*

Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2011-2012  (Αναγνώστηκε 74072 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος valentino

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2011-2012
« Απάντηση #980 στις: Ιουνίου 29, 2012, 12:30:42 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:56:31 »

Αποσυνδεδεμένος MOFO33

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #981 στις: Ιουλίου 01, 2012, 12:14:40 pm »
Εγώ αυτό που βλέπω εδώ μέσα είναι ότι πέφτει πολλή ράδιο αρβύλα και μόνο κακό κάνει σε όλους όσους αναμένουν, με αγωνία οι περισσότεροι, την προκήρυξη! Κι εγώ περιμένω χρόνια να μπω επί ίσοις όροις στη διεκδίκηση μιας θέσης στην ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά καλό είναι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες ανακοίνωηση είτε μέσω του site είτε τηλεφωνικώς τα σχετικά με την προκήρυξη. Η υπομονή άλλωστε είναι αρετή!

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #982 στις: Ιουλίου 01, 2012, 06:43:31 pm »
Επίσης καλό θα ήταν μερικοί να μην αποτρέπουν νέους συναδέλφους απ' το να κάνουν τα χαρτιά τους για οτιδήποτε. Σύμφωνοι, να τους λέμε πως έχει η κατάσταση, αλλά όχι να κάνουμε τους προφήτες με κουβέντες του στυλ: "ΑΣΕΠ δεν θα γίνει ποτέ ξανά" ή "το χαρτί της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι άχρηστο από εδώ και πέρα". Ακόμα και αν έτσι φαίνεται να είναι ποιος μπορεί να το ξέρει απόλυτα με τόση σιγουριά? Ας κάνει ο κανένας αίτηση όπου νομίζει, δεν χάνει τίποτα (πέραν των 50

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #983 στις: Ιουλίου 01, 2012, 07:24:19 pm »
Επίσης καλό θα ήταν μερικοί να μην αποτρέπουν νέους συναδέλφους απ' το να κάνουν τα χαρτιά τους για οτιδήποτε. Σύμφωνοι, να τους λέμε πως έχει η κατάσταση, αλλά όχι να κάνουμε τους προφήτες με κουβέντες του στυλ: "ΑΣΕΠ δεν θα γίνει ποτέ ξανά" ή "το χαρτί της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι άχρηστο από εδώ και πέρα". Ακόμα και αν έτσι φαίνεται να είναι ποιος μπορεί να το ξέρει απόλυτα με τόση σιγουριά? Ας κάνει ο κανένας αίτηση όπου νομίζει, δεν χάνει τίποτα (πέραν των 50
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2012, 07:28:13 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:56:31 »

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #984 στις: Ιουλίου 01, 2012, 07:33:46 pm »
Από την άλλη από την στιγμή που η ΑΣΠΑΙΤΕ προβλέπει το δικαίωμα εγγραφής και μη παρακολούθησης πάλι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει οότι νομίζει. Και στο κάτω κάτω ποσώς με νοιάζει τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του για το μέλλον του.

Το ουσιαστικό πρόβλημα βρίσκεται στην ΑΣΠΑΙΤΕ, διότι π.χ. αντί να δίνει κίνητρα σε αυτούς που έχουν πετύχει στο ΑΣΕΠ να την παρακολουθήσουν, δεν δίνει κανένα. Το θεωρώ προσωπικά λάθος.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #985 στις: Ιουλίου 01, 2012, 07:39:30 pm »
Η λύση θα ήταν η εκπαιδευτική προυπηρεσία και η βαθμολογία στον ΑΣΕΠ να δίνει μόρια για την εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Θα ξεκαθάριζαν πολύ τα πράγματα έτσι.

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #986 στις: Ιουλίου 01, 2012, 07:52:20 pm »
Το πως λειτουργεί το σύστημα εισαγωγής στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι γνωστό, όπως και το 99% των συστημάτων σε αυτή τη χώρα παρουσιάζει βασικές ελλείψεις, αδικίες κ.λ.π. Το θέμα είναι όμως κάνουμε κάτι συλλογικά (μιλάω για τις τεχνικές ειδικότητες) για να πιέσουμε έτσι ώστε μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος για παιδαγωγική κατάρτιση να την αποκτήσει εύκολα? Το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να γκρινιάζουμε και να λέμε ότι οι άλλοι επωφελούνται και αδικούμαστε, αλλά στην τελική και εμείς με τους ίδιους κανόνες παίζουμε και δεν κάνουμε κάτι για να τους αλλάξουμε. Δεν τη "λέω" σε κανέναν - βάζω και τον εαυτό μου στα παραπάνω, αλλά δεν μπορώ αυτή την αέναη Ελληνική γκρίνια κάθε χρόνο την ίδια εποχή και για κάθε εποχή και θέμα. Sorry για το off-topic...

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #987 στις: Ιουλίου 02, 2012, 07:58:46 am »
Δε θεωρώ ότι o foibos81 έκανε κάτι παραπάνω από την διατύπωση μιας άποψης,που σε μεγάλο ποσοστό με βρίσκει σύμφωνο.

Αν τώρα κάποιος που απλά διάβασε ένα απαισιόδοξο?,ρεαλιστικό?, post σε ένα forum, επηρεαστεί σε βαθμό να μην υποβάλλει αίτηση,τότε είναι
άξιος της μοίρας του.

Το πως λειτουργεί το σύστημα εισαγωγής στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι γνωστό, όπως και το 99% των συστημάτων σε αυτή τη χώρα παρουσιάζει βασικές ελλείψεις, αδικίες κ.λ.π. Το θέμα είναι όμως κάνουμε κάτι συλλογικά (μιλάω για τις τεχνικές ειδικότητες) για να πιέσουμε έτσι ώστε μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος για παιδαγωγική κατάρτιση να την αποκτήσει εύκολα? Το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να γκρινιάζουμε και να λέμε ότι οι άλλοι επωφελούνται και αδικούμαστε, αλλά στην τελική και εμείς με τους ίδιους κανόνες παίζουμε και δεν κάνουμε κάτι για να τους αλλάξουμε. Δεν τη "λέω" σε κανέναν - βάζω και τον εαυτό μου στα παραπάνω, αλλά δεν μπορώ αυτή την αέναη Ελληνική γκρίνια κάθε χρόνο την ίδια εποχή και για κάθε εποχή και θέμα. Sorry για το off-topic...

Δεν είναι γκρίνια,είναι μια παραδοχή..
-Δεν έχουμε καταφέρει στο ποσοστό που δικαιολογούν οι περιστάσεις να συνασπιστούμε  ούτε καν για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τον κωδικό μας
-Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών κλαδων είναι λυσσαλέος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης
-Η ΑΣΠΑΙΤΕ λειτουργεί αναχρονιστικά και δεν μπορεί να εξυπηρετησει το σκοπό της λειτουργίας της
-Πολλοί αιτούντες δεν προσέρχονται τελικά ούτε τον δεύτερο χρόνο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες οι θέσεις
-Αλήθεια, οι απόφοιτοι από ένα συγκεκριμένο τεχνικό ΤΕΙ και ένα άλλο συγκεκριμένο τεχνικό ΑΕΙ της χώρας, που προσπερνούν τους υπόλοιπους στους πίνακες επειδή η σχολή τους, τους παρέχει παιδαγωγική επάρκεια  δεν νομίζω να έδειξαν ποτέ καμία αλληλεγγύη στους υπόλοιπους που πηγαίνουν και
μαθαίνουν 2η και 3η γλώσσα και δινουν κάθε χρόνο 50άρικα με την ελπίδα να εισαχθούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ..

Αυτά για να μην τρέφουμε αυταπάτες...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2012, 08:01:21 am από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #988 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:41:06 am »
Foibos81 μια χαρά τα λες για την Ασπαιτε.Όποιος δεν έχει προϋπηρεσία ή επιτυχία στον Ασεπ δεν μπορεί με αυτό το χαρτί να ελπίζει τίποτα.Εγω αποφοίτησα από το ΕΠΠΑΙΚ πέρυσι έχω επιτυχία στον Ασεπ και υψηλή προϋπηρεσία και φέτος δεν πήγα ούτε αναπληρώτρια,φαντάσου....Τι μπορεί να περιμένει άραγε κάποιος με μηδενική προϋπηρεσία?Πότε θα γίνει Ασεπ?Στο κοντινό διάστημα δεν προβλέπεται γιατί παραμένουν αδιόριστοι συνάδελφοι από το διαγωνισμό του 2008.Αλλά ακόμα και αν γίνει σύντομα θα έχουν μαζευτεί τόσοι από όλες τις ειδικότητες για να εξεταστούν που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει αριθμός θέσεων,ο διορισμός για τους μη έχοντες προϋπηρεσία θα είναι άπιαστο όνειρο.Κανένας δεν προσπαθεί να επηρεάσει κανέναν,αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα...Το κατάλαβαν μάλλον και κάποιοι συνάδελφοι και παρόλο που επιλέχθηκαν δεν παρακολούθησαν το εππαικ ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #989 στις: Ιουλίου 02, 2012, 11:05:46 am »
Ας κάνει ο καθένας πραγματικά ότι νομίζει και θεωρεί καλύτερο. Επίσηε μην ξεχνάμε επειδή ζούμε σε μια ανταγωνιαστική κοινωνία που τα πράγματα χειροτερεύουν από μέρα σε μέρα, αν εμείς όλοοι τώρα εισαχθούμε ΑΣΠΑΙΤΕ κανείς μας δεν θα θέλει να αλλάξει το σύστημα και να εισαχθούν και οι υπόλοιποι που είναι στον πίνακα αναπληωρτών και ίσως έχουν και πιο μεγάλη προυπηρεσία. Ο καθένας κοιτάει πως να τα βγάλει πέρα. Δεν υπάρχει θέμα συλλογικής διεκδίκησης για ένα πτυχίο το οποίο η κατοχή του ίσως δίνει ένα ανταγωνιστικό προβάδισμα σε κάποιον. Θα με θυμηθείτε αν περάσουν, αυτοί που θα περάσουν και χρειάζονταιο την ΑΣΠΑΙΤΕ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν το θεωρώ κακό αυτό, μιας και σε όλες τος κοινωνίες η κατοχή προσόντων ίσως να κάνει πιο ανταγωνιστικό κάποιον. Η εξίσωση όλων με την μία, είδατε τι αποτελέσματα έφερε στους κλάδους της γενικής εκπαίδευσης. Π.χ. 4000 φυσικοί όλοι με παιδαγωγική επάρκεια. Και άντε βρες δουλειά μετά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2012, 11:17:08 am από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος iosifina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #990 στις: Ιουλίου 02, 2012, 03:47:15 pm »
Στεναχωριέμαι με όσα διαβάζω πραγματικά.........Άντε να συγκεντρωθούμε λίγο λέω εγώ

Αποσυνδεδεμένος RENEGADE

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #991 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:21:55 pm »
Εγώ ξέρω ότι με το πτυχίο του ΤΕΙ επί 4 χρόνια έκανα αιτήσεις στα σχολεία και δεν με πήραν ποτέ. Τελεταία ήμουν στη θέση 272 από τους 400 τόσους. Πέρυσι που τελείωσα το ΕΠΠΑΙΚ ανέβηκα στην 24η θέση στους 453. Αν μου μετρούσαν και την προυπηρεσία του ΟΑΕΔ θα άλλαζα πίνακα και θα ξεπερνούσα όλους όσους δεν έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #992 στις: Ιουλίου 02, 2012, 10:58:29 pm »
Εγώ ξέρω ότι με το πτυχίο του ΤΕΙ επί 4 χρόνια έκανα αιτήσεις στα σχολεία και δεν με πήραν ποτέ. Τελεταία ήμουν στη θέση 272 από τους 400 τόσους. Πέρυσι που τελείωσα το ΕΠΠΑΙΚ ανέβηκα στην 24η θέση στους 453. Αν μου μετρούσαν και την προυπηρεσία του ΟΑΕΔ θα άλλαζα πίνακα και θα ξεπερνούσα όλους όσους δεν έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ.

Δηλαδή παραμένεις ακόμα στο πίνακα μηδενικής προυπηρεσίας, απλά προηγείσαι;;
Eίπαμε ο καθένας κοιτάει το μέλλοντου. Μπορεί ξαφνικά π.χ. να πας ωρομίσθιος και να μπεις μετά και στον κανονικό πίνακα. Ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #993 στις: Ιουλίου 02, 2012, 11:30:52 pm »

Δηλαδή παραμένεις ακόμα στο πίνακα μηδενικής προυπηρεσίας, απλά προηγείσαι;;
Eίπαμε ο καθένας κοιτάει το μέλλοντου. Μπορεί ξαφνικά π.χ. να πας ωρομίσθιος και να μπεις μετά και στον κανονικό πίνακα. Ποτέ δεν ξέρει κανείς.
Αυτό που λες δεν μπορεί να γίνει,γιατί οι πίνακες όσο αφορά την προϋπηρεσία έχουν κλειδώσει.Με την υπάρχουσα νομοθεσία και να αποκτήσεις προϋπηρεσία δεν μπορείς να αλλάξεις πίνακα.Απλά έχουν κλειδώσει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182720
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)