κανείς σας δεν θέλει να πάει αναπληρωτής και όλοι έχετε παράπονα, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΑΙΤΗΣΗ, αφού μπορείτε και αλλού να βρείτε δουλειά με πολύ καλύτερα χρήματα;; Άνθρωποι που είναι σίγουροι όρι μπορούν να βρουν δουλείες με καλά χρήματα και να τους ικανοποιεί, δεν μπαίνουν καν στο κόπο να κοιτάξουν το αναπληρωτηλίκι, κάνουν άλλες επιλογές. Mπορείτε να μου λύσετε αυτή την απορία;;

Δεν παίρνεις επίδομα μεταπτυχιακού πια.

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι δεν παίρνει επίδομα μεταπτυχιακού αλλά ανεβαίνει 1 μισθολογικό κλιμάκιο.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εννιαία αποδεκτή απάντηση στην ερώτηση του θέματος. Ο καθένας μιλάει από την δικιά του πλευρά. Δεν χρειάζονται ούτε εκνευρισμοί ούτε εγώ να πείσω κάποιον άλλα ή να πειστώ για κάτι.

Όσο για το:
επειδή λοιπόν στην ελλάδα υπάρχουν δουλειές τελικά και μάλλον οι δείκτες ανεργίας είναι ψευτικοί και επειδή πλέον καμία επιχείρηση  εκεί έξω δεν απολύει,
αλήθεια το πιστεύεις αυτό;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2012, 11:30:32 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Ο καθενας σ'ολους τους τομεις της ζωης,καλο ειναι να κανει οσα αντεχει γιατι στην αντιθετη περιπτωση οι επιπτωσεις στο μέλλον μπορεί να μην ελέγχονται,ως τα  ποσοτικα και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απλά βλέπω συνεχώς μια μιζέρια, αφού κάναμε αίτηση, να έχουμε μετά και απορία αν συμφέρει ή όχι. Ξέρετε ποιο είναι το τραγικό, διότι τραγικό το βρίσκω: δυστυχώς η ζωή μια φορά τα φέρνει και τότε ο άλλος βάζει μυαλό. Το καταλαβαίνω ότι όσοι δουλεύετε κάθε χρόνο, δεν το έχετε άγχος ή τελοσπάντων δεν βιώνετε το φάσμα ανεργίας στο μεγαλείο της και εννοείται μετά αρχίζουν και τα παράπονα. Εννοείται και εγώ αν δούλευα κάθε χρόνο, θα περιόριζα ίσως τις επιλογές μου. Να ξέρετε όμως στην ζωή μια φορά γίνεται η στραβή. Και πιστέψτε με σε τέτοια περίοδο δεν είναι να σας τύχει η στραβή από λάθος επιλογές. Χθεσινή περίπτωση: φίλος μου απολύθηκε από δουλειά μετά από 8 χρόνια συνεχούς προσφοράς !!!!!!!! Έκτατη μείωση προσωπικού. Μου είπε ότι πολλά πράγματα τα θεωρούσαν δεδομένα, δεν περίμενε ποτέ την απόλυση. Περιττό να σας πω ότι δεν τον παίρνει κανείς εκεί έξω, διότι λένε έχει πολύ μεγάλη προυπηρεσία και έχει πέσει σε κατάθλιψη. Για αυτό μην λέμε πολλά λόγια, ότι δεν συμφέρει ούτε και πλήρους. Αν δεν το ζήσει κάποιος δεν το καταλάβαίνει, αλλά είπαμε μια φορά γίνεται η στραβή

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εγώ ξέρω πάντως ότι με μαστερ, 940 νομίζ καθαρά στο χέρι θα παίρνω.

940 ευρώ καθαρά; Είσαι τόσο σίγουρος; Εμείς μόνιμοι είμαστε με παιδιά και τα 800 ευρώ με το ζόρι τα παίρνουμε! Και στο μέλλον βλέπουμε, αν θα τα παίρνουμε κι αυτά!

Οι μόνιμοι έχετε περισσότερες κρατήσεις

adigoni

• Επισκέπτης
ΑΞΙΖΕΙ!Τώρα πώς θα ζήσει...Είναι ΜΕΙΖΟΝ θέμα :-[

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632