0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε θεωρώ ότι η Δημόσια Παιδεία στην Ελλάδα είναι για τα πανηγύρια. Δουλεύω στο Δημόσιο Σχολείο σχεδόν 12 χρόνια. Κάθε χρόνο είμαι σε διαφορετικό σχολείο ή σχολεία (ακόμα και 3 και 4 την ίδια χρονιά). Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, έχω αλλάξει δεκάδες σχολεία σ' ένα σωρό ειδυλλιακά (εντός ή εκτός εισαγωγικών) μέρη της Ελλάδας. Μέχρι και Φούρνους Ικαρίας έχει φτάσει η χάρη μου. Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα πολλούς συναδέλφους και στην πλειοψηφία τους ήταν ευσυνείδητοι επαγγελματίες που προσπαθούσαν να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε. Το βασικό ερώτημα που αφορά το δημόσιο τομέα είναι το εξής: τι δημόσιο θέλουμε να έχουμε; Αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε συνεπείς στις μνημονιακές μας δεσμεύσεις, δηλ. να διώξουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων και να θέσουμε σε διαθεσιμότητα έναν άλλον, τότε φυσικά μπορούμε να τα γα....ήσουμε όλα, διώχνοντας όποιον γουστάρουμε. Παρ' όλα αυτά, ο δημόσιος τομέας για να λειτουργήσει χρειάζεται εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Και δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν και τα δύο προαναφερθέντα. Κάνουμε τη δουλειά την οποία εκπαιδευτήκαμε να κάνουμε και για την οποία μας προσέλαβαν. Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι είμαστε, βάσει σπουδών, ο πιο 'προσοντούχος' κλάδος του δημοσίου. Τώρα αν η κυβερνήσει εδώ και δυο χρόνια κωλοβαράει και δεν εννοεί να προχωρήσει σε μια ενδελεχή καταγραφή προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, ούτως ώστε ν' απαλλαγεί από κείνους που αποδεδειγμένα δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά για την οποία προσελήφθησαν ή είναι τόσο άχρηστη που δε μπορεί να εντοπίσει τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους κοπανατζήδες, τα ρουσφέτια, τα βύσματα κοκ και προτιμά την εύκολη λύση, δηλαδή να σουτάρει τους εκπαιδευτικούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους επειδή, απλά και μόνο, είναι πολλοί, σαφώς και μπορεί να το κάνει. Δυστυχώς όμως για τους κυβερνώντες, στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία... ακόμα. Και η μεγάλη ώρα της κρίσης είναι η ώρα της κάλπης.
Παράθεση από: nikitas στις Ιουνίου 16, 2013, 01:53:36 pm Δε θεωρώ ότι η Δημόσια Παιδεία στην Ελλάδα είναι για τα πανηγύρια. Δουλεύω στο Δημόσιο Σχολείο σχεδόν 12 χρόνια.nikitas, χωρις καμια διαθεση προσβλητικη απεναντι σου, νομιζω οτι αυτο ειναι το ασχημο: οτι πολλοι νομιζουμε οτι η Παιδεια δεν ειναι για τα πανηγυρια.Ομοια, πολλοι νομιζουν οτι ουτε η υγεια ειναι για τα πανηγυρια, ουτε η δικαιοσυνη κ.ο.κ....Γιατι αν πολλοι νομιζαμε οτι πραγματι ειναι για το γαμο του καραγκιοζη, τοτε θα ειχαμε φροντισει να αλλαξουν πολλα πραγματα σε αυτη τη χωρα , εκτος πια και αν το επιχειρημα οτι φταινε οι κακοι ευρωπαιοι , αμερικανοι, οι Ρωσοι κλπ, αποτελει μονιμο και διαρκες αλλοθι.
Δε θεωρώ ότι η Δημόσια Παιδεία στην Ελλάδα είναι για τα πανηγύρια. Δουλεύω στο Δημόσιο Σχολείο σχεδόν 12 χρόνια.
Παράθεση από: nickitol στις Ιουνίου 16, 2013, 02:10:05 pmΠαράθεση από: nikitas στις Ιουνίου 16, 2013, 01:53:36 pm Δε θεωρώ ότι η Δημόσια Παιδεία στην Ελλάδα είναι για τα πανηγύρια. Δουλεύω στο Δημόσιο Σχολείο σχεδόν 12 χρόνια.nikitas, χωρις καμια διαθεση προσβλητικη απεναντι σου, νομιζω οτι αυτο ειναι το ασχημο: οτι πολλοι νομιζουμε οτι η Παιδεια δεν ειναι για τα πανηγυρια.Ομοια, πολλοι νομιζουν οτι ουτε η υγεια ειναι για τα πανηγυρια, ουτε η δικαιοσυνη κ.ο.κ....Γιατι αν πολλοι νομιζαμε οτι πραγματι ειναι για το γαμο του καραγκιοζη, τοτε θα ειχαμε φροντισει να αλλαξουν πολλα πραγματα σε αυτη τη χωρα , εκτος πια και αν το επιχειρημα οτι φταινε οι κακοι ευρωπαιοι , αμερικανοι, οι Ρωσοι κλπ, αποτελει μονιμο και διαρκες αλλοθι.Δε με προσβάλλεις, φίλε μου. Τα προβλήματα τα ξέρουμε όλοι και είναι δεδομένο ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γιγαντωθεί. Κι εγώ πάω για δουλειά με την ψυχή μαυρισμένη, ωστόσο, όταν μπαίνω στην τάξη πάντα κάνω το καλύτερο που μπορώ, γιατί αυτό επιτάσσουν η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μου. Να υποθέσω ότι είσαι εκπαιδευτικός. Αν θεωρείς ότι η παιδεία στη χώρα μας είναι για το γάμο του καραγκιόζη, γιατί δεν παραιτείσαι;
Συμφωνώ. Είναι απίστευτος ο μουντζαχεντινισμός που επιδεικνύουν κάποιοι εξ αυτών. Ακόμα και να έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι κάνουν κάτι σωστό, δεν προχωράς ούτε σε τέτοιες ενέργειες ούτε σε τέτοιες δηλώσεις αν δεν έχεις εξασφαλίσει "στήριξη" (ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας ως "στήριξη"). Είναι ικανοί να αλλάξουν και το ΔΥ Κώδικα (ένας Νόμος είναι κι αυτός) με ΠΝΠ για να εκτελέσουν την αποστολή τους.
@ΡΑΠώς θα καταργήσουν ολόκληρους κλάδους; Δηλαδή τι θα πουν; Καταργείται ο κλάδος των Γυμναστών ή των Φυσικών ξέρω γω και απολύεστε; Και ποιος θα κάνει Φυσική και Γυμναστική στα παιδιά μετά;
Συνάδελφε να ξεκαθαρίσω ότι δεν είπα ότι θα γίνει το ένα ή το άλλο.Είπα ότι αυτό που περιέγραψα θα μπορούσε να γίνει εάν το αποφάσιζε το πολιτικό σύστημα ( η κυβερνώσα ελίτ).Πως?Απλούστατα:Κατάργηση του κλάδου γυμναστών π.χ. ( εντελώς τυχαίο παράδειγμα), και ταυτόχρονη προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων εντός Ιουλίου.Μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα έχουν απολυθεί πρακτικά χ άτομα, και θα έχουν προσληφθεί χ-ψ νέοι ( με νέους πολύ διαφορετικούς όρους), όπου ψ = το πλήθος των ανθρώπων που δεν μου χρειάζονται για διδακτικό έργο.Υ.Γ. Το πως θα υλοποιήσουν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε η χώρα ( με την έγκριση -δυστυχώς-της πλειοψηφίας των πολιτών), είναι θέμα "μεθοδολογίας που θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν".Εκείνο για το οποίο μιλώ με βεβαιότητα, είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας.
Παράθεση από: dragadroun στις Ιουνίου 16, 2013, 11:54:36 am@ΡΑΠώς θα καταργήσουν ολόκληρους κλάδους; Δηλαδή τι θα πουν; Καταργείται ο κλάδος των Γυμναστών ή των Φυσικών ξέρω γω και απολύεστε; Και ποιος θα κάνει Φυσική και Γυμναστική στα παιδιά μετά;Συνάδελφε να ξεκαθαρίσω ότι δεν είπα ότι θα γίνει το ένα ή το άλλο.Είπα ότι αυτό που περιέγραψα θα μπορούσε να γίνει εάν το αποφάσιζε το πολιτικό σύστημα ( η κυβερνώσα ελίτ).Πως?Απλούστατα:Κατάργηση του κλάδου γυμναστών π.χ. ( εντελώς τυχαίο παράδειγμα), και ταυτόχρονη προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων εντός Ιουλίου.Μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα έχουν απολυθεί πρακτικά χ άτομα, και θα έχουν προσληφθεί χ-ψ νέοι ( με νέους πολύ διαφορετικούς όρους), όπου ψ = το πλήθος των ανθρώπων που δεν μου χρειάζονται για διδακτικό έργο.Υ.Γ. Το πως θα υλοποιήσουν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε η χώρα ( με την έγκριση -δυστυχώς-της πλειοψηφίας των πολιτών), είναι θέμα "μεθοδολογίας που θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν".Εκείνο για το οποίο μιλώ με βεβαιότητα, είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας.