0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα, Syllas. Eγώ πάλι θα επιμείνω σ' αυτό που έλεγα χτες. Δε μετράνε τελικά τόσο πολύ ούτε τα σχέδια ούτε οι μέθοδοι. Πιστεύω πως πάνω από όλα μετρά να δέιξεις ότι έχεις πείρα στη διδακτική κι όχι η μορφή που θα το παρουσιάσεις. Στους τελευταίους διαγωνσιμους (το έχω ξαναγράψει) έχω πάρει διδακτική 88, 78,5 και τώρα 74,5. Το μόνο που κάνω είναι να τους παραθέτω γνώσεις και την ανάλυση όπως την κάνω στην τάξη. Αυτό σκέφτομαι πάντα: τι θα έκανα αν είχα τα παιδιά μπροστά μου. Ειλικρινά, αν και έχω δώσει άπειρα -άπειρα χρήματα σε βιβλία για το γνωστικό (αφήστε τα παιδαγωγικά που δεν υπάρχει βιβλίο στην αγορά που να μην το έχω διαβάσει) δεν έχω πάρει, ούτε καν φυλλομετρήσει, βιβλίο διδακτικής Αυτά τα πολύ "επιστημονικά" δεν τα καταλαβαίνω.
Αίσχος και ντροπή για τον καταφανώς αναξιοκρατικό-διαβλητό διαγωνισμό των ημετέρων!Συνάδελφοι, πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά σε αυτή την αθλιότητα του στημένου διαγωνισμού!Προτείνω άμεσα παράσταση και διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ και το ΥΠΕΠΘ.Να ξαναβαθμολογηθούν τα γραπτά μας και όσοι έκαναν λαθροχειρίες, ευνοώντας τους έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη, να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αυτό που ισχυρίζεσαι μπορείς να το αποδείξεις? Γιατί αν δεν μπορείς είσαι κοινός συκοφάντης. Δεν το παίζω υπερασπίστρια του θεσμού, αλλά προσβάλλεις αυτή τη στιγμή τον κόπο που κατέβαλα εγώ και χιλιάδες άλλοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είμαι διοριστέα με σειρά 800+ και σου λέω ότι διάβασα 4 μήνες επί 5 ώρες την ημέρα και δε μου χαρίστηκε κανείς. Συγχαρητήρια σε όσους διορίστηκαν και πιο πολλά συγχαρητήρια σε όσους έχουν οικογένεια γιατί για την επίτευξη του στόχου τους τη στερήθηκαν.
Παράθεση από: n_f στις Ιουλίου 17, 2007, 06:27:25 pmΑίσχος και ντροπή για τον καταφανώς αναξιοκρατικό-διαβλητό διαγωνισμό των ημετέρων!Συνάδελφοι, πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά σε αυτή την αθλιότητα του στημένου διαγωνισμού!Προτείνω άμεσα παράσταση και διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ και το ΥΠΕΠΘ.Να ξαναβαθμολογηθούν τα γραπτά μας και όσοι έκαναν λαθροχειρίες, ευνοώντας τους έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη, να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αυτό που ισχυρίζεσαι μπορείς να το αποδείξεις? Γιατί αν δεν μπορείς είσαι κοινός συκοφάντης. Δεν το παίζω υπερασπίστρια του θεσμού, αλλά προσβάλλεις αυτή τη στιγμή τον κόπο που κατέβαλα εγώ και χιλιάδες άλλοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είμαι διοριστέα με σειρά 800+ και σου λέω ότι διάβασα 4 μήνες επί 5 ώρες την ημέρα και δε μου χαρίστηκε κανείς. Συγχαρητήρια σε όσους διορίστηκαν και πιο πολλά συγχαρητήρια σε όσους έχουν οικογένεια γιατί για την επίτευξη του στόχου τους τη στερήθηκαν.
Παράθεση από: pariel στις Ιουλίου 18, 2007, 09:07:04 amΚαλημέρα, Syllas. Eγώ πάλι θα επιμείνω σ' αυτό που έλεγα χτες. Δε μετράνε τελικά τόσο πολύ ούτε τα σχέδια ούτε οι μέθοδοι. Πιστεύω πως πάνω από όλα μετρά να δέιξεις ότι έχεις πείρα στη διδακτική κι όχι η μορφή που θα το παρουσιάσεις. Στους τελευταίους διαγωνσιμους (το έχω ξαναγράψει) έχω πάρει διδακτική 88, 78,5 και τώρα 74,5. Το μόνο που κάνω είναι να τους παραθέτω γνώσεις και την ανάλυση όπως την κάνω στην τάξη. Αυτό σκέφτομαι πάντα: τι θα έκανα αν είχα τα παιδιά μπροστά μου. Ειλικρινά, αν και έχω δώσει άπειρα -άπειρα χρήματα σε βιβλία για το γνωστικό (αφήστε τα παιδαγωγικά που δεν υπάρχει βιβλίο στην αγορά που να μην το έχω διαβάσει) δεν έχω πάρει, ούτε καν φυλλομετρήσει, βιβλίο διδακτικής Αυτά τα πολύ "επιστημονικά" δεν τα καταλαβαίνω. Το σχέδιο είναι δοκιμασμένο για μένα προσωπικά. λεπτομέρειες έχω γράψει παλιά στο τόπικ 'ειδική διδακτική'. Τέσσερις φορές γράφω το ίδιο σχέδιο, κάθε φορά διαβάζω τρεις με τέσσερις μέρες από τα ίδια δύο βιβλία και τις τέσσερις φορές γράφω 75. Ήξερα από την πρώτη φορά τι έγραφα και ήξερα ότι κάθε επόμενη φορά με τέτοιο σχέδιο θα έχω εξασφαλισμένο το 70 και πάνω και όπως γίνεται. Για μένα προσωπικά (άλλος μπορεί να βρεί για τον εαυτό του άλλο σχέδιο) αυτό είναι το δοκιμασμένο σχέδιο, για φαντάσου να μπω εγώ τώρα στη λογική 'πως θα γράψω παραπάνω την άλλη φορά, τι παραπάνω να διαβάσω' δεν αξίζει. Δεν θα ήξερα τι να κάνω αν έγραφα τις 3 φορές 75 και τώρα 64, τι θα σκεφτόμουν τότε; Ήμουν 100% ότι θα έγραφα 75 και πάνω. Και όπως έγινε. Αν έγραφα 80 θα διοριζόμουν, αλλά όπως λέει και το ρητό 'αν αν η γιαγιά είχε..... θα 'τανε παππούς'. Ναι τα 'επιστημονικά' μου τα γουστάρουν, τους έχω καταλάβει, έχω ελάχιστη διδακτική εμπειρία και γι' αυτό τους πουλάω επιστημονικά, μεθοδολογικά και πρακτικά αφού τους αρέσουν. Τα ίδια θα τους πουλήσω και την άλλη φορά. Είναι καλύτερα να γράφεις κάθε φορά το ίδιο και να έχεις ένα σταθερό σημείο αναφοράς (αν δεχτούμε ότι η βαθμολόγηση δεν είναι εντελώς υποκειμενική), παρά να γράφεις τη μία φορά 85 και να μην ξέρεις γιατί το έγραψες και την άλλη φορά να τρέμεις και να παίρνεις 65 και να μην ξέρεις ποια η λογική αυτού του πράγματος. Pariel, αν τώρα έγραψες 75 πώς τότε εξηγείται το 88 και το 78 σου πιο παλιά; Δηλαδη όσο περνάνε τα ασεπ γράφεις χειρότερα σε σχέση με τις γνώσεις σου και με την εμπειρία σου; Απάντησέ μου, αλλά ας υποθέσουμε (υποθετικά μόνο) ότι βαθμολογούν αντικειμενικά. Προσπάθησε να μου εξηγήσεις τους βαθμούς σου σε σχέση με σένα μόνο.