0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν δύο άνθρωποι διαγωνίζονται για την ίδια θέση εργασίας πρέπει να διαγωνίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά.
Το ΤΕΙ το έβγαλα σε 4 χρόνια!Όταν έκανες εσύ το μεταπτυχιακό εγώ δούλευα για να μην τρώω απο τα έτοιμα!Και στο κάτω κάτω πάλι στα ίδια είμαστε.Και αν δεν έχεις και προϋπηρεσία είναι χαμένη ιστορία για σένα η εκπαίδευση γιατί ένας άχρηστος τειτζής έχει 25 μήνες προϋπηρεσία παραπάνω από εσένα!!!
Παράθεση από: MortalMan στις Οκτωβρίου 25, 2011, 11:28:11 pmΤο ΤΕΙ το έβγαλα σε 4 χρόνια!Όταν έκανες εσύ το μεταπτυχιακό εγώ δούλευα για να μην τρώω απο τα έτοιμα!Και στο κάτω κάτω πάλι στα ίδια είμαστε.Και αν δεν έχεις και προϋπηρεσία είναι χαμένη ιστορία για σένα η εκπαίδευση γιατί ένας άχρηστος τειτζής έχει 25 μήνες προϋπηρεσία παραπάνω από εσένα!!!25 μήνες προυπηρεσια στην εκπαιδευση.....οουαου...εντυπωσιαστηκα τωρα.....ποσα χρονια δηλαδη;6 χρονια;;;ουαου
Όχι Γιώργο στον ΟΑΕΔ δεν υπάρχει το 60-40 για τις προσλήψεις ΠΕ19-20. Έχουν δυο διαφορετικούς πίνακες και προσλαμβάνουν εναλλάξ ξεκινώντας από εκείνον τον πίνακα που ο πρώτος έχει τα περισσότερα μόρια.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στον ΟΑΕΔ έχουν μειωθεί πολύ τα τμήματα και λόγω των υπερωριών που πήραν φέτος σε μερικά σχολεία οι μόνιμοι δεν έμειναν και πολλές ώρες για τους ωρομίσθιους.
Εγω είμαι ΠΕ20 και εχω ενα μαστερ για το οποίο διάβασα σκληρά για να πάρω. Δεν έχω κατι με τους ΠΕ19 και εν τέλει πιστεύω πως η σχολή δεν σου βάζει στο μυαλό τις γνώσεις, αλλά η ατομική προσπάθεια. Γνωρίζω άτομα απο ΑΕΙ και αυτό που διαπιστώνω είναι οτι (προφανώς) μάθαμε τα ίδια πράγματα. Δεν γνωρίζω το λόγο αλλά ορισμένοι (φαντάζομαι καθηγητές) εισάγουν αυτή την διχόνοια στους φοιτητές τους. Αυτοί με τους οποίους πρέπει να εναντιωνόμαστε είναι όσοι (φυσικά όχι όλοι) πήγαν σε ξένες χώρες και επί πληρωμής απέκτησαν εν μια νυκτί μεταπτυχιακά και διδακτορικά.. οι υπόλοιποι για μένα είναι απλά συνάδελφοι. Και ναι, θα συμφωνήσω με ορισμένους προλαλήσαντες ας μπούμε όλοι σε μια λίστα σε όλα. Ας βγούν οι ταμπέλες και ας μετρήσουν τα πτυχία σε όλους τους τομείς.Αυτό πάντως που θεωρώ οτι εξεγείρει τους απόφοιτους των ΑΕΙ είναι όχι τόσο η εξίσωση των πληροφορικών ΑΕΙ-ΤΕΙ, άλλα οτι μέσα στις πληροφορικές των ΤΕΙ είναι και το κάθε τμήμα ΤΕΙ της κακιάς ώρας που τυγχάνει στον τίτλο του να έχει το σύνθετο "πληροφορική" (γεωπληροφορική, κλπ κλπ). (Η γιαννάκου δεν το εισήγαγε αυτό αν θυμαμαι καλα;) Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τις γνώσεις αυτών, αλλά κάτι μου λέει οτι δεν εστιάζουν σε ίδιο βαθμό με τους υπόλοιπους στο αντικείμενο.Τέλος, δεν νομίζω πως μπορεί να μπεί ταμπέλα σε εκπαιδευτικούς ή μη, για μένα εκπαιδευτικός είναι ο μόνιμος, ο με τον ασεπ διορισμένος. Οι υπόλοιποι είμαστε απλά εκπαιδευτικοί wannabe και γι αυτό παλεύουμε άλλωστε να μπούμε στην ασπαιτε. Κανένας δεν μπορεί να κατακρίνει τους υπόλοιπους τυφλά, επειδή ίσως δεν κατάφερε να μπεί και αυτός στο πρόγραμμα. Αλήθεια, το σκέφτηκε κανένας οτι όλοι εμείς που προσπαθούμε να μπούμε στην ασπαιτε και ξοδεύουμε σε τέτοιες εποχές τα χρήματά μας μπορεί -λεω γω- απλά να θέλαμε να μπούμε στην εκπαίδευση; Δεν νομίζω οτι κανένας έκανε τα χαρτιά του μόνο και μόνο για να φάει τη θέση κάποιου άλλου...
