0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όμως όταν όσα χρόνια είμαι καθηγητης και βλέπω συμπεριφορές, τρικλοποδιές, ρουφιανιλίκια κ.ο.κ. από κατόνομα μόνο συναδέλφους που σκίζουν τα ρούχα τους για την εκπαίδευση αλλά ποτέ δεν έχουν γράψει με μια κιμωλία ή μαρκαδόρο από την ώρα που διορίστηκαν τότε τι να πω; Μιλάνε για 4000 καθηγητές ακατάλληλους και ρωτώ γιατί δεν μιλάει κανένας; είναι τόσοι είναι λιγότεροι είναι περισσότεροι και τι έγινε με αυτούς τόσο καιρό;
delete, δε σε κατηγόρησα για κάτι και είναι πολύ ωραίο πράγμα η ατομική ευθύνη και να προσπαθείς να αλλάξεις πρώτα εσύ και μετά οι άλλοι. Απλώς κουράστηκα να δεχόμαστε από πολλές μεριές αυστηρότατη κριτική:από γονείς, φίλους μη εκπαιδευτικούς, από το υπουργείο και να μας κατηγορούν ως τεμπέληδες, που καθόμαστε, δεν κουραζόμαστε, πληρωνόμαστε χωρίς να κάνουμε και τίποτα δύσκολο κι όλα τα ωραία, που σίγουρα έχεις ακούσει κι εσύ! Παράδειγμα:είναι αγενής ένας μαθητής/κάνει φασαρία στο μάθημα/έχει προβληματική συμπεριφορά; ΦΤΑΙΕΙ ο καθηγητής! Αποτυγχάνει στις εξετάσεις ή η απόδοσή του είναι χαμηλή;ΦΤΑΙΕΙ ο καθηγητής, που δεν τον ενέπνευσε, δεν τον παραδειγμάτισε, δεν έχει κατάλληλη παιδαγωγική και γνωστική επάρκεια...και ό,τι άλλο φανταστείς! Αυτό ήθελα να πω και δε με πείραξε τίποτα απ'όσα είπες εσύ ή κάποιος άλλος συνάδελφος, συζήτηση κάνουμε, αυτός είναι ο σκοπός αυτού του forum...
Παράθεση από: fotini18 στις Οκτωβρίου 18, 2012, 01:55:12 pmdelete, δε σε κατηγόρησα για κάτι και είναι πολύ ωραίο πράγμα η ατομική ευθύνη και να προσπαθείς να αλλάξεις πρώτα εσύ και μετά οι άλλοι. Απλώς κουράστηκα να δεχόμαστε από πολλές μεριές αυστηρότατη κριτική:από γονείς, φίλους μη εκπαιδευτικούς, από το υπουργείο και να μας κατηγορούν ως τεμπέληδες, που καθόμαστε, δεν κουραζόμαστε, πληρωνόμαστε χωρίς να κάνουμε και τίποτα δύσκολο κι όλα τα ωραία, που σίγουρα έχεις ακούσει κι εσύ! Παράδειγμα:είναι αγενής ένας μαθητής/κάνει φασαρία στο μάθημα/έχει προβληματική συμπεριφορά; ΦΤΑΙΕΙ ο καθηγητής! Αποτυγχάνει στις εξετάσεις ή η απόδοσή του είναι χαμηλή;ΦΤΑΙΕΙ ο καθηγητής, που δεν τον ενέπνευσε, δεν τον παραδειγμάτισε, δεν έχει κατάλληλη παιδαγωγική και γνωστική επάρκεια...και ό,τι άλλο φανταστείς! Αυτό ήθελα να πω και δε με πείραξε τίποτα απ'όσα είπες εσύ ή κάποιος άλλος συνάδελφος, συζήτηση κάνουμε, αυτός είναι ο σκοπός αυτού του forum...Ποιος σε κατηγόρησε γλυκιά μου?Σε είπα εγώ τεμπέλα? Παρέθεσέ μου ένα μήνυμά μου που να αναφέρομαι σε εσένα και να σε αποκαλώ με τους χαρακτηρισμούς που αναφέρεις. Διάβασες το μήνυμά μου που λέω για την οδύσσεια των εκπαιδευτικών?Αντίθετα εσύ είσαι αυτή που κατηγορείς εμένα προσωπικά ότι είμαι τσιράκι της Διαμαντοπούλου.
Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση?Ότι πάντα, για όλα φταίνε άλλοι.Εν προκειμένω οι μαθητές μας,οι οικογένειές τους, η Διαμαντοπούλου κτλ.Εμείς οι ίδιοι δε φταίμε ποτέ. Για αυτό τους παραδώσαμε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο άλλωστε.
Το γεγονός πάντως ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι υποβαθμισμένα, αφήνει πολλά περιθώρια ελευθερίας στο διδάσκοντα. Εγώ φετός στην Κοινωνιολογία π.χ. αποφάσισα να μην τηρησω κανένα απολύτως αναλυτικό πρόγραμμα και καμία απολύτως οδηγία πάνω στη διδισκαλία του μαθήματος. Διαλέξαμε μια σειρά απο θέματα που θα θέλαν τα παιδιά να ασχοληθούμε: Ανεργία, Φτώχεια, Ναρκωτικά,