0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: guestteacher στις Ιουλίου 04, 2013, 02:26:54 pmΓια μένα πάντως το ΠΙΟ σοβαρό από όλα τα δημοσιεύματα σήμερα ήταν αυτό...http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231255852Με λίγα λόγια το μηνμόνιο δεν ισχύει μόνο για 2013-2014....... Το μνημόνιο(α) θα ισχύουν όσο πρέπει να καλυφθούν Ελληνικά ομόλογα πρωτογενούς και δευτερογενούς αγοράς... Η Αργεντινή κύρηξε χρεοστάσιο για ένα χρέος κεντρικής κυβέρνησης που ανερχόταν στα 93 δισ. δολλάρια... και μάλιστα παραμονές της εκταμίευσης της 4ης δόσης... Σε μία Ελλάδα με χρέος 350 δις. νομίζεις η αντιμετώπιση από πλευράς παγκόσμιας (όχι Ευρωπαϊκής) οικονομίας... θα είναι αναίμακτη? Δυστυχώς η πλειονότητα των Ελλήνων δεν γνωρίζει καν τι εστί ΔΝΤ... την ιστορία του, τις καταβολές του και τον τρόπο δράσης του τις τελευταίες δεκαετίες σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και σε Αφρικανικά κρατίδια... αν γνώριζαν πολλοί εκατομμύρια Ελληναράδες θα έχαναν τον ύπνο τους... ακόμη και αυτοί οι οποίοι προς το παρόν η κρίση λένε πως δεν τους έχει φέρει σε από απόγνωση (κοινώς "βολεμένοι")...
Για μένα πάντως το ΠΙΟ σοβαρό από όλα τα δημοσιεύματα σήμερα ήταν αυτό...http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231255852Με λίγα λόγια το μηνμόνιο δεν ισχύει μόνο για 2013-2014....
@alexΟταν δεν γούσταρα αυτά που μου έλεγαν οι γονείς μου έφυγα από το σπίτι και δούλεψα για να λύσω το οικονομικό μου ώστε να εμην είμαι εξαρτημένος από κανένα (και όχι καθηγητής μόνο)...τι εννοώ...όταν κάποιος ζητάει δέχεται...γενικά μιλάω...@nikitasΤα πάντα έχουν ξεκινήσει πολύ πριν την Αννούλα...Μην σου πω από Σημίτη όταν το κόμμα ήταν βαρίδι στα σχέδια εκσυγχρονισμού της Χώρας...Το Υπουργείο Παιδείας με το που έβαλε τα ρουφιανοπρογράμματα. Π.χ. Survey ήξερε τι γινόταν. Και πριν τα έκανε με τις απογραφές των καθηγητών (ηλικίες - ειδικότητες) αλλά ήθελαν χρόνο. Το δύο σενάρια για τους εκπαιδευτικούς είναι τα εξής α) άμεσες μετατάξεις ή β) μετάταξη με μικρό χρόνο διαθεσιμότητας (το οποίο όμως κατοχυρώνεται ως ιστορικό για μελλοντικές αλλαγές του εργασιακού καθεστώτός όλων των μονίμων). Πάντως ένα θέμα μου είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο μόνιμος μένει 1 χρόνο μέχρι να απολυθεί. Αν μιλάνε για διαθεσιμότητα 9 μηνών για ποιον κτυπάει η καμπάνα; @pvέχει απαντηθει το ερώτημα σου. Παράκληση προς όλους... πριν βάζετε ερωτήματα διαβάστε τα δύο post του Patrea. Για μένα είναι το Ευαγγέλιο του topic.
@alex...Με αφορμή δικό μου σύνδεσμο δημοσιεύματος ξεφύγαμε εκτός topic.δεν μπορώ να συγκρίνω Αργεντινή με δικό της νόμισμα με Ελλάδα εντός ευρώ.Το τι θα γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το ξέρει.Αν το ήξερε θα μου έλεγε με σιγουριά για την κατάρρευση των dot.com, του ελληνικού χρηματιστηρίου, της αγοράς ακινήτων κ.τ.λ.Ολοι σενάρια κάνουν. Σε κάποιους βγαίνουν σε κάποιους όχι.Εγώ επειδή είμαι πολύ μα πάρα πολυ μικρός απέναντι τους κοιτάω πως να προσαρμοστώ στα εναλλακτικά σενάρια που με αφορούν.Κυρίως στα χειρότερα ώστε ότι συμβεί να είναι καλύτερο.Επέτρεψε μου όμως για οικονομικά θέματα να κλείσω κάπου εδώ.Και δνε τα κατέχω απόλυτα και δεν αφορούν - πιθανόν - τους συνομιλητές μας εδώ.
Η δρώσα μάζα alexand... βλέπει εναλλακτικά σενάρια και πόσο εφαρμόσιμα είναι αυτά, κωλοτούμπες μεταξύ πολιτικών κομμάτων και αποφασίζει.Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο το πρώτο κόμμα έχει μπόνους (+50 βουλευτών - αν δεν κάνω λάθος). Και από όσο θυμάμαι στην Ελλάδα το πρώτο κόμμα έκανε ιστορικά κυβέρνηση...αρα λοιπόν όλοι ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία για να καταλάβουν την πρώτη θέση. Κάποιοι στην πορεία πείθουν (έστω και ψεύτικα) κάποιοι άλλοι όχι. Ας το κοιτάξουν λοιπόν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εντός των κομμάτων. Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα και από κανένα κόμμα.Επίσης για το τελευταίο μήνυμα σου και πριν το μνημόνιο οι αγαπητοί συμπολίτες μας πουλούσαν την Γη τών προγόνων τους σε πολίτεςάλλων χωρών για να αποκτήσουν το διαμέρισμα στην Πρωτεύουσα ή αλλού ή το κλασικό 4Χ4 στο Κολωνάκι...μια βόλτα στην Μάνη, Χαλκιδική κ.α. και μια επίσκεψη στα συμβολαιογραφεία των περιοχών θα σας πείσει...
Πολλές Κούλες (πχ της Ολυμπιακής) βολεύτηκαν σε πλοία που δε βούλιαξαν