Παράθεση από: lzdg στις Οκτωβρίου 26, 2011, 10:38:46 amΌταν δύο άνθρωποι διαγωνίζονται για την ίδια θέση εργασίας πρέπει να διαγωνίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Για καμία ίδια θέση δε διαγωνίζονται οι ΠΕ19 με τους ΠΕ20. Οι ΠΕ19 διαγωνίζονται μεταξύ τους για το 60% και οι ΠΕ20 διαγωνίζονται μεταξύ τους για το 40%. Και στους αναπληρωτές το ίδιο!Οπότε ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα!!!Αν πει ότι θα πάρει 200 άτομα στον ΑΣΕΠ τα 120 θα είναι ΠΕ19 και τα 80 ΠΕ20. Συνεπώς αν εσύ θα διοριζόσουν και δε διορίζεσαι για το χ,ψ λόγο τη θέση σου δεν την παίρνει κανένας ΠΕ20 αλλά ένας ΠΕ19 με περισσότερα προσόντα από σενα!!!
Παράθεση από: solero στις Οκτωβρίου 26, 2011, 11:04:25 amΠαράθεση από: lzdg στις Οκτωβρίου 26, 2011, 10:38:46 amΌταν δύο άνθρωποι διαγωνίζονται για την ίδια θέση εργασίας πρέπει να διαγωνίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Για καμία ίδια θέση δε διαγωνίζονται οι ΠΕ19 με τους ΠΕ20. Οι ΠΕ19 διαγωνίζονται μεταξύ τους για το 60% και οι ΠΕ20 διαγωνίζονται μεταξύ τους για το 40%. Και στους αναπληρωτές το ίδιο!Οπότε ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα!!!Αν πει ότι θα πάρει 200 άτομα στον ΑΣΕΠ τα 120 θα είναι ΠΕ19 και τα 80 ΠΕ20. Συνεπώς αν εσύ θα διοριζόσουν και δε διορίζεσαι για το χ,ψ λόγο τη θέση σου δεν την παίρνει κανένας ΠΕ20 αλλά ένας ΠΕ19 με περισσότερα προσόντα από σενα!!!Όταν λέω για την ίδια θέση εννοώ για την ίδια θέση στην εκπαίδευση. Ο ΠΕ19 έχει διαφορετικά καθήκοντα από τον ΠΕ20; Και οι δυο εκπαιδευτικοί πληροφορικής δεν είναι; Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτός ο διαχωρισμός (μπορώ μάλλον να καταλάβω - ο λόγος είναι τα ψηφαλάκια), όταν τα καθήκοντα είναι τα ίδια. Ξαναλέω ότι αυτά δεν τα λέω με καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, δεν θεωρώ ότι κανένας μου "παίρνει" τη θέση, είτε ΠΕ19 είτε ΠΕ20. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτό το 60%-40%. Να το πω και διαφορετικά. Αν υποθέσουμε ότι οι ΠΕ19 είναι "ανώτεροι" από τους ΠΕ20, θα έπρεπε να προηγούνταν των ΠΕ20 (όχι ότι υποστηρίζω κάτι τέτοιο βέβαια). Αν υποθέσουμε ότι και οι δύο είναι ισάξιοι να διδάξουν σε Α/θμια και
Παράθεση από: Lasid στις Οκτωβρίου 26, 2011, 01:57:58 amΌχι Γιώργο στον ΟΑΕΔ δεν υπάρχει το 60-40 για τις προσλήψεις ΠΕ19-20. Έχουν δυο διαφορετικούς πίνακες και προσλαμβάνουν εναλλάξ ξεκινώντας από εκείνον τον πίνακα που ο πρώτος έχει τα περισσότερα μόρια.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στον ΟΑΕΔ έχουν μειωθεί πολύ τα τμήματα και λόγω των υπερωριών που πήραν φέτος σε μερικά σχολεία οι μόνιμοι δεν έμειναν και πολλές ώρες για τους ωρομίσθιους.Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τον τρόπο κλήσης στον ΟΑΕΔ. Με κάλεσαν 1 φορά αλλά δεν πήγα για να ξέρω καλύτερα τα 'δικά' τους. Απλά υπέθεσα ότι για να έχουν 2 πίνακες θα παίρνουν και από τους 2
ΠΑΔ-Πρακτική Άσκηση ΔιδασκαλίαςΤο 1ο εξάμηνο πρέπει να κάνεις 2 (μέσα στη σχολή σε ομάδα των 5 ατόμων), πρωινές ώρες.Το 2ο εξάμηνο έχεις 2 μέσα στη σχολή + 2 σε σχολείο που συνεργάζεται με τη σχολή.Η ΠΑΔ γίνονται εκτός ωραρίου μαθημάτων.Επίσης στο 2ο εξάμηνο πρέπει να παρακολουθήσεις κ κάποιες ώρες στο σχολείο. Στη λίστα των σχολείων υπάρχουν κ εσπερινά.Το πρόγραμμα ανακοινώνεται την ημέρα που ξεκινάνε τα μαθήματα.Το ωράριο είναι 4-7.30 (Αθήνα).Γενικά υπάρχει μία ελαστικότητα ως προς το ωράριο κ τις απουσίες, αλλά χωρίς υπερβολές. Ισχύει το 1/3 για τις απουσίες.Κάθε τέλος εξαμήνου έχει εξετάσεις κ κατά τη διάρκεια προόδους (εργασίες ή εξετάσεις, ανάλογα το μάθημα).Η σχολή έχει ποσοστό αποφοίτησης 100%, άρα θέλει μεγάλή προσπάθεια να κοπείς!Λόγω απουσιών όμως μπορείς να κοπείς!