0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν γνωρίζω τι γίνεται στο εξωτερικό, αλλά απευθύνω σε όσους γνωρίζουν το εξής ερώτημα: Είναι ποτέ σε άλλες χώρες το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπ/ση πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και 1ο θέμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων???
Isla, επετρεψε μου , η φροντιστηριακη εκπαιδευση στην αγγλια αλλα και σε καθε χωρα στην ευρωπη , υπαρχει μεν αλλα οχι σε μορφη συγκρισιμ με ελλαδα.
Παρακολουθω και είμαι σίγουρος ότι οσοι σκεπτομενοι γονεις μας διαβάζουν θα εχουν μετανοιωσει για πολλα πραγματα στη ζωη τους.
Συγγνώμη αλλά αποκαλείς αίσχη τα ιδιαίτερα μαθήματα? Σύμφωνα με τη γνώμη μου αίσχος είναι να πληρώνεσαι από τον γονιό με το έτσι θέλω (μέσω της φορολογίας) επειδή είσαι διορισμένος σε κάποιο σχολείο και να λαμβάνεις κάθε μήνα το μισθό σου χωρίς να αποδίδεις. Όπως έγραψα και πιο πάνω δεν υποχρέωσε κανένας κανέναν γονιό να κάνει μαθήματα με το ζόρι. Η αγορά είναι ελεύθερη και ο καθένας από τη στιγμή που πληρώνει έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτόν που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του. Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι φίλε μόνιμε? Ότι εσένα σε πληρώνει αναγκαστικά χωρίς να μπορεί να κάνει αλλιώς ενώ εμένα με πληρώνει με τη θέλησή του κι επειδή με έχει επιλέξει ως καλύτερο μέσα από πολλούς άλλους. Κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Θέλεις κι ακόμα μία διαφορά μας? Εμένα κάθε χρόνο με τρώει το άγχος για τους μαθητές μου και δίνω ουσιαστικά μαζί τους πανελλήνιες γιατί η επιτυχία τους πέρα από την ηθική ικανοποίηση θα μου εξασφαλίσει και του χρόνου δουλειά, ενώ εσύ από αρχές Μαϊου ξεκινάς διακοπές και ανεξαρτήτως επιτυχιών ή αποτυχιών του χρόνου θα έχεις μαθητές. Φυσικά δε θέλω να βάλω όλους τους μόνιμους στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν (η συντριπτική τους πλειοψηφία) και οι ευσυνείδητοι. Πάντως παράσιτο δε νιώθω σε καμία περίπτωση για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αναγκάζω κανέναν να με επιλέξει. Φυσικά και ονειρεύομαι μια Ελλάδα με τέλειο εκπαιδευτικό σύστημα και επειδή γνωρίζω την αξία μου ξέρω πως θα μπορέσω να επιβιώσω μέσα σε αυτό. Φιλικά.
Τα ιδιαίτερα υπήρχαν και θα υπάρχουν όσο οι γονείς διαθέτουν ακόμα χρήματα, όσο καλό κι αν γίνει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Θα είναι πάντα ένας επιπλέον τρόπος για να βοηθήσει κάποιος το παιδί του. Μόνο αν καταρρεύσουμε εντελώς οικονομικά θα εκλείψουν τα φροντιστήρια.