0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω πως τα μπερδεψες λίγο.επειδή και εγω είμαι πολυ παλιά,μετα το νομο Αρσένη και τις αντιδράσεις του 1998 η ποσόστωση ήταν αρχικά 80απο επιτηρίδα και 20 απο ΑΣΕΠ.Τν επόμενη έγινε 70-30 και το ποσοστό επιτηριδας όλο έπεφτε και ανέβαινε το ΑΣΕΠ μέχρι που καταλήξαμε στο 60-40
Συνεπως, καταλαβαίνω εγω, πως για το "μπαχαλο"" ΔΕΝ φταινε οι τότε νόμοι, αλλα οι "πιεσεις" συνδικαλιστικών οργάνων για "βολέματα". Αρα, κακως διαμαρτυτομαστε και τα βαζουμε μονίμως και διαρκως με υπουργους, μιας και οι ιδιοι βγαλαμε τα ματια μας....
Αυτό έχει απαντηθεί και πάλι. Διόριζε με ποσόστωση 60% από ΑΣΕΠ και 40% από τον ενιαίο πίνακα διορισμών, επειδή δεν κάποιοι πίεσαν να μην γίνουν οι διορισμοί μόνο με ΑΣΕΠ. Υπήρχε ο σχεδιασμός να ψηφιστεί ότι οι διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία θα σταματούσαν καθώς το ποσοστό τους θα έφθινε ως εξής: 60-40, 70-30, 80-20, 90-10 και 100-0.Εδώ και χρόνια, λοιπόν, οι διορισμοί έπρεπε να είναι 100% από ΑΣΕΠ.Το υπουργείο συνεχίζει να διορίζει με βάση το 60-40, αν και σε όλο το δημόσιο διορίζονται μόνο άτομα μέσω του ΑΣΕΠ.
Αλλο το τι επρεπε και αλλο τι διαβαζαμε ολοι στο νομικο πλαισιο οταν ξεκινησαμε να δουλευουμε στο δημοσιο και να δινουμε ασεπ παραλληλα. Εγω δε ρωτω το τι πρεπει. Δε μ ενδιαφερει. Μ ενδιεφερε τι ελεγε ο νομος μεχρι το 2010. (60-40 και τα υπολοιπα) Κρυβοταν κατι πισω απο αυτο το νομικο πλαισιο? Δηλαδη για να καταλαβω τωρα, ειναι σα να λες ο νομος ελεγε μεχρι το 2010 ασεπ 100% αλλα επειδη καποιοι πιεζαν η δεν πιεζαν εγινε 60-40. !Τονιζω ΣΑ ΝΑ ΛΕΣ. Δε ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω. το νομικο πλαισιο τι ελεγε ειναι το θεμα οχι το τι επρεπε. και αλλο το τι σχεδιασμος υπηρχε και αλλο το τι εγινε. διοτι με βαση το νομικο πλαισιο κινηθηκαν ολοι και σχεδιασαν την επαγγελματικη τους πορεια...λεω αυτο που λεει η papagalia . Πιστεψε με πλεον διολου δε μ ενδιαφερει το τι επρεπε!! Πολλα επερεπε............! Και τωρα που ξεσπασε ολο αυτο το θεμα με το απιστευτο παγωμα των διορισμων τωρα θυμηθηκαμε οτι επρεπε ΑΣΕΠ 100% οποτε το 40% ακυρο το 24μηνο κι αυτο ακυρο...και ολα τα αλλα ακυρα?
H k_g εχει δικιο νομίζω. Αλλιώς να αρχίσουμε από την σύσταση του ελληνικού κράτους .Σε κάθε περίπτωση οι διορισμοί κατά χιλιάδες αποτελούν παρελθόν πλέον και έτσι θα έπρεπε να είναι προ πολλού σε όλο το Δημόσιο.
Πιστεψε με πλεον διολου δε μ ενδιαφερει το τι επρεπε!! Πολλα επρεπε............! Και τωρα που ξεσπασε ολο αυτο το θεμα με το απιστευτο παγωμα των διορισμων τωρα θυμηθηκαμε οτι επρεπε ΑΣΕΠ 100% οποτε το 40% ακυρο το 24μηνο κι αυτο ακυρο...και ολα τα αλλα ακυρα?
Μπορούσαν να προσλάμβαναν αναπληρωτές αν ήθελαν να καλύψουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.Αυτό δεν είναι λογικό επιχείρημα, ώστε να καλύψουν τις επιλογές τους να διορίζουν ανομοιόμορφα τις ειδικότητες...