*

Αποστολέας Θέμα: Εφαρμογή ωραρίου 8-2  (Αναγνώστηκε 34086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εφαρμογή ωραρίου 8-2
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 07, 2013, 05:41:17 pm »
Κακά τα ψέματα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία από τις ρίζες της. Γιατί να μας ξενίζει το 8-2, από τη στιγμή που πληρωνόμαστε - σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - καλύτερα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:51:02 »

Αποσυνδεδεμένος bubblegum

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 07, 2013, 06:09:58 pm »
Γεια σας. Να ρωτήσω κάτι; Υπάρχει κάποιος νόμος που να ορίζει ότι στην πρωτοβάθμια(εγώ δουλεύω σε νηπιαγωγείο) πρέπει στο ολοήμερο τμήμα η πρωινή να κάθεται μέχρι τις 2 και η απογευματινή να πηγαίνει 10 η ώρα και να φεύγει 4? Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος anemoni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 07, 2013, 06:16:30 pm »
προσωπικά θα προτιμούσα να είμαι 8 ώρες στο σχολείο με μία προϋπόθεση. Ερχόμενος στο σχολείο να κουβαλάω μόνο τα κλειδιά του σπιτιού μου και όταν φεύγω πάλι το ίδιο. Όλα τα υπόλοιπα να μου παρέχει το σχολείο τη δυνατότητα να τα υλοποιώ στο χώρο του σχολείου. Δεν θέλω πλέον το σπίτι μου να θυμίζει σπίτι φοιτητή με σημειώσεις, φωτοτυπίες κλπ παντού. Θέλω γυρνώντας στο σπίτι και μέχρι την άλλη μέρα το πρωί να μην κάνω τίποτα για το σχολείο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι Διευθυντές δεν θέλουν να καθόμαστε από τις 8 ως τις 2 στο σχολείο.
μα πόσο δίκιο έχεις...

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 07, 2013, 06:18:00 pm »
Και εγώ θα ήθελα να κάτσω 8-2 και παραπάνω μη σου πω, αρκεί να τελειώσω τη δουλειά που έχω για το σπίτι. 8-2 με 1-2-3 ώρες κενό, πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Αν χτυπούσαμε κάρτα για να είμαστε εκεί θα έκανα τα πάντα για να έχω δικό μου γραφείο και να μην χάνω την ώρα μου ακόμα και αν χρειαζόταν να πάρω ένα θρανίο και να το βγάλω στον διάδρομο. Σίγουρα θα απαιτούσα πιο πολλά από την διοίκηση. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν εγκύκλιοι ή νόμοι που καθορίζουν τις παροχές σε γραφεία, χώρους και εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς. Σιγά μην υπάρχουν!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:51:02 »

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 07, 2013, 06:26:55 pm »

Αγαπητή Ρωξάνη, προσωπικά θα προτιμούσα να είμαι 8 ώρες στο σχολείο με μία προϋπόθεση. Ερχόμενος στο σχολείο να κουβαλάω μόνο τα κλειδιά του σπιτιού μου και όταν φεύγω πάλι το ίδιο. Όλα τα υπόλοιπα να μου παρέχει το σχολείο τη δυνατότητα να τα υλοποιώ στο χώρο του σχολείου. Δεν θέλω πλέον το σπίτι μου να θυμίζει σπίτι φοιτητή με σημειώσεις, φωτοτυπίες κλπ παντού. Θέλω γυρνώντας στο σπίτι και μέχρι την άλλη μέρα το πρωί να μην κάνω τίποτα για το σχολείο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι Διευθυντές δεν θέλουν να καθόμαστε από τις 8 ως τις 2 στο σχολείο.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!! Σοβαρά πιστεύει κανείς ότι αυτές οι 10 σχολικές ώρες την εβδομάδα που "λουφάρουμε" από το εργασιακό ωράριο είναι αρκετές για να φτιάξουμε κάτι στο εργαστήριο, να ετοιμάσουμε μαθήματα, να συντάξουμε/διορθώσουμε γραπτά, να κάνουμε τις εξωδιδακτικές μας υποχρεώσεις, να προγραμματίσουμε συναντήσεις γονέων και άλλα πολλά; Το ότι υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι που δεν ασχολούνται με τη δουλειά τους πέρα από διδακτικό ωράριο δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρήσουμε ολόκληρο τον κλάδο! Άσε που το γραφείο των δασκάλων είναι ο πλέον ακατάλληλος χώρος για να δουλέψει κανείς. Ούτε πρόσβαση σε υπολογιστή υπάρχει για περισσότερα από 1-2 άτομα, ούτε βιβλιοθήκες με βιβλία που χρειάζεσαι και φυσικά στον ίδιο χώρο μπορεί να συζητούν άλλα άτομα για οποιοδήποτε θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 08, 2013, 08:51:29 pm »
Κακά τα ψέματα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία από τις ρίζες της. Γιατί να μας ξενίζει το 8-2, από τη στιγμή που πληρωνόμαστε - σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - καλύτερα;

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 09, 2013, 10:12:02 pm »
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2013, 10:27:13 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 09, 2013, 10:38:13 pm »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 09, 2013, 10:40:44 pm »
Και εγώ θα ήθελα να κάτσω 8-2 και παραπάνω μη σου πω, αρκεί να τελειώσω τη δουλειά που έχω για το σπίτι. 8-2 με 1-2-3 ώρες κενό, πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Αν χτυπούσαμε κάρτα για να είμαστε εκεί θα έκανα τα πάντα για να έχω δικό μου γραφείο και να μην χάνω την ώρα μου ακόμα και αν χρειαζόταν να πάρω ένα θρανίο και να το βγάλω στον διάδρομο. Σίγουρα θα απαιτούσα πιο πολλά από την διοίκηση. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν εγκύκλιοι ή νόμοι που καθορίζουν τις παροχές σε γραφεία, χώρους και εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς. Σιγά μην υπάρχουν!

Έχεις δίκιο συνάδελφε σε αυτά που αναφέρεις, όμως πλέον είναι πολύ μα πολύ αργά διότι:

1) Είμαστε σε κατάσταση χρεοκοπίας ( και αφού δεν έγινε ουσιαστική και δημόσια συζήτηση για όλα αυτά όταν δεν ήμασταν χρεοκοπημένοι, καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να γίνει τώρα που ήμαστε χρεοκοπημένοι)

2) Η κοινή γνώμη ( η οποία δεν είναι πρόσωπο αλλά στατιστικό μέγεθος που εκφράζει το τι πιστεύει η πλειονότητα των πολιτών), έχει διαμορφώσει την άποψη ότι "οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες".
Δεδομένου ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας που δεν είναι εκπαιδευτικός να γνωρίζει τις δυσκολίες και την φύση αυτού του επαγγέλματος, κατά τη γνώμη μου την κύρια ευθύνη γι' αυτό την έχει ο κλάδος μας, ο οποίος ΔΕΝ έκανε λελογισμένες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις τότε που έπρεπε.

Τώρα, μπορούμε να τα λέμε μεταξύ μας προς εκτόνωσή μας.

Υ.Γ. Περιττό να πω ότι όπως έγραψε και ο συνάδελφος k.d.pe03, ο νόμος είναι νόμος και οι εκπαιδευτικοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τον εφαρμόζουν επακριβώς σε κάθε περίπτωση ( αυτή είναι η πεποίθησή μου).

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2013, 10:43:08 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 09, 2013, 10:50:24 pm »
Πόσο μάλλον το να λέμε πράγματα ανώνυμα.
Π.χ. όλοι λέμε να ο ένας να ο άλλος αλλά κανένας ή πολλοί λίγοι έχουν τα κότσια όταν το ζουν να βγουν επώνυμα και να κάνουν καταγγελίες. Σαφώς και υπάρχουν φαινόμενα και στον κλάδο μας όπως παντού. Αυτό που με ενοχλεί είναι οι γενικεύσεις από άτομα που κοιτάνε να πουλήσουν την πραγμάτια τους (βλέπε δημοσιογράφους) αλλά και από άτομα που νομίζουν ότι η ζωή τους θα τελειώσει με το που θα μπουν στο Δημόσιο (και ας έχουν πάρει την θέση κάποιου άλλου - δίκαια ή άδικα).

Εμένα αυτό που με προβληματίζει όμως είναι το εξής. Οι ελεγκτές μπαινοβγαίνουν ή όχι στα σχολεία; Και αν σημειώνονται ονόματα ή όχι ποια η θέση της πολιτικής ηγεσίας, των συνδικαλιστικών οργάνων κ.τ.λ.; Διότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για ωράριο ας μιλήσουμε και για κάποιους που είναι ήδη στη φυλακή και πληρωνονται...με ποιανού πλάτες γίνανε διοικητές ή διευθυντές και ποια η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις. Ας μιλήσουμε και για κάποιους σε τηλεοπτικά κανάλια δημοσιογράφους που όταν μένουν άνεργοι κάνουν τράμπα από ιδιωτικά σε δημόσια. Π.χ. ας ψάξουμε και τις σχέσεις τους με κάποια πολιτικά πρόσωπα (πολλές φορές αμιγώς συγγενική) και πόσα χρήματα παίρνουν.

ΥΓ. Ξέρω εκτός θέματος αλλά βαρέθηκα αυτούς που μου κουνάνε το δάκτυλο τώρα να τους έβλεπα επί 30-40 χρόνια να το βουτάνε στο μέλι και να ξερογλύφονται. Αρκετα με την υποκρισία σε αυτόν τον τόπο.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 09, 2013, 11:14:32 pm »
Κατά τη γνώμη μου δικαίως  αισθάνεσαι ότι "βαρέθηκες να σου κουνάνε το δάχτυλο όσοι επί 30-40 χρόνια το βουτάγανε  στο μέλι και  ξερογλύφονταν" συνάδελφε ICT.

ΟΜΩΣ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί, αποτελούσαν τις διαχρονικές επιλογές της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων/δων, οι οποίοι προφανώς αισθάνονταν ότι εκφράζονται από αυτά τα πρόσωπα και τις πρακτικές τους.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να "μετάνιωσαν" όλοι αυτοί ( αν και προσωπικά πιστεύω ότι σχεδόν κανείς δεν μετάνιωσε επί της ουσίας για τίποτα ακόμα), αλλά τώρα θα πρέπει να πληρωθεί το τίμημα διαχρονικών και ξεκάθαρων επιλογών.

Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 09, 2013, 11:23:05 pm »
@PA

επέτρεψε μου να απέχω από περαιτέρω πολιτικές συζητήσεις.
απλά έκανα ένα σχόλιο.
Ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του. Και εγώ μαζί.

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 10, 2013, 01:04:17 am »
Στις πανελλαδικές, που είμαστε για 10 μέρες μόνιμοι κάτοικοι του βαθμολογικού, γιατί διορθώνουμε γραπτά, θα πρέπει να πηγαίνουμε στο σχολείο μέχρι τις 2, και να πηγαίνουμε από τις 3 μέχρι τις 10 στο βαθμολογικό; το 6ωρο μετράει τότε;

Αποσυνδεδεμένος jimpan

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 10, 2013, 05:38:31 pm »
Στις πανελλαδικές, που είμαστε για 10 μέρες μόνιμοι κάτοικοι του βαθμολογικού, γιατί διορθώνουμε γραπτά, θα πρέπει να πηγαίνουμε στο σχολείο μέχρι τις 2, και να πηγαίνουμε από τις 3 μέχρι τις 10 στο βαθμολογικό; το 6ωρο μετράει τότε;

Δωρεάν υπηρεσίες παρέχεις στο βαθμολογικό;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144