0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδέλφισσα,ξεχνάς πως την ιστορία με τους αναπληρωτές την συνέχισε το κομματικό κράτος που κατηγορείς.Απο το 2002 και μετά προβλεπόταν να μην υτπήρχαν ανπληρωτές,αλλά όλοι να διορίζονταν με ασεπ.Η πεαε και η ολμε συνέχισαν την ιστορία χωρίς συγκεκριμένο στόχο και έφτασαν τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο.Γενικά άλλωστε,το γεγονός πως άλλα νομοθετούνταν και άλλα γίνονταν,μας έφερε στην πτώχευση.Προσωπικά,το έχω πει πολλές φορές πως το τέλος της ιστορίας θα είναι δραματικό.Η επιλογή είναι να αποφευχθούν οι απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών,οπότε αναπόφευκτα τα σπασμένα θα τα πληρώσουν οι αναπληρωτές.Το μη χείρον βέλτιστον!!!
anixia και εσύ θεωρείς τους αναπληρωτές αναλώσιμους; Ή επειδή τους ορίζει έτσι το «μεταβατικό διάστημα» της κ. Διαμαντοπούλου είναι όντως αναπληρωτές με την έννοια του όρου; Όλοι εμείς οι δάσκαλοι, φιλόλογοι, οι μαθηματικοί ,χημικοί κλπ καλύπτουμε τα κενά που έπρεπε να πληρωθούν με διορισμούς από δασκάλους, φιλόλογους, μαθηματικούς , χημικούς κλπ…Αυτό που κάνει το υπουργείο είναι ο στρουθοκαμηλισμός, που έλεγα στον νομικό τύπο προηγούμενα Απολύει εκπαιδευτικούς παίζοντας με τις λέξεις και τους νόμους σαν να γράφει παραμύθια…Δεν συρρικνώνει την εκπαίδευση μειώνοντας κατά 10.000 τους «αναπληρωτές» δασκάλους , φιλόλογους, μαθηματικούς ,χημικούς κλπ;;;
νομίζω οτι ο νόμος 3848 δεν καταργεί το 24 μηνο. Αυτός είναι ουσιαστικά ένας από τους λόγους που δεν ανοίγουν οι πίνακες.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: δεν θα ξαναγίνει πίνακας διοριστέων 24μηνο+ΑΣΕΠ και όποια προϋπηρεσία αποκτηθεί από 1/7/2010 μέχρι την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων του επόμενου ΑΣΕΠ (όποτε γίνει) δεν θα προσμετρηθεί στους τρέχοντες πίνακες.
Nαι ...το καταλαβα !Οταν ομως ''περνουσε'' το σλογκαν ''τι θα πει αδιοριστος εκπαιδευτικος'' ,εμεις τι καναμε;;;;;;και επισης ''οι αλλοι'' τι κανανε για μας τους....αδιοριστους;
Παράθεση από: eugenia2 στις Μαρτίου 26, 2013, 08:36:35 pmanixia και εσύ θεωρείς τους αναπληρωτές αναλώσιμους; Ή επειδή τους ορίζει έτσι το «μεταβατικό διάστημα» της κ. Διαμαντοπούλου είναι όντως αναπληρωτές με την έννοια του όρου; Όλοι εμείς οι δάσκαλοι, φιλόλογοι, οι μαθηματικοί ,χημικοί κλπ καλύπτουμε τα κενά που έπρεπε να πληρωθούν με διορισμούς από δασκάλους, φιλόλογους, μαθηματικούς , χημικούς κλπ…Αυτό που κάνει το υπουργείο είναι ο στρουθοκαμηλισμός, που έλεγα στον νομικό τύπο προηγούμενα Απολύει εκπαιδευτικούς παίζοντας με τις λέξεις και τους νόμους σαν να γράφει παραμύθια…Δεν συρρικνώνει την εκπαίδευση μειώνοντας κατά 10.000 τους «αναπληρωτές» δασκάλους , φιλόλογους, μαθηματικούς ,χημικούς κλπ;;;Nαι ...το καταλαβα !Οταν ομως ''περνουσε'' το σλογκαν ''τι θα πει αδιοριστος εκπαιδευτικος'' ,εμεις τι καναμε;;;;;;και επισης ''οι αλλοι'' τι κανανε για μας τους....αδιοριστους;
Αυτό που κάνει το υπουργείο είναι ο στρουθοκαμηλισμός, που έλεγα στον νομικό τύπο προηγούμενα
Είμαι 7 χρόνια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός (με τον ΑΣΕΠ μου και με τα χιλιόμετρα μου και με τα όλα μου, πλην βύσματος) ... ε, τι κάνουν τώρα, δεν με απολύουν;;;;
Έχω δουλέψει σε πάνω από δεκαπέντε σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ... ζήτημα είναι να είχα 4-5 συναδέρφους που να συνειδητοποιούσαν ή έστω να ενδιαφέρονται να μάθουν για όσα τραβάμε αυτά τα χρόνια. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, για το δικό τους μισθό μια χαρά κλαίγονται (και καλά κάνουν), για το ότι εμείς μένουμε άνεργοι δε δίνουν σημασία, τους φαίνεται τελείως φυσιολογικό..... σαν παράπλευρη απώλεια μας αντιμετωπίζουν!
Τυπικά σε απολύουν τέλος κάθε χρονιάς. Δηλαδή έχεις απολυθεί 7 φορές. Όλοι τραβάμε τον γολγοθά μας. Οι αναπληρωτές δεν μπορούν να ελπίζουν για μέλλον όταν έχουν κοπεί οι μόνιμοι διορισμοί. Η κατάσταση του αναπληρωτή είναι μια προσωρινή κατάσταση (τουλάχιστον έτσι πρέπει).
Ο αναπληρωτής είναι αναπληρωτής. Οι περισσότεροι που γίναμε μόνιμοι περάσαμε λίγο ή πολύ από το στάδιο του αναπληρωτή/ωρομίσθιου και είναι ψέμα αν λέμε ότι γενικά οι μόνιμοι δεν ξέρουν τι περνάνε οι αναπληρωτές.
Όλοι τραβάμε τον γολγοθά μας. Οι αναπληρωτές δεν μπορούν να ελπίζουν για μέλλον όταν έχουν κοπεί οι μόνιμοι διορισμοί. Η κατάσταση του αναπληρωτή είναι μια προσωρινή κατάσταση (τουλάχιστον έτσι πρέπει).Η ουσία λοιπόν είναι οι μόνιμοι διορισμοί και σε αυτό πρέπει να πιέζουμε.
Η ουσία λοιπόν είναι οι μόνιμοι διορισμοί και σε αυτό πρέπει να πιέζουμε.
Τυπικά σε απολύουν τέλος κάθε χρονιάς. Δηλαδή έχεις απολυθεί 7 φορές. Ο αναπληρωτής είναι αναπληρωτής. Οι περισσότεροι που γίναμε μόνιμοι περάσαμε λίγο ή πολύ από το στάδιο του αναπληρωτή/ωρομίσθιου και είναι ψέμα αν λέμε ότι γενικά οι μόνιμοι δεν ξέρουν τι περνάνε οι αναπληρωτές.Όλοι τραβάμε τον γολγοθά μας. Οι αναπληρωτές δεν μπορούν να ελπίζουν για μέλλον όταν έχουν κοπεί οι μόνιμοι διορισμοί. Η κατάσταση του αναπληρωτή είναι μια προσωρινή κατάσταση (τουλάχιστον έτσι πρέπει).Η ουσία λοιπόν είναι οι μόνιμοι διορισμοί και σε αυτό πρέπει να πιέζουμε.
... ζήτημα είναι να είχα 4-5 συναδέρφους που να συνειδητοποιούσαν ή έστω να ενδιαφέρονται να μάθουν για όσα τραβάμε αυτά τα χρόνια.