0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με μια γρήγορη ματιά σε σελίδα γνωστή με αγγελίες είδα οτι ξεκίνησαν οι αγγελίες με τιμές 5ε...Γιατί??? Γιατί να κάνεις ιδιαίτερα με 5ευρώ?? Αν βγάλεις εισητήρια, φωτοτυπίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο,τι μένει?? καλύτερα κάντα τζάμπα... Δεν είδα καμιά πεντικιουρίστρια να ρίχνει τις τιμές της τα τελευταία 3-4 τελευταία χρόνια.. Γιατί τόσο μεγάλη έκπτωση στην παιδεία???Συγνώμη αν δεν απαντώ ακριβώς στις ερωτήσεις σου αλλα είδα τις αγγελίες και ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου
George999 Δεν διαφωνώ. Οτι σου μένει κέρδος, σου μένει. Είναι όμως αρκετό για να ζήσεις αξιοπρεπώς? Χωρίς άγχος? Στην περίπτωση που έχεις οικογένεια να θρέψεις πως θα το κάνεις με τα σχεδόν 5 ευρώ που σου μένουν? Αν υπολογίσεις όλες τις ώρες που χάνεις σε ένα ιδιαίτερο, οι οποίες δεν πληρώνονται,όπως το πήγαινε-έλα (δεν χάνεις περίπου μια ώρα?), το να μείνεις 5 ή 10 λεπτά παραπάνω, τα διαγωνίσματα που κάποιοι επιλέγουν να επιτηρούν οι ίδιοι,η διόρθωση διαγωνισμάτων και ίσως κάποιες φορές να πάρεις να διορθώσεις τις ασκήσεις κάποιου μαθητή στο σπίτι ή να ψάξεις για τον συγκεκριμένο μαθητή ασκήσεις (επειδή ένα κομμάτι της ύλης μπορεί να τον δυσκολεύει πολύ). Τελικά αυτά τα 5 ευρώ/ ώρα πόσα γίνονται?Τα 5ρια τα ζητάνε συνήθως φοιτητές Ά έτους Αγγλικής ή κάτοχοι επάρκειας (μπορεί και χωρίς καν αυτή?!), οπότε στα 18-19 χωρίς ουσιαστικά πτυχίο ή καν Proficiency ε κάτι είναι (ή άλλη επιλογή δουλειά στα McDonalds flipping burgers, για 3 ευρώ μες στην λίγδα). Το παραπάνω εντάξει, αν είναι δίπλα σου το μάθημα έχει καλώς, μακριά όντως το κόστος ευκαιρίας είναι σημαντικό (αν δεν είσαι άνεργος). Υλικό συνήθως δίνεται μέσα από ένα βιβλίο οπότε..δεν νομίζω πως με 5 ευρώ κάποιος θα κάνει και σημαντική έρευνα σε όλα τα γραμματικά φαινόμενα..Αν έχεις οικογένεια τα 30 ευρώ (με 6 ώρες την ημέρα) είναι ένα μεροκάματα μαύρο, σε σκιερό χώρο, με κλιματισμό συνήθως και το φραπεδάκι κερασμένο, οπότε και πάλι είναι καλύτερα ΥΓ και εγώ αναπολώ τις μέρες των 20-ευρώ σε επιχειρηματία που δίδασκα τον Simple Present...
Συμφωνώ. Το target-market των 5 ευρώ δεν έχει και πολλές απαιτήσεις-βλέψεις (από άποψη μαθητών κυρίως αναφέρομαι). Ο καθηγητής επιβιώνει αν βρει πολλά τέτοια μαθήματα των 5 ευρώ (3 2-ωρο την μέρα, άρα 30 το σύνολο, προλαβαίνει αν κάνει πρωί 1 IELTS, μεσημέρι μαθητή Δημοτικού D' class, και αργά το απόγευμα κανένα ενήλικα TOEIC). Επίσης η κάρτα απεριορίστων για λεωφορεία έχει 20 ευρώ περίπου και αντί για φωτοτυπίες στέλνει e-mail την προηγούμενη ημέρα ή το υλικό σε usb pen), έτσι ναι, μένει κέρδος (συν ότι λόγω χαμηλής τιμής βρίσκει γρήγορα όγκο τηλεφωνημάτων-ραντεβού-μαθημάτων-συστάσεων, σε σχέση με κάποιον που χρεώνει 15 ευρώ την ώρα).
Δηλαδή εννοείς τρία δίωρα σύνολο, ένα IELTS, ένα D Class και ένα TOEIC?OK αυτά προλαβαίνονται, αλλά τα χρήματα είναι πάρα πολύ λίγα για να επιβιώσεις.
Θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω με την άποψή σου στο κομμάτι εκείνο όπου χαρακτηρίζεις ως βλάκες τους γονείς και ως αρπακτικά κάποιους συναδέλφους. Υπάρχει κάποια πρόταση για το πώς θα ζήσουν κι εκείνοι που δεν είναι μόνιμοι; Έπειτα, αν το δημόσιο σχολείο έκανε σε κάθε περίπτωση καλά τη δουλειά του θα συμφωνούσα απολύτως μαζί σου. Αυτό δυστυχώς δε γίνεται στις πλείστες των περιπτώσεων και το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι. Σε έναν κόσμο ιδεατά πλασμένο θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Μακάρι κάποια στιγμή το δημόσιο σχολείο να φτάσει στο σημείο να επιτελεί την αποστολή του στο έπακρο, ώστε να μη χρειάζονται ούτε τα φροντιστήρια ούτε τα ιδιαίτερα. Προς το παρόν όμως δε βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άρα, από το να απαξιώνουμε συναδέλφους και γονείς, ας κοιτάξουμε να βρούμε τι πραγματικά φταίει.