*

Αποστολέας Θέμα: Το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις  (Αναγνώστηκε 83644 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος abla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις
« Απάντηση #196 στις: Μαΐου 31, 2013, 01:35:09 am »
Προς Patreas:

Χρησιμοποίησες την φράση "αστεία πράγματα". Το ΠΔ επικαλείται το άρθρο 14 παρ 7 το οποίο αναφέρει για τους οργανικά υπεράριθμους "« … Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του  ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985.  …..» "

με βάση αυτό πιστεύεις ότι κάποιος οργανικά υπεράριθμος μπορεί στις 15 Ιουνίου να χαρακτηριστεί ολικά υπεράριθμος; παρακαλώ απάντησέ μου με επιχειρήματα

τέλος να επισημάνω τα εξής:
α) αν αναμένουμε κάτι μοιρολατρικά θα συμβεί
β) εγώ λέω ότι ο νόμος αναφέρει ότι ο οργανικά υπεράριθμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ολικά υπεράριθμος και όποιο ΠΥΣΔΕ δεν το εφαρμόσει θα έχει να αντιμετωπίσει μηνύσεις. αν απολυθώ εξαιτίας του ΠΥΣΔΕ είναι δυνατόν να μην κανω μήνυση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Μαΐου 31, 2013, 01:40:05 am »
Η άποψή σου ,για να μην θεωρητικολογούμε, είναι πως επειδή κάποια ΠΥΣΔΕ (όλα θα σου πω εγώ) δεν εφάρμοσαν το νόμο στο παρελθόν θα πρέπει να μην εφαρμοστεί και σήμερα!!!

Τότε όπως είπα και παλιότερα, επειδή πραγματικά έχει γίνει το έλα να δεις στο παρελθόν, θα πρέπει να γίνει ανακατανομή των οργανικών θέσεων για να δούμε ποιος πραγματικά περισσεύει.

Αποσυνδεδεμένος abla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Μαΐου 31, 2013, 01:43:49 am »
Να ξέρετε κάτι: και από λάθος (ή σκοπιμότητα) να δοθεί μία οργανική θέση, το ΠΥΣΔΕ δεν μπορεί να την πάρει πίσω μετά από 2-3 χρόνια όσες ενστάσεις και να γίνουν
οι προθεσμίες ενστάσεων είναι σαφείς (μερικές ημέρες)

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Μαΐου 31, 2013, 01:48:19 am »
Πριν το "Αστεία πράγματα..." είχα γράψει και κάμποσα άλλα.

Να το πιάσουμε από πιο πριν: τι είναι οργανικό κενό;
http://2gym-peiraia.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/eggrafa/yperarithmia.pdf

(και τώρα οι 11 ώρες έγιναν 12)

Εκπαιδευτικός έλαβε κάποτε από το Υπηρεσιακό του Συμβούλιο οριστική τοποθέτηση, χωρίς να υπάρχουν όχι 11 ώρες, αλλά ούτε 5 (μην σου πω και λιγότερες). Και ποτέ δεν μάζεψε 11 ώρες. Νόμιμα έλαβε αυτή την οριστική τοποθέτηση;

Αν θεωρήσουμε ότι την έλαβε νόμιμα, τότε ναι έχεις δίκαιο.

Αν, όμως, θεωρήσουμε ότι αυτό δεν έγινε σύννομα, τότε μπλέκει το πράγμα. Και περισσότεροι από όλους μπλέκουν τα μέλη του ΠΥΣΔΕ που έδωσαν τέτοιες οριστικές τοποθετήσεις.

Από ότι κατάλαβα με τον τρόπο που έγιναν φέτος οι δηλώσεις κενών-πλεονασμάτων, το Υπουργείο ΔΕΝ εμπιστεύεται τα ΠΥΣΔΕ. Θεωρεί ότι τόσα χρόνια του λέγανε νούμερα με ... μύρισμα νυχιών. Πιστεύω, λοιπόν, ότι και σε αυτό το θέμα θα αγνοήσει όποιες οριστικές τοποθετήσεις έχουν δοθεί με το ... υπόγειο επιχείρημα: "Θέλετε να ψάξουμε πώς τις δώσατε κατά το παρελθόν;" Πάντως στο Ηράκλειο και την Κέρκυρα σίγουρα δεν θέλουν...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Μαΐου 31, 2013, 01:49:51 am »
Νομίζω πως δεν πρέπει να μείνει απλή παραπομπή.

Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης !!

ΟΧΙ στο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Παιδείας:
«Για κατάργηση οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση και διαθεσιμότητα 12.500 καθηγητών αναφέρουν
τα ΜΜΕ - παπαγαλάκια της Κυβέρνησης»

Καλούμε ΕΛΜΕ και αιρετούς να δώσουν μάχη νομιμότητας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο:

Το νέο Π.Δ. για τις αναγκαστικές μεταθέσεις
ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ (ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ)

Το νέο Π.Δ. για τις αναγκαστικές μεταθέσεις περιγράφει  το πεδίο εφαρμογής του, στο άρθρο 1, παρ.2:
«Οι εκπαιδευτικοί …… πλεονάζουν εξολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν εφόσον,  ύστερα από την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 12 του άρθρου 15, 7 και 12 του άρθρου 14 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) καθώς και των δύο πρώτων εδαφίων της παραγράφου 14 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), είναι περισσότεροι από τις κατανεμημένες στην οικεία περιοχή οργανικές θέσεις του κλάδου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και του κλάδου και της ειδικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στους οποίους ανήκουν και παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων (Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), ανεξαρτήτως αν έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε σχολική μονάδα»  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ (ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ).

Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ενός οργανικά υπεράριθμου εκπαιδευτικού ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
ΟΣΟ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Το άρθρο 14 (παρ.7) Π.Δ. 50/1996 αναφέρει ΡΗΤΑ για τους οργανικά υπεράριθμους που δεν λύνουν την υπεραριθμία τους:
 « … Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του  ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985.  …..»

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ «ΑΛΛΟΘΙ» ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος abla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Μαΐου 31, 2013, 01:56:49 am »
Για εξήγησέ μου το μπλέκει. Δηλαδή αν του είχαν δώσει οργνική με 5 ώρες με ποιο νόμο που υπάρχει μπορούν να πουν "soryy, κάναμε λάθος, στην παίρνουμε πίσω";

Ακόμα περιμένω επιχειρήματα από το προηγούμενο post

Πριν το "Αστεία πράγματα..." είχα γράψει και κάμποσα άλλα.

Να το πιάσουμε από πιο πριν: τι είναι οργανικό κενό;
http://2gym-peiraia.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/eggrafa/yperarithmia.pdf

(και τώρα οι 11 ώρες έγιναν 12)

Εκπαιδευτικός έλαβε κάποτε από το Υπηρεσιακό του Συμβούλιο οριστική τοποθέτηση, χωρίς να υπάρχουν όχι 11 ώρες, αλλά ούτε 5 (μην σου πω και λιγότερες). Και ποτέ δεν μάζεψε 11 ώρες. Νόμιμα έλαβε αυτή την οριστική τοποθέτηση;

Αν θεωρήσουμε ότι την έλαβε νόμιμα, τότε ναι έχεις δίκαιο.

Αν, όμως, θεωρήσουμε ότι αυτό δεν έγινε σύννομα, τότε μπλέκει το πράγμα. Και περισσότεροι από όλους μπλέκουν τα μέλη του ΠΥΣΔΕ που έδωσαν τέτοιες οριστικές τοποθετήσεις.

Από ότι κατάλαβα με τον τρόπο που έγιναν φέτος οι δηλώσεις κενών-πλεονασμάτων, το Υπουργείο ΔΕΝ εμπιστεύεται τα ΠΥΣΔΕ. Θεωρεί ότι τόσα χρόνια του λέγανε νούμερα με ... μύρισμα νυχιών. Πιστεύω, λοιπόν, ότι και σε αυτό το θέμα θα αγνοήσει όποιες οριστικές τοποθετήσεις έχουν δοθεί με το ... υπόγειο επιχείρημα: "Θέλετε να ψάξουμε πώς τις δώσατε κατά το παρελθόν;" Πάντως στο Ηράκλειο και την Κέρκυρα σίγουρα δεν θέλουν...

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Μαΐου 31, 2013, 02:02:42 am »
Patreas, εγώ έχω οργανική αλλά είμαι υπεράριθμος .Αυτό είναι αποτέλεσμα εγκληματικών λαθών του ΠΥΣΔΕ στο παρελθόν (δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες).Το έχουν παραδεχτεί αλλά μου είπαν πως τώρα δε διορθώνεται.

Απευθύνθηκα στο υπουργείο κάνοντας καταγγελία πέρυσι το Μάιο.Η απάντησή τους ήταν πως έχετε απόλυτο δίκιο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί αφορά προηγούμενα έτη.Αν αφορούσε τις φετινές μεταθέσεις θα μπορούσαμε να παρέμβουμε.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Μαΐου 31, 2013, 02:12:08 am »
Διοικητική πράξη μπορεί να εξαφανιστεί (όπως είναι η ορολογία στο Διοικητικό Δίκαιο) δυνάμει του άρ.21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1990). Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσβληθεί διοικητική πράξη.

Έτσι όπως λειτουργεί πλέον το σύστημα, δεν το έχει σε τίποτα να στείλει τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης προς ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου και Κερκύρας μεριά. Και τότε να δεις για πότε ανακαλούνται πράξεις και από τα άλλα ΠΥΣΔΕ.

Παρεμπιπτόντως: να επισημάνω ότι η συζήτησή μας γίνεται επί ενός κειμένου που έχει διαρρεύσει για το οποίο δεν ξέρουμε την οριστική μορφή. Π.χ. στην αρχική διαρροή δεν είχαν τη διάκριση της 12ετίας. Διαβλέπω ότι το σημείο για το οποίο συζητάμε είναι ένα ακόμη διαίρει-και-βασίλευε σημείο αυτού του ΠΔ.

Επίσης, αν έχεις διαβάσει προηγούμενες αναρτήσεις μου, θα έχεις δει ότι θεωρώ πως αυτό το ... πράγμα δεν πρόκειται να εφαρμοστεί (για διάφορους λόγους) και θα εκφυλιστεί σε υποχρεωτικές αποσπάσεις.

Αποσυνδεδεμένος abla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Μαΐου 31, 2013, 02:15:49 am »
δεν θα εφαρμοστεί γιατί απλούστατα όσοι βρεθούν στην λίστα θα πάρουν υποχρεωτική μετάθεση ..... σπίτι τους :)

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Μαΐου 31, 2013, 02:19:50 am »
Patreas, εγώ έχω οργανική αλλά είμαι υπεράριθμος .Αυτό είναι αποτέλεσμα εγκληματικών λαθών του ΠΥΣΔΕ στο παρελθόν (δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες).Το έχουν παραδεχτεί αλλά μου είπαν πως τώρα δε διορθώνεται.

Απευθύνθηκα στο υπουργείο κάνοντας καταγγελία πέρυσι το Μάιο.Η απάντησή τους ήταν πως έχετε απόλυτο δίκιο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί αφορά προηγούμενα έτη.Αν αφορούσε τις φετινές μεταθέσεις θα μπορούσαμε να παρέμβουμε.

Στο σχολείο μου έχω 11 ώρες Α' Ανάθεση (χωρίς το εργαστήριο και πλέον ο υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ είναι ένας σε κάθε σχολείο). Με κάποια σπασίματα (όχι, όμως, τηρώντας τα προβλεπόμενα όρια) αυτές οι ώρες θα μπορούσε να είναι και περισσότερες.

Με τα νέα δεδομένα (12 ώρες για οργανικό κενό) και παρότι είχα νομίμως λάβει οριστική τοποθέτηση όταν την έλαβα, εντούτοις δεν θεωρώ ότι πρέπει να επαναπαυτώ. Όχι να φοβάμαι ή να τρέμω. Αλλά ούτε και: "έχω οριστική τοποθέτηση, δεν με αφορά το ΠΔ, δεν με νοιάζει τι θα πάθουν οι άλλοι". Διότι βλέπω π.χ. τους >12ετίας πολύ άνετους και χαλαρούς στο σχολείο και αυτό είναι λυπηρό.

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Μαΐου 31, 2013, 02:24:35 am »
Σωστό είναι αυτό αλλά δεν μπορούμε να λέμε πως το ΠΔ αφορά και όσους έχουν συμπληρώσει 12ετία ,ενώ τους εξαιρεί, γιατί  μπορεί να έλαβαν την οργανική θέση παράτυπα.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Μαΐου 31, 2013, 02:40:37 am »
Όπως είναι διατυπωμένο για την 12ετία, η εξαίρεση είναι σαφής για αυτούς.

Με προβληματίζει όμως η αναφορά του "ανεξαρτήτως αν έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε σχολική μονάδα." αφού όλοι κάπου τοποθετούνται έστω και προσωρινά (παλιότερα κυρίως για λόγους μισθοδοσίας και πλέον για λόγους μορίων τους καλοκαιρινούς μήνες). Μήπως αυτοί που το συνέταξαν είχαν στο μυαλό τους ότι "δεν μπορεί, αν έχει οριστική τοποθέτηση θα έχει τουλάχιστον 11 ώρες Α' Ανάθεση, οπότε ας ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους". Έλα, όμως, που δεν είναι έτσι στην πράξη.

Ίσως φταίει ότι το διάβασα και κάπως ανάποδα, δηλ. πρώτα το άρθρο 2, παράγραφος 1:

"1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και δεν συμπληρώνουν το 60%, τουλάχιστον, του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται, με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξολοκλήρου υπεράριθμοι (εφεξής και ολικά υπεράριθμοι) στην οικεία περιοχή μετάθεσης."

όπου εδώ δεν γίνεται καμία εξαίρεση σε οριστικά ή προσωρινά τοποθετημένους.

Πάντως η ανομοιόμορφη εφαρμογή της νομοθεσίας από τα ΠΥΣΔΕ ανά την Ελλάδα έχει δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις.

Κάποιοι (μην επαναλάβουμε ποιοι και πού) έχουν κάποιο έγγραφο οριστικής τοποθέτησης επειδή αυτή ήταν η τακτική του ΠΥΣΔΕ τους. Να θεωρούν τον εαυτό τους καλυμμένο; Ότι κανείς δεν πρόκειται να μετακινηθεί υποχρεωτικά από αυτή τη Διεύθυνση; Γιατί να μην το κάνουν αυτό και τα υπόλοιπα ΠΥΣΔΕ;

Αποσυνδεδεμένος dennisathens13

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Μαΐου 31, 2013, 08:12:33 am »
καλημερα συναδελφοι.ειμαι πληροφορικος με οργανικη την οποια την χανω.ειναι δυνατο οσοι χανουμε οργανικη να μπουμε σε διαθεσιμοτητα;εγω δεν το πιστευω γιατι θα εχει εμας σε διαθεσιμοτητα και θα χρησιμοποιει αναπληρωτες αν τυχει λειτουγικο κενο.εχουν να πεσουν πολλες μηνυσεις με τα "ξεφτιλισμενα" παπαγαλακια των media.

Αποσυνδεδεμένος dennisathens13

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Μαΐου 31, 2013, 08:15:22 am »
αναφερομαι φυσικα σε αυτο το δημοσιευμα

Αυτό προκύπτει από έγγραφο από συνάντηση εκπροσώπων της Task Force με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182803
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 742
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)