0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Evi06, όλα ευθύνονται από λίγο. Μεγαλύτερη φορολογία, περισσότερα έξοδα, λιγότεροι μαθητές, υπερβολικές απαιτήσεις (π.χ. δωρεάν βιβλία) και αρκετά φέσια. Το δικό μας πρόβλημα στο φροντιστήριο είναι κυρίως οι λιγότεροι μαθητές. Αν είχα 2-3 μαθητές παραπάνω σε κάθε τάξη, θα ήμουν σαφώς πολύ καλύτερα, αλλά δεν υπάρχει πλέον η ζήτηση που υπήρχε παλιότερα και ειδικά στις ξένες γλώσσες τα πράγματα είναι ζοφερά.
Ευχαριστώ πολύ Isla για την διευκρίνηση και τον χρόνο σου, να'σαι καλά και εύχομαι να πάνε καλύτερα τα πράγματα για τα φροντιστήρια ξένων γλώσσών!Αν είναι να με γράφει για 3,5 ευρώ, τότε θα προσπαθήσω να διεκδικήσω τα δώρα Χριστ.-Πάσχα. Για έναν περίεργο λόγο, δε με ενοχλούν τόσο τα 5 ευρώ ή οι λιγότερες εισφορές στο ΙΚΑ όσο η ιδέα ότι δε θα πληρωθώ τα δώρα. Οψόμεθα. Θα σας κρατώ ενήμερους..Υ.Γ. Πάντως πέρα από το οικονομικό, εγώ νιώθω αρκετά τυχερή γιατί έχω πειστεί πως είναι καλό φροντιστήριο με πολύ καλή φήμη, με την εργοδότρια προς το παρόν έχουμε καλή επικοινωνία και επίσης θα με εκπαιδεύσει, πολύ σημαντικό αυτό για μένα. Καλή σχολική χρονιά!
Εγώ στη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου να μπω συνέταιρος, εκτός αν είχα λεφτά για πέταμα. Είναι μεγάλο το ρίσκο αλλά και το κόστος για να γίνει κάτι τέτοιο (δικηγόροι, λογιστές κλπ) άσε που φαντάζομαι πως ως συναίτερος θα πρέπει να ασφαλιστείς στον ΟΑΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνεις ασφάλιση 12 μήνες το χρόνο είτε δουλεύεις είτε όχι και φυσικά χάνεις δώρα, επιδόματα και ΟΑΕΔ. Θα σου πρότεινα να διεκδικήσεις ένα καλό ωρομίσθιο και μια συμφωνία για πληρωμή επί των κερδών αν πάτε καλά ή μια έξτρα αμοιβή στην αρχή της χρονιάς. Κατά προτίμηση κάτι που σου επιτρέπει να την κάνεις με ελαφρά αν δεις ότι το εγχείρημα αποτυγχάνει. Επίσης έχε στο νου σου ότι κάθε ανάμειξη λογιστή ή δικηγόρου παρότι σε διασφαλίζει έχει ένα κόστος το οποίο μπορεί τελικά να είναι και απαγορευτικό.