0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οργανικά εννοούν. Το για μια χρονιά υπάρχει ήδη με το άρθρο 31, παράγραφος 3 του ν. 3848/2010 (υποχρεωτικές αποσπάσεις οπουδήποτε στην επικράτεια, παρότι δεν έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί - οι οποίες αποσπάσεις λήγουν στις 30/6 κάθε έτους).Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό σημείο που πρέπει να τονιστεί για να μην περάσει αυτό το άθλιο ΠΔ. Ο ξεκάθαρα τιμωρητικός χαρακτήρας του, με το να σου πραγματοποιούν ετσιθελικά μόνιμη υπηρεσιακή μεταβολή. Για οποιοδήποτε λειτουργικό κενό υπάρχουν ήδη στη φαρέτρα των διοικητικών εργαλείων οι λύσεις. Αυτό που θέλουν να περάσουν δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στη Διοίκηση. Διαλύει, όμως, τις ζωές μας και το δημόσιο αγαθό της Παιδείας (που αυτός φαίνεται ότι είναι και ο στόχος των εμπνευστών του).
Εγώ προσωπικά συνάδελφε θα εξακολουθήσω να είμαι από τους λίγους ιδεολόγους της εκπαίδευσης (και το λέω αυτό με απόλυτη αυτογνωσία και χωρίς κανένα ίχνος έπαρσης), με κίνδυνο να θεωρηθώ γραφικός ή/και μ.....ς. Διορίστηκα με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2000 σε δύσκολη ειδικότητα, έκανα και κάνω πάντα το ωράριο μου συν όλα τα διοικητικά, ήμουν και είμαι μακριά από το σπίτι μου, έχω επιμορφωθεί στο έπακρο (με δική μου πρωτοβουλία και θέληση) και πόσα ακόμα που δε θέλω να τα πω. Στις 30 Ιουνίου κάθε χρόνο γελάω με τους συναδέλφους που θέλουν να τη σκαπουλάρουν στις καλοκαιρινές εφημερίες, ακόμα κι όταν ήμουν σε νησί, έπαιρνα τη μηχανή και πήγαινα, σιγά τι θα πάθω με μια μέρα; Γελάω με τις έντρομες κυρίες που έρχονται με μαλλί κομμωτηρίου και συνολάκια, ρωτώντας τι θα γίνει; Θα μας αυξήσουν το ωράριο; Όταν βρίσκονται 20-30 χρόνια στον τόπο τους και δεν έχουν ιδέα από νέες τεχνολογίες (μια συνάδελφος μάλιστα αποκάλεσε όλες τις δράσεις "φρου-φρου κι αρώματα"), από μετακινήσεις, από μειώσεις μισθού. Γι αυτούς και για χιλιάδες άλλους λόγους, πραγματικά, νιώθω οργή όταν ακούω να μας αποκαλούν τεμπέληδες, γιατί τεμπέλης δεν υπήρξα ποτέ. Όπως επίσης νιώθω οργή όταν ακούω το ηλίθιο "μαζί τα φαγάμε", γιατί εγώ δεν "έφαγα" ούτε λεπτό του ευρώ από πουθενά. Έχουμε συνδικαλιστή στο σχολείο, ο οποίος ζήτησε (μόλις εξελέγη) τη μείωση του ωραρίου του και πλέον κάθε Τρίτη δεν έρχεται καν σχολείο (είχε ωράριο 16 ώρες). Πλέον, επιδεικτικά, όταν έρχονται να μας πουν τα ακλόνητα επιχειρήματά τους, εγώ θα αποχωρώ (κι ας με μηνύσουν για ανάρμοστη συμπεριφορά). Εγώ αυτό που κατάλαβα από τους κυρίους αυτούς είναι το πώς θα βολευτούν οι αρχαιότεροι και οι ίδιοι φυσικά.
κατά τη γνώμη μου όσα χαστούκια και να φάει ο κλάδος μας είναι ανεπίδεκτος βελτίωσης, για εμπέδωση ούτε λόγος, γιαυτό έχουν βρεθεί στις ανώτερες συνδικαλιστικές θέσεις "συνάδελφοι" που χλευάζουν ακόμα και τώρα συναδέλφους που δεν επέλεξαν εύκολους δρόμους στην υπηρεσιακή τους πορεία, γιαυτό υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που δεν πιστεύουν ότι οι απολύσεις στον κλάδο μας είναι προ των πυλών.
Ισως έφτασε η ώρα όλοι μαζί να αγωνιστούμεΑπεργία Διαρκείας
Σήμερα είχε συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά οι καθηγητἐς ήταν αλλού.