0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα όμως είναι ότι εγώ μίλησα με το δάσκαλο και μου είπε ότι στην Παράλληλη έχει κάποιο δάσκαλο του σχολείου που του δίνουν επιπλέον ώρες. Δεν πρόκειται δηλ. για ειδικό αγωγό. Παράλληλη στήριξη θα έχει μάξιμουμ 2 ώρες τη μέρα γιατί είναι κ άλλα παιδάκια και δε φτάνουν οι δάσκαλοι για την Παράλληλη
Η Διάγνωση εισηγείται φοίτηση σε Δημοτικό Γενικής Εκπάιδευσης με πλήρη παράλληλη στήριξη του από εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής.Δεν αναφέρει τίποτα για τμήμα ένταξης. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ μίλησα με το δάσκαλο και μου είπε ότι στην Παράλληλη έχει κάποιο δάσκαλο του σχολείου που του δίνουν επιπλέον ώρες. Δεν πρόκειται δηλ. για ειδικό αγωγό. Παράλληλη στήριξη θα έχει μάξιμουμ 2 ώρες τη μέρα γιατί είναι κ άλλα παιδάκια και δε φτάνουν οι δάσκαλοι για την Παράλληλη *τί παραπάνω κάνουν στα τμήματα ένταξης (γιατί δεν το γνωρίζω);
Πάει ο γονιός στο σχολείο με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ που μιλά για παράλληλη στήριξη και κάνει μια αίτηση στο σχολείο ότι επιθυμεί παράλληλη στήριξη για το παιδί του. Το σχολείο δίνει αριθμό πρωτοκόλλου και στέλνει την αίτηση στη διεύθυνση.
υσ. το σύνδρομο τουρετ τι είναι;;
Παράθεση από: emmaki στις Οκτωβρίου 19, 2012, 09:05:50 pmΠάει ο γονιός στο σχολείο με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ που μιλά για παράλληλη στήριξη και κάνει μια αίτηση στο σχολείο ότι επιθυμεί παράλληλη στήριξη για το παιδί του. Το σχολείο δίνει αριθμό πρωτοκόλλου και στέλνει την αίτηση στη διεύθυνση. Αυτό όντως έγινε όπως ακριβώς το γράφεις. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η παράλληλη στήριξη, ούτε γνωρίζουν ακριβώς πόσες ώρες θα έχει το παιδί διαθέσιμες...οπότε λογικά είμαστε στην αναμονή γιατί γίνονται και οι υπόλοιπες διαδικασίες. Πώς γίνεται να τον βοηθάει κανονικός δάσκαλος; Δε μπορώ να το καταλάβω. Ίσως δεν έχει καταλάβει καλά η μητέρα. Θα περιμένω να ξεκινήσει η όλη διαδικασία και θα σας πω με σιγουριά.**πάντως είναι σύνηθες να κάνει την παράλληλη στήριξη μη ειδικός αγωγός; το έχετε ξανακούσει;
Παράθεση από: monogramma στις Οκτωβρίου 19, 2012, 09:42:08 pmΠαράθεση από: emmaki στις Οκτωβρίου 19, 2012, 09:05:50 pmΠάει ο γονιός στο σχολείο με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ που μιλά για παράλληλη στήριξη και κάνει μια αίτηση στο σχολείο ότι επιθυμεί παράλληλη στήριξη για το παιδί του. Το σχολείο δίνει αριθμό πρωτοκόλλου και στέλνει την αίτηση στη διεύθυνση. Αυτό όντως έγινε όπως ακριβώς το γράφεις. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η παράλληλη στήριξη, ούτε γνωρίζουν ακριβώς πόσες ώρες θα έχει το παιδί διαθέσιμες...οπότε λογικά είμαστε στην αναμονή γιατί γίνονται και οι υπόλοιπες διαδικασίες. Πώς γίνεται να τον βοηθάει κανονικός δάσκαλος; Δε μπορώ να το καταλάβω. Ίσως δεν έχει καταλάβει καλά η μητέρα. Θα περιμένω να ξεκινήσει η όλη διαδικασία και θα σας πω με σιγουριά.**πάντως είναι σύνηθες να κάνει την παράλληλη στήριξη μη ειδικός αγωγός; το έχετε ξανακούσει;Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.... το έχω κάψει αρκετά Πάντως, αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το παιδί και δεν μπορεί να σταθεί στην τάξη, αν έχει εγκριθεί και μέχρι να έρθει πίστωση για ΠΣ (και μόνο μέχρι τότε) η διεύθυνση για να διευκολύνει την κατάσταση μπορεί να στείλει έναν extra εκπαιδευτικό στο σχολείο για να βοηθά. Σε καμία πε΄ριπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ΠΣ