*

Αποστολέας Θέμα: Μετακίνηση με αυτοκίνητα συναδέλφων(car pooling)  (Αναγνώστηκε 17184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μετακίνηση με αυτοκίνητα συναδέλφων(car pooling)
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 10:50:25 am »
Δεν το θέτω το ζήτημα από οικονομικής άποψης αλλά από άποψη δικαιοσύνης.
Εγώ δεν χρειάστηκα καθημερινή μετακίνηση ακόμη διότι προσλαμβάνομαι σε μακρινά μέρη. Μετακινήσεις μεμονομένες π.χ. σαββατοκύριακα με άλλα άτομα μόνο έχω κάνει. Σε τέτοια περίπτωση συζητάμε και τα βρίσκουμε εύκολα.
Αυτό που φοβίζει όμως είναι ο τρόπος οδήγησης ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο (νέα εθνική). Προσωπικά έχω οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα σε τέτοιους δρόμους στην Ευρώπη και έχω εμπεδώσει τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης θέλοντας και μη.
Δύο περιπτώσεις:
1. Ο οδηγός πριν προσπεράσει ΄΄κολλάει΄΄ πίσω από το προπορευόμενο όχημα και δεν κρατάει απόσταση ασφαλείας ακόμη και αν μπροστά του είναι φορτηγό και δεν έχει οπτικό πεδίο.
2. Ο οδηγός δεν αλλάζει λουρίδα όταν ένα άλλο όχημα μπαίνει στην εθνική από είσοδο. Είναι βασιλιάς και δεν τον κουνάει κανένας. Είναι όμως επικίνδυνο αν ο άλλος είναι άπειρος και βλέπει να τελειώνει ο διάδρομος εισόδου.
Αυτά με ενοχλούν περισσότερο και από τα οικονομικά. Το λεώ ευγενικά αλλά αν ο άλλος έτσι έχει μάθει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:39:57 »

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 10:53:37 am »
Όταν λέμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδεία δεν αναφερόμαστε μόνο στα σχολεία! Η έλλειψη παιδείας φαίνεται σε κάθε δραστηριότητα γύρω μας! Ακόμα και στο πως οδηγούμε!

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 11:02:01 am »
Σωστά, γι΄αυτό, συχνά, κι ας είναι πιο δαπανηρό, είναι καλύτερο να οδηγείς ο ίδιος, όχι γιατί εσύ είσαι καλύτερος οδηγός, αλλά, γιατί έχεις τον έλεγχο της κατάστασης.

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 12:08:18 pm »

Δύο περιπτώσεις:
1. Ο οδηγός πριν προσπεράσει ΄΄κολλάει΄΄ πίσω από το προπορευόμενο όχημα και δεν κρατάει απόσταση ασφαλείας ακόμη και αν μπροστά του είναι φορτηγό και δεν έχει οπτικό πεδίο.
2. Ο οδηγός δεν αλλάζει λουρίδα όταν ένα άλλο όχημα μπαίνει στην εθνική από είσοδο. Είναι βασιλιάς και δεν τον κουνάει κανένας. Είναι όμως επικίνδυνο αν ο άλλος είναι άπειρος και βλέπει να τελειώνει ο διάδρομος εισόδου.
Αυτά με ενοχλούν περισσότερο και από τα οικονομικά. Το λεώ ευγενικά αλλά αν ο άλλος έτσι έχει μάθει...

αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό στους δρόμους που οδηγώ.ειδικά το δεύτερο με τις λωρίδες επιτάχυνσης(έτσι δε λέγονται?)
και φυσικά αυτός που είναι στη μέση παίρνει την απόφαση να αλλάξει λωρίδα αριστερά,μπαίνοντας μπροστά σου χωρίς φλας την τελευταία στιγμή γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή μιλούσε στο κινητό,και αυτός που εισέρχεται στην εθνική μπαίνει με 100χλμ και θέλει να διακτινιστεί κι αυτός αριστερά γιατί η αμαξάρα του δεν είναι για να επιβραδύνει αλλά μόνο για να επιταχύνει.κλασσικοί μαράκες της ασφάλτου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:39:57 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 12:33:53 pm »
Κάθε φορά που βλέπω στους δρόμους (ειδικά στην εθνική που οι περισσότεροι "Σουμάχερ" τρέχουν με 160+  ή/και με επικίνδυνους ελιγμούς) τους - δυστυχώς πολλούς - δυνητικούς δολοφόνους, εύχομαι να πάνε σε γκρεμό μόνοι τους, χωρίς συνεπιβάτες, μπας και γλυτώσουν οι υπόλοιποι..

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα είναι και η επιλογή του οδηγού, όταν αποφασίζεις να γίνεις συνοδηγός/συνεπιβάτης. Πλέον δεν μπαίνω σε αυτοκίνητο άλλου (ειδικά για μακρινές αποστάσεις) αν δεν είμαι σίγουρος ότι οδηγεί με ασφάλεια. Καλύτερα ο ίδιος, για να είμαι ήσυχος.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος ga

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 03:27:31 pm »
Συμφωνώ ότι όλα αυτά που λέτε περί οδήγησης είναι πολύ σημαντικά, όντως στο γκρουπάκι υπάρχει μια συνάδελφος η οποία είναι τραγική οδηγός, ευτυχώς όμως το κατάλαβε από μόνη της και ζήτησε να συνεισφέρει σε χρήματα αντί να βάζει το αμάξι της. Κι εμένα το δικό μου αμάξι καίει πολύ περισσότερο από άλλων συναδέλφων, αλλά ούτε που το σκέφτομαι να ζητήσω να το κάνω θέμα, άλλωστε όφελος έχω,  από το να πληρώνω κάθε μέρα 25 ευρώ μόνη μου για βενζίνη!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 06:06:29 pm »

ga να σε ρωτήσω κάτι έτσι από περιέργεια; Το ποσό που δίνουν αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο, πως το έχετε υπολογίσει;

Yπολογίσαμε περίπου πόσα λίτρα καίει το αμάξι του καθενός για το δρομολόγιο, προφανώς δεν καίνε όλα το ίδιο ούτε η τιμή της βενζίνης είναι σταθερή, αλλά εντάξει, βγάλαμε έναν μέσο όρο.
Απλά αναρωτιόμουν γιατί το συζητούσα με άλλους συναδέλφους και λέγανε κι αυτοί για τον μέσο όρο. Εμένα όμως στην περίπτωσή μου αυτό μου φαίνεται πολύ άδικο, διότι το δικό μου αμάξι καίει χαλαρά τα 2/3 από ότι καίνε άλλα μεγαλύτερα αμάξια. Άρα άμα βγει μέσος όρος, εγώ ουσιαστικά θα παίρνω παραπάνω λεφτά, ενώ αυτός με ένα μεγαλύτερο αμάξι θα παίρνει λιγότερα. Εμένα το πιο δίκαιο (όταν υπάρχουν μεγάλες διαφορές) μου φαίνεται να χωρίζεται η βενζίνη δια τα άτομα που επιβαίνουν και να υπολογίζεται αυτό για κάθε αμάξι ξεχωριστά.

Τεσπά. Καλή καρδιά να υπάρχει :)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 08:32:34 pm »
Landau, θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συνειδητοποιημένοι οδηγοί οδηγούν διαφορετικά όταν είναι μόνοι τους και όταν έχουν συνεπιβάτη.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 12:44:58 am »
Οι συνειδητοποιημένοι ναι.. Αλλά αυτοί οδηγούν με ασφάλεια κάθε φορά.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 01:31:10 am »
Οι χειρότεροι είναι οι δολοφόνοι με το αγροτικό! Ξέρετε, στους επαρχιακούς δρόμους! Αυτοί που ποτέ δεν έχουν φλας και που ΠΑΝΤΑ έχουν προτεραιότητα. Επίσης "κινδυνος - θάνατος": η γιαγιά στη μέση του χωριού που μιλάει με την άλλη γιαγιά και συνήθως είναι και κουφές και δεν ακούν την κόρνα. Τέλος, ο σκύλος... που πετιέται από το πουθενά...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 08:31:19 am »
Οι συνειδητοποιημένοι ναι.. Αλλά αυτοί οδηγούν με ασφάλεια κάθε φορά.

Χμμμ, όχι πάντα. Πολλές φορές αναγκάζεσαι να οδηγήσεις στο όριο, όταν είσαι μόνος σου. :-\

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ 16.01

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 16.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 05:32:47 pm »
αν είσαι επιρρεπής στους ιλιγγους,το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να σε τοποθετήσουν σε σχολεία με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, και να μην έχεις αυτοκίνητο.Αυτός ο συνωστισμός μέσα στο αμάξι,με σκοτώνει!Ειδικά αν είναι και παλιόδρομος με στροφές!Και μόνο που το σκέφτομαι,ανακατεύομαι...

Απάνθρωπες οι διευθύνσεις που βάζουν σε αυτό το λούκι τους εκπαιδευτικούς,και το μόνο που έχουν να πουν είναι:''δεν ενδιαφέρει την υπηρεσία αν έχετε μεταφορικό μέσο''!Με ρώτησες αν μου φτάνουν τα λεφτά να δώσω για τη μετακίνηση όμως??!

Εγκεφαλικά Παράλυτοι!!! >:(
Avanti: Do fa fa fa,
Sol fa sol fa mi do si mi mi mi, do si do si sol si do,
Do fa fa fa (do si) sol fa sol fa mi do mi...
Και~  Do fa fa fa,
Sol fa sol fa mi do si mi mi mi, do si do si sol si do,
Do fa fa fa (do si) sol fa sol fa mi do mi...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 09:10:48 pm »
Πολύ σωστά. Και δεν συνεκτίμησες και την παράμετρο της καθαριότητας. Εμένα δε μου έχει τύχει βέβαια, αλλά σε  συνάδελφο που της έτυχε "μυρωδάτος" συνεπιβάτης, αγανάκτησε όλη τη χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 09:40:20 pm »
εκει του κανεις δωρο ενα axe και ειναι σαν να του λες εμμεσως πλην σαφως "πλυσου ρε φιλε!"
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666