0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε κάποια ΠΥΣΔΕ οι τοποθετήσεις των αποσπασμένων έχουν ήδη γίνει. Γνωρίζει κανείς αν υπήρξαν αποσπασμένοι που περίσσεψαν και τι συνέβη σ' αυτούς;
Σημασία έχει ποιος τοποθετήθηκε πρώτος. Αυτός και καλύπτει πλήρως το ωράριο του. Σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει πρώτα εσένα που είσαι με απόσπαση να τοποθετήσουν πρώτα στο σχολείο άρα και να συμπληρώνεις εσύ το ωράριο σου.Η σειρά είναι:1) Οργανικά υπεράριθμοι2) Λειτουργικά υπεράριθμοι3) Σε διάθεση4) Απόσπαση εντός/εκτός ΠΥΣΔΕ5) Αναπληρωτές
Αποσπάστηκα στη Δ Αθήνας. Είχαμε συγκέντρωση στη ΔΔΕ σήμερα το πρωί . Μας ανακοίνωσαν οτι δεν υπάρχουν θέσεις για διάφορες ειδικότητες και για καθηγητές στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και για εμάς τους αποσπασμένους. Η εξήγηση :Κάναμε λάθος υπολογισμούς στα κενά. Έχουν λίστα με 170 άτομα για υποχρεωτική απόσπαση (εννοείται και οι αποσπασμένοι μέσα).Έχει γίνει κατάληψη στη ΔΔΕ για να μη φύγουν οι λίστες και να επαναπροσδιοριστούν τα κενά. Και όπως μου είπαν , ναι απόσπαση στην απόσπαση ....δεν έχω λόγια πια......
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εγώ έχω, θεωρώ πιθανό στη Δ' Αθήνας να έγιναν οι γνωστές... λοβιτούρες, που γίνονται πάντα. Π.χ. στους μαθηματικούς, ενώ τα κενά ήταν ελάχιστα, πήραν μετάθεση για τη συγκεκριμένη περιοχή 25 άτομα. Μαθηματικός ο οποίος ήταν στη διάθεση, 10ος στον πίνακα της φθίνουσας, ξαφνικά βρέθηκε 15 θέσεις πιο κάτω. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι 'παίχτηκε'. Αν οι εποχές ήταν διαφορετικές, μπορεί να μην έλεγε κανείς τίποτα, αλλά τώρα που συνάδελφοι έχουν φτάσει να παίζουν... μπουνίδια, όχι για τα λειτουργικά κενά, αλλά για απλές συμπληