0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, ανταποκρινόμενος στην πρόταση-έκκληση του συναδέλφου guestteacher, αναπτύσσω περαιτέρω το προηγούμενο μήνυμά μου:Όσον αφορά τις αναθέσεις σε επίπεδο ομάδας σχολείων, οι 11 αιρετοί επισημαίνουν μέχρι τώρα ότι η κατάληψη οργανικής θέσης και η άρση της υπεραριθμίας γίνονταν με τα μόρια μετάθεσης. Εκείνο που δεν αναρωτήθηκαν, είναι αν αυτό το στοιχείο είναι διαθέσιμο για ΟΛΟΥΣ (100%) τους εκπαιδευτικούς ώστε να ληφθεί υπόψη σε έναν αλγόριθμο υπολογισμού (Σ.Σ. δεν είναι). Ένας αλγόριθμος πρέπει και να τερματίζει.Όσον αφορά το σχέδιο της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=515674) και ίδιος ο Υπουργός σήμερα (http://www.enikos.gr/politics/150884,Manitakhs:_Metakinoyntai_12500_ypallhlo.html) έχουν αναγγείλει ότι τη Δευτέρα έρχεται νομοσχέδιο στο οποίο θα υπάρχει άρθρο που θα καθορίζει τα κριτήρια της αποτίμησης των προσόντων για τους υπαλλήλους που μετακινούνται σε άλλες διευθύνσεις και για όσους τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (κινητικότητα).Σύμφωνα με το ν. 4024/2011 άρθρο 7, παράγραφος 5, υφιστάμενα ειδικά συστήματα αξιολόγησης και συστήματα επιλογής προϊσταμένων για τις κατηγορίες μπορούν να διατηρούνται σε ισχύ με προεδρικά διατάγματα. Για τους εκπαιδευτικούς αυτό εξειδικεύτηκε με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012 όπου ορίζεται ότι : «Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια
Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να απολυθεί κανένας όσο υπάρχουν εν ενεργεία Δ.Υ., που έχουν συμπληρώσει τα κριτήρια συνταξιοδότησης. Μόνο αν διώξουν τους "συνταξιούχους" και φύγει η πράσινη σαπίλα, θα μπορούν να διώξουν και νεώτερους.
Παράθεση από: talaiporos στις Ιουνίου 09, 2013, 11:32:56 amΕπίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να απολυθεί κανένας όσο υπάρχουν εν ενεργεία Δ.Υ., που έχουν συμπληρώσει τα κριτήρια συνταξιοδότησης. Μόνο αν διώξουν τους "συνταξιούχους" και φύγει η πράσινη σαπίλα, θα μπορούν να διώξουν και νεώτερους.Γιατί; υπάρχει σε κάποιο νόμο;
Αυτά !!!!! Είναι σαφές ότι είμαστε πλέον καθαρά στο στόχαστρο !!!!!http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-5000-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%C2%BB-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85Νομιζώ ότι ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε. Νομίζω ότι ο εξιλαστήριο θύμα θα είναι αρχικά οι Καθηγητές Πληροφορικής και μετάθα ακολουθήσουν και άλλοι !!!!!!Οποίος εφησυχάζει βασιζόμενος στα λόγια του Υπουργού .........
Κάτι αντίστοιχο συνάδελφοι: http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4959.htmlΘεωρώ ότι είναι σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα το να λαμβάνεται υπόψιν ο τρόπος πρόσληψης με αυτόν τον τρόπο.Η πλατιά πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, νομίζω ότι δεν εγκρίνει κάτι τέτοιο.Σου λέει: "Δεν φτάνει που αυτοί οι αντιπαθητικοί τύποι που ΔΕΝ μπήκαν από το παράθυρο παρέκαμψαν τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις αυτού του τόπου ( το "μέσον" δηλαδή), παίρνοντας τις θέσεις "τίμιων κομματόσκυλων" που αγωνίστηκαν σκληρά προκειμένου να βρουν ένα "μέσο", τώρα θα τους προστατεύσουμε κιόλας?"Αυτό "δεν το θέλει ούτε ο θεός"!Υ.Γ.Φυσικά και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ο τρόπος πρόσληψης, "ανάποδα" όμως: Θα πρέπει να απολύονται κατά προτεραιότητα όσοι προσελήφθησαν χωρίς "μέσο" ( ιδιαίτερα όσοι μπήκαν με γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ).Έτσι θέλει ο λαός ( όπως φαίνεται από τις διαχρονικές επιλογές του), έτσι πρέπει να γίνει.Τι να κάνουμε?Να πάμε "κόντρα" σε αυτό που θέλει ο λαός?
Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αναζητηθούν αυτοί που διορίστηκαν χωρίς πτυχία ή με προϋπηρεσία που την κατείχαν ως πληροφορικοί χωρίς να έχουν το πτυχίο και τους αναγνωρίστηκε μεταγενέστερα, αφού απέκτησαν το πτυχίοήμε προϋπηρεσία σε άλλο πτυχίο, που την πέρασαν στην πληροφορική, ενώ την είχαν σε άλλο πτυχίο.Κάποιοι από αυτούς τους μόνιμους που στρογγυλοκάθησαν με βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, που τις πήγαιναν και τις έφερναν όποτε ήθελαν ίσως πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους σε αυτούς που πήραν πτυχίο, απέκτησαν προϋπηρεσία με αυτό το πτυχίο και διορίστηκαν με αυτό το πτυχίο και την προϋπηρεσία του. Πουθενά αλλού στο δημόσιο δεν διόρισαν άτομα αναγνωρίζοντας προϋπηρεσία προγενέστερη του χρόνου απόκτησης του πτυχίου τους.
Όταν το σύνολο των μισθοδοτούμενων του δημοσίου ήταν 700κάτι χιλιάδες, ο στόχος ήταν η μείωση κατά 150.000. Τώρα που είναι 620 χιλιάδες ο στόχος παραμένει 150.000 μέχρι το 2015. Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ πέρα; 25.000 απολύσεις το εξάμηνο, κάθε εξάμηνο και για 5 εξάμηνα;;;;; και εναπομείναντες δημοσίους υπαλλήλους 470 χιλιάδες;;;; και ανεργία στο 30%; 33%;;;Αμφιβάλω αν ξέρει ακόμη και ο ίδιος ο Μανιτάκης τι προγραμματίζει και πως σκοπεύει να το εφαρμόσει, γιατί άλλο το excel και άλλη η πραγματικότητα. Εκτός αν, αφού τα δοκίμασαν όλα (άλλη κινητικότητα, υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις), αποδειχθούν οι εκπαιδευτικοί το πιο εύκολο θύμα. Αλλά και να τους βγει, δεν θα το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.