0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς αυτοί που ξορκίζουν το αλληλοφάγωμα είτε αφελείς είναι είτε έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Τόσα χρόνια οι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ ήτανε οι ριγμένοι της υπόθεσης. Που ήταν αλήθεια τότε οι συνάδελφοι, οι αιρετοί και τα Υπουργεία; Τα παραμυθάκια τελείωσαν. Ήρθε η ώρα οι διορισμένοι του ΑΣΕΠ να ζητήσουν πίσω τις οργανικές που τους πήρανε με το έτσι θέλω οι διάφορες επιτροπές διεκδίκησης με μεταβατικές διατάξεις - σκάνδαλα, Όλοι αυτοί κάνανε κακό όχι μόνο στους συναδέλφους τους που επέλεξαν αξιοκρατικά να διεκδικήσουν μια θέση στην εκπαίδευση αλλά και στις χιλιάδες ανέργων εκπαιδευτικών που είδανε τις θέσεις να μειώνονται από τους παράνομους στις περισσότερες περιπτώσεις διορισμούς.
Δυστυχώς αυτοί που ξορκίζουν το αλληλοφάγωμα είτε αφελείς είναι είτε έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.
Το επιχείρημα μου είναι σοβαρό είτε σου αρέσει είτε όχι και φυσικά κρίνω ΄΄εξ΄ ιδίων΄΄, φίλε μου. Αφελής υπήρξα από τη στιγμή που επέλεξα να κινηθώ με το σταυρό στο χέρι και όχι να ξημεροβραδιάζομαι στα υπουργικά και στα δικηγορικά γραφεία. Και για τη λερωμένη φωλιά, επίσης, σε πληροφορώ ότι ανήκω σε εκπαιδευτικό κλάδο που το 80% των διορισμών τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει από τη πίσω πόρτα. Δεν έχω καμιά διάθεση να πληρώσω για τις αμαρτίες άλλων. Τώρα αν νομίζεις ότι θίγεσαι με αυτά που γράφω εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε.
Εκ των υστέρων όμως πρέπει να σου πω ότι αυτή η στάση αντιπαλότητας είναι λάθος. Οι εκάστοτε υπουργοί, σύμβουλοι υπουργών και διάφοροι γραμματείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να διαλύσεις το κλάδο είναι να τον διασπάσεις σε διάφορες μικρές ομάδες τεχνητά αντικρουόμενων συμφερόντων.
Το θέμα μου δεν είναι, αν είναι δίκαιο να διορίζεται κάποιος μέσω διαγωνισμού, προυπηρεσίας ή δικαστικών αποφάσεων. Το πρόβλημα είναι η ρίξη της συναδελφικής αλληλεγύης και η διάσπαση, στην οποία μας οδηγούν πολύ πριν μπούμε στα σχολεία να δουλέψουμε.
Παράθεση από: crimson στις Μαΐου 20, 2013, 11:32:45 amΤο επιχείρημα μου είναι σοβαρό είτε σου αρέσει είτε όχι και φυσικά κρίνω ΄΄εξ΄ ιδίων΄΄, φίλε μου. Αφελής υπήρξα από τη στιγμή που επέλεξα να κινηθώ με το σταυρό στο χέρι και όχι να ξημεροβραδιάζομαι στα υπουργικά και στα δικηγορικά γραφεία. Και για τη λερωμένη φωλιά, επίσης, σε πληροφορώ ότι ανήκω σε εκπαιδευτικό κλάδο που το 80% των διορισμών τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει από τη πίσω πόρτα. Δεν έχω καμιά διάθεση να πληρώσω για τις αμαρτίες άλλων. Τώρα αν νομίζεις ότι θίγεσαι με αυτά που γράφω εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε.Δεν πρόκειται να συζητήσω τίποτα γιατί αυτή η συζήτηση είναι ενοχλητική. Είναι ευτελές το να κατηγορεί κάποιος τους υπόλοιπους συναδέλφους του εξυψώνοντας τον εαυτό του και δεν θα το κάνω.Φυσικά εσύ ανήκεις στο 20%, δεν έχει νόημα. Καταλαβαίνω και την ανάγκη εκτόνωσης μέσω του πληκτρολογίου αλλά δικαιολογείται τέτοια μεταστροφή; Παράθεση από: crimson στις Αυγούστου 12, 2012, 01:42:24 pmΕκ των υστέρων όμως πρέπει να σου πω ότι αυτή η στάση αντιπαλότητας είναι λάθος. Οι εκάστοτε υπουργοί, σύμβουλοι υπουργών και διάφοροι γραμματείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να διαλύσεις το κλάδο είναι να τον διασπάσεις σε διάφορες μικρές ομάδες τεχνητά αντικρουόμενων συμφερόντων.Παράθεση από: crimson στις Μαΐου 20, 2013, 10:02:44 amΔυστυχώς αυτοί που ξορκίζουν το αλληλοφάγωμα είτε αφελείς είναι είτε έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Παράθεση από: crimson στις Αυγούστου 13, 2012, 06:53:49 pmΤο θέμα μου δεν είναι, αν είναι δίκαιο να διορίζεται κάποιος μέσω διαγωνισμού, προυπηρεσίας ή δικαστικών αποφάσεων. Το πρόβλημα είναι η ρίξη της συναδελφικής αλληλεγύης και η διάσπαση, στην οποία μας οδηγούν πολύ πριν μπούμε στα σχολεία να δουλέψουμε. Αυτά στην ουσία έγραψα κι εγώ. Εσύ φυσικά δεν είχες λερωμένη τη φωλιά σου όταν τα έγραφες.Άκου ΄΄ συνάδελφε΄΄. Λερωμένη τη φωλιά του κάποιος που διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ με αναλογία επιτυχίας 1:50 δε μπορεί να την έχει. Από τον Αύγουστο έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της ΄΄συναδελφικότητας΄΄.Η ΟΛΜΕ γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους νέους συναδέλφους . Στη συνεδρίαση της Ζ΄ΕΛΜΕ ακούστηκε η άποψη ότι το Πολυνομοσχέδιο για τις Υ.Μ. δεν είναι και τόσο καταστροφικό αφού αφορά 1-2 ειδικότητες ( γυμναστές, πληροφορικάριοι ). Το πιο κρίνω να βάλω απέναντι μου άσε το καλύτερα. Αλήθεια εσύ πως διορίστηκες και ποια είναι η υπηρεσιακή σου πορεία;
Οι επιβάτες της Α΄θέσης ( βλέπε 12+ χρόνια προϋπηρεσία ) έχουν ήδη επιβιβαστεί στις βάρκες φορώντας τα σωσίβιά τους...Οι υπόλοιποι τρέχουμε στο κατάστρωμα του Τιτανικού να βρούμε διέξοδο...Οι επιφορτισμένοι για την ασφάλεια / προστασία μας - μέλη του πληρώματος ( βλέπε συνδικαλιστές, όργανα ) στην καλύτερη περίπτωση στέκουν αμίλητοι και άπραγοι... κάποιοι απ' αυτούς πήδηξαν πρώτοι...