0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σας,.... Έχω proficiency και γνωρίζω πολύ καλά αγγλικά, μάλιστα έχω κάνει μια φορά ιδιαίτερα αλλά σε συγγενικό μου πρόσωπο που χρειαζόταν να ξανακάνει τη B' Class γιατί δεν την είχε κάνει σχεδόν καθόλου στο φροντιστήριο. Δεν έχω άλλη εμπειρία πέρα από αυτή. Ωστόσο, θέλω να κάνω ιδιαίτερα σε παιδάκια αλλά μέχρι
Ρε παιδιά, εντάξει, τί συζητάμε τώρα? Το καταλάβαμε ότι έχει υποβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο και οι σπουδές, αλλά να μην το ξεφτιλίσουμε... Πόσο καλά μπορεί να διδάξει ένας κάτοχος Proficiency? Κι αν τελικά είναι τόσο απλό και εύκολο, γιατί υπάρχουν τα Πενεπιστημιακά τμήματα? Μπορώ εγώ με ένα Proficiency που πήρα στα 16 μου να προετοιμάσω με συνέπεια και υπευθυνότητα ένα μάθημα? Ούτε την ανιψιά μου ξέρω καλά-καλά πώς να τη διαβάσω στα Αγγλικά, κι ας έχω τελειώσει και καθηγητική σχολή... Μην τα ξεφτιλίζουμε όλα...Η λέξη επιστήμη προϋποθέτει την άριστη γνώση του αντικειμένου. Αν δεν υπάρχει η άριστη γνώση δεν είναι επιστήμη, είναι παπατζηλίκι...Με το μπαρντόν κιόλας....Edit: Όλοι αυτοί που υποστηρίζετε το αντίθετο, σκεφτείτε σε ποιόν θα στέλνατε τα δικά σας παιδιά να τους μάθει μια ξένη γλώσσα.
Κι όμως η διδασκαλία σε μικρούς μαθητές έχει την δική της μεθοδολογία. Το τι διδάσκεις και το τι περιμένεις να μάθει το παιδί γίνεται πολύ σαφές όταν έχεις διδαχτεί Ψυχογλωσσολογία στην Αγγλική Φιλολογία. Ο επαρκειούχος νομίζει οτι πρέπει το Juniorακι να μάθει σωστά τις κτητικές αντωνυμίες επειδή το Teacher's book που έχει του λέει να το διδάξει και γιατί και αυτός όταν έκανε αγγλικά τότε το έμαθε. Αν όμως είχε σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία θα ήξερε γιατί πρέπει να κρατάει πολύ μικρό καλάθι σε αυτό το κεφάλαιο και να μην πιέζει τα παιδιά να μάθουν κάτι που ακόμα δεν είναι έτοιμα να το μάθουν. Το ότι οι τιμές είναι πιο χαμηλές στα Junior κατα την γνώμη μου είναι γιατί αν ξεκινήσει μαζί σου ο μαθητής δύσκολα φεύγει.
1.Η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα πια όπως δεν έχει νόημα και η λέξη συνάδελφος πια. 2. Τα πάντα είναι τέχνη αν θέλουμε να μιλήσουμε γενικά. 3. Και αφού η πολιτεία δίνει τέτοια δικαιώματα ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει. Απλά εσείς οι "συνάδελφοι" εκπαιδευτικοί των άλλων ειδικοτήτων εύχομαι κάποια μέρα να βρεθείτε αντιμέτωποι με κατόχους αντίστοιχων πιστοποιητικών που θα σας θεωρούν και κατώτερους
θα εμπιστευομουν καποιον που με εμπνεει και μου κεντριζει το ενδιαφερον να μαθω. αρκει να γνωριζει τι θα διδαξει και πως θα το διδαξει....
Ειλικρινα λυπαμαι γιατι μια συναδελφισσα σας ζητησε με ωραιο τροπο τη γνωμη σας και αντι γιαυτο εισεπραξε ειρωνεια απο πτυχιουχους λεμε, με αγωγή. λες και ζητησε να μπει στο δημοσιο για να μας αρπαξει τη θεση..... Εγω παλι ρωτησα απλα ως μη ειδικος γιατι να μη μπορει να διδαξει μια κατοχος προφισιενσι παιδι