*

Αποστολέας Θέμα: Φροντιστήρια. Όροι αμοιβής και εργασίας  (Αναγνώστηκε 489289 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Φροντιστηρια και όροι αμοιβής και εργασίας
« Απάντηση #210 στις: Δεκεμβρίου 09, 2009, 01:48:25 am »
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 14, 2009, 04:29:59 pm από Pietro »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:51:23 »

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 02:30:59 pm »
Είναι πλέον γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους το πρωτόγνωρο κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών που χρησιμοποίησαν οι εργοδότες προκειμένου να αναγκάσουν εργαζόμενους στα κέντρα ξένων γλωσσών να συμμετάσχουν στις εκλογές παρωδία του σωματείου τους, έτσι το αποκαλούν, «Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής». Ταυτόχρονα με τις εκλογές του ιστορικού σωματείου "Ο
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 26, 2009, 02:43:33 pm από Pietro »

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 11:53:07 pm »

ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ (ΚΕΝΤΡΩΝ) ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
:)
Προσοχή συνάδελφε!
Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείς να δεις Υπουργική Απόφαση με αρ, πρωτ Δ5/5000 – 4.11.1983 , που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 652/83 τβ’, η οποία καθορίζει τις ημέρες αργίας φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.
http://stellad.pde.sch.gr/docs/NOMOI/20061115_Hmeres_argias_frontistirion_xenon_glosson.pdf
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 28, 2010, 11:54:38 pm από Pietro »

Αποσυνδεδεμένος holystone

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 03:36:41 pm »
Παιδιά...ας με διαφωτίσει κάποιος....
Είμαι καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ19 με μεταπτυχιακό...και 4 χρόνια προϋπηρεσία ως ωρομίσθια σε Ολοήμερα Δημοτικά, Λύκεια και φροντιστήρια.
Αυτή τη στιγμή φοιτώ στην ΑΣΠΑΙΤΕ και χτες ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα φροντιστήριο πληροφορικής. Μέχρι τώρα στην Αθήνα που δούλευα έπαιρνα απο 9-12 καθαρά. Τώρα μου δίνουν 7.
Μπορεί να μου πει κάποιος τι δικαιούμαι ανά ώρα? Μου είπαν ότι θα μου δίνουν τα νόμιμα, 7 ευρώ την ώρα (καθαρά) + τα ένσημα που δικαιούμαι.
Είναι όντως τόσα? Κάνω μάθημα σε παιδάκια, και μία ώρα την εβδομάδα σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Σύνολο 13 ώρες την εβδομάδα. Επίσης το κάθε μάθημα διαρκεί 1,5 ώρα. Αυτή θα έπρεπε να την πληρώνομαι σαν 2ωρο (επειδή η διδακτική ώρα είναι 45λεπτο) ή την πληρώνομαι σαν μιάμιση δηλαδή 7+3,5=10,5

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:51:23 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 04:32:14 pm »

Για όλες τις απορίες σου καλύτερα να απευθυνθείς στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής σου. Αυτοί είναι αρμόδιοι για τα θέματα αυτά και θα σου απαντήσουν με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας των φραντηστηρίων που καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος dpa2006

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Απριλίου 10, 2010, 05:16:39 pm »
μπορείς να βρεις την συλλογική σύμαβαση εργασίας στον ΟΜΕΔ ( Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας)
http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=data&myid=65
σε αυτήν αναφέρονται οι όροι ανάμεσα στο σύλλογο ιδιοκτητών φροντιστηρίων(ξένων γλωσσών Μ.Ε.) με τον αντίστοιχο των καθηγητών-εργαζομένων.
ρώτησε οπωσδήποτε και στην τοπική επιθεώρηση εργασίας

Αποσυνδεδεμένος gPE19

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:41:37 am »
Παιδιά ας με βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα.Είμαι ωρομίσθια όχι σε σχολείο σε σχολές και φροντιστήρια ΠΕ19 ειδικότητα δουλεύω απο το 2006 περυσι απολύθηκα 30 Ιουνίου και πηγα να καταθεσω τα χαρτια μου στον οαεδ για ταμείο,δεν μου το ενέκριναν τελικά.Φέτος που το έψαξα βλέπω ότι το έπρεπε να το είχα πάρει πέρυσι για πρώτη φορά.Απολύθηκα 31 Ιουνιου και μείον τους δύο τελευταίους μήνες δλδ απο 30/04/2009 - 1/05/2008 είχα 122 ένσημα και απο 30/04/2008 - 1/05/2007 είχα 86 ένσημα.Κανονικά δεν έπρεπε να μπω?Μάζεψα 200 ένσημα για δύο χρόνια και 80 ένσημα λιγότερο το χρόνο.Πρέπει να ξέρω αν τα υπολογίζω σωστά για να δω αν θα μπώ φέτος και για να δω αν μπορώ να κάνω κάτι με δικηγόρο για πέρυσι.Δεν έχω εισόδημα απο πουθενά αλλού,δεν έχω γονείς να με βοηθήσουν τα βγάζω πέρα μόνη μου και πέρυσι πέρασα άσχημους 5 μήνες.,όχι ότι οι υπόλοιποι ήταν καλύτεροι με 400 ευρώ το μήνα ζούσα.Είμαι αγανακτισμένη... Πήρα τηλ ΟΑΕΔ και ρωτησα αν θα μπορούσαν να μου τα υπολογίσουν αυτοί αλλά μου είπε υπάλληλος ότι έχουν δουλειά..

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Απριλίου 11, 2010, 07:50:36 pm »
Δυστυχώς δε γνωρίζω για να σε βοηθήσω.....
Ψάξε όμως στην κοινότητα των λογιστών http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showforum=66

Θα σε βοηθήσουν. Δυστυχώς δεν ξέρω πως μπορείς να μιλήσεις μαζί τους αλλά ίσως κάποιος άλλος που έχει βοηθηθεί από τη σελίδα αυτή μπορεί να σου πει. Αν ψάξεις πάντως θα βρεις αρκετές πληροφορίες!

Αποσυνδεδεμένος gPE19

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Απριλίου 11, 2010, 07:54:30 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ :) το έχω κάνει ήδη αυτό έχω ποστάρει σε δύο θέματα εκεί και περιμένω ,τυχαία το βρήκα στο ψάξιμο.

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Μαΐου 06, 2010, 03:09:23 pm »
Η βαρβαρότητα στα Κέντρα (φροντιστήρια) Ξένων Γλωσσών ήρθε πριν τη νέα Κατοχή του ΔΝΤ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών στο Ν. Αττικής κατάφεραν – οι προσπάθειες ξεκίνησαν το 2004 - με όχημα ένα κατασκευασμένο από συγγενικά τους πρόσωπα και άλλους μη εκπαιδευτικούς «ψευδο-σωματείο» εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής, με  «παρεμβάσεις των νομικών κ.κ. Αλ. Λυκουρέζου και Δημ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 30, 2010, 04:25:47 am από Pietro »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Μαΐου 06, 2010, 03:36:14 pm »
Παιδιά ας με βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα.Είμαι ωρομίσθια όχι σε σχολείο σε σχολές και φροντιστήρια ΠΕ19 ειδικότητα δουλεύω απο το 2006 περυσι απολύθηκα 30 Ιουνίου και πηγα να καταθεσω τα χαρτια μου στον οαεδ για ταμείο,δεν μου το ενέκριναν τελικά.Φέτος που το έψαξα βλέπω ότι το έπρεπε να το είχα πάρει πέρυσι για πρώτη φορά.Απολύθηκα 31 Ιουνιου και μείον τους δύο τελευταίους μήνες δλδ απο 30/04/2009 - 1/05/2008 είχα 122 ένσημα και απο 30/04/2008 - 1/05/2007 είχα 86 ένσημα.Κανονικά δεν έπρεπε να μπω?Μάζεψα 200 ένσημα για δύο χρόνια και 80 ένσημα λιγότερο το χρόνο.Πρέπει να ξέρω αν τα υπολογίζω σωστά για να δω αν θα μπώ φέτος και για να δω αν μπορώ να κάνω κάτι με δικηγόρο για πέρυσι.Δεν έχω εισόδημα απο πουθενά αλλού,δεν έχω γονείς να με βοηθήσουν τα βγάζω πέρα μόνη μου και πέρυσι πέρασα άσχημους 5 μήνες.,όχι ότι οι υπόλοιποι ήταν καλύτεροι με 400 ευρώ το μήνα ζούσα.Είμαι αγανακτισμένη... Πήρα τηλ ΟΑΕΔ και ρωτησα αν θα μπορούσαν να μου τα υπολογίσουν αυτοί αλλά μου είπε υπάλληλος ότι έχουν δουλειά..

Σου απάντησα σχετικά στο θέμα που αφορά το επίδομα ανεργίας :

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=15106.msg311398#new

Θα σου πρότεινα επίσης να περάσεις από κάποιο υποκατάστημα του Οαεδ ,ίσως βρεθεί κάποιος υπάλληλος να σε εξυπηρετήσει . Από το τηλέφωνο είναι δυσκολότερο και δυστυχώς συχνά η αγένεια περισσεύει...

" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος kalipso23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 02:33:05 pm »
φέτος ποσο πάει η διδακτική ώραγια καθηγητές ξένων γλωσσών?κάπου είδα μεικτά 11.06,ισχύει?

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 03:40:49 pm »
Παράθεση
Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ Κ.Ξ.Γ. ΚΑΙ Η «ΠΟΙΟΤΗΤΑ»

● Δεν μας καταβάλουν αποδοχές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό ● Μας πληρώνουν με 7.14

Αποσυνδεδεμένος kalipso23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 04:10:57 pm »
στον ιδιωτικο τομεα παντα τετοια γινονται.που ειναι το περιεργο?
ξερει κανεις το ωρομισθιο καθηγητη ξενων γλωσσων?οχι παντως των συναδελφων στην αττικη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182599
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)