0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ αυτό που λέω είναι να αρχίσει να αρνιέται ο κόσμος την εκμετάλλευση γιατί μετά δεν ξέρω τι άλλο θα ζητήσουν οι εργοδότες.
Αρνήθηκα να εργαστώ σε ένα ιδιωτικό σχολείο που είχε κάνει πολλές παρανομίες και μάλιστα στη συνέντευξη ο "διευθυντής" μου έλεγε ότι κάνει παράνομα μάθημα στο δημοτικό. Δεν πήγα γιατί μου φάνηκαν θρασύτατοι και φοβήθηκα ότι θα μου ζητήσουν απίστευτα πράγματα. Για καλή μου τύχη βρέθηκα σε άλλο ιδιωτικό που τουλάχιστον δεν είχαν αυτό το θράσος και κρατάνε τα προσχήματα.Ξέρετε τι μετανοιώνω; Μετανιώνω που δεν τους είπα "Είστε η ντροπή της εκπαίδευσης. Απορώ πως έρχονται μαθητές σε έσας". Δεν αξίζουν κανένα σεβασμό τέτοιοι "συνάδελφοι". Δεν είναι συνάδελφοι και δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην εκπαίδευση.
Παράθεση από: jak_13 στις Μαΐου 28, 2018, 04:27:46 amΔεν είναι επιχείρημα όμως αυτό. Κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα και εισπράττουν μαύρα και αφορολόγητα; Όχι βέβαια. Αλλά και αν γινόταν αυτό δε θα δικαιολογούσε και άλλες παρανομίες. Από την άλλη, θα μπορούσε να πει ο καθηγητής ότι οι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν τα νόμιμα, δεν αγοράζουν τα σωστά ένσημα, χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς για άλλες εργασίες εκτός του αντικειμένου τους, τούς υποχρεώνουν να πηγαίνουν σε τριήμερες εκδρομές χωρίς να τους πληρώνουν για τα εκτός έδρας, χωρίς να καλύπτουν τις υπερωρίες και πάει λέγοντας.Ένας ανούσιος φαύλος κύκλος δηλαδή, που δεν οδηγεί πουθενά.Ακριβώς επειδή θα μπορούσε λοιπόν ο καθένας να πει το οτιδήποτε, ας μείνουμε στο γεγονός (ιδιοκτήτης υποχρεώνει εργαζόμενους να πληρώσουν 120
Δεν είναι επιχείρημα όμως αυτό. Κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα και εισπράττουν μαύρα και αφορολόγητα; Όχι βέβαια. Αλλά και αν γινόταν αυτό δε θα δικαιολογούσε και άλλες παρανομίες. Από την άλλη, θα μπορούσε να πει ο καθηγητής ότι οι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν τα νόμιμα, δεν αγοράζουν τα σωστά ένσημα, χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς για άλλες εργασίες εκτός του αντικειμένου τους, τούς υποχρεώνουν να πηγαίνουν σε τριήμερες εκδρομές χωρίς να τους πληρώνουν για τα εκτός έδρας, χωρίς να καλύπτουν τις υπερωρίες και πάει λέγοντας.Ένας ανούσιος φαύλος κύκλος δηλαδή, που δεν οδηγεί πουθενά.
Σε ΚΞΓ που εργάζεται φίλη καθηγήτρια, διοργανώνουν 3ημερη εκδρομή,όπου οι καθηγητές έχει απαιτηθεί να πάνε. "Όλα καλά" μέχρι εδώ. Το σοκ είναι ότι θα πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί υποχρεωτικά το ποσό των 120 ευρώ και όσοι αρνούνται δέχονται συστάσεις. Έχουν ξεφύγει τελείως έτσι;
Παράθεση από: greedo στις Μαΐου 29, 2018, 12:40:30 am Από πότε τα ΚΞΓ κλπ πηγαίνουν πολυήμερες εκδρομές? Νομικά καλύπτονται??
Από πότε τα ΚΞΓ κλπ πηγαίνουν πολυήμερες εκδρομές? Νομικά καλύπτονται??
Καθαρά οικονομικό θέμα.Αυτό το έκανε ο εργοδότης σου, σε συνεννόηση προφανώς με τον λογιστή του, για να μην πληρώνει παραπάνω εισφορές για τα ίδια ένσημα.Τα ένσημα δεν επηρεάζονται, αν δεν μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό ωρών και φυσικά αν δηλώνονται όλα κανονικά.
Ευχαριστώ πολύ. Απ'οτι είδα οι ώρες είναι όλες δηλωμένες κανονικά. Απλά αναρωτιέμαι αν το έκανε κάθε χρόνο, μήπως θα έχω πρόβλημα με την απόδειξη προυπηρεσίας αργότερα. Ελπίζω πως όχι.
Καλησπέρα σας!Για τάξεις πανελλαδικών το 8ε/ω καθαρά (9,54 μικτά) θεωρείται ικανοποιητικό ποσό ; Εννοείται, με δώρα και όλα όσα δικαιούται ο εργαζόμενος...
Καλησπέρα σε όλους. Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε; στα 7.80 την ώρα μεικτά, πόσα πρέπει να είναι τα καθαρά; υγ είμαι καθηγήτρια αγγλικών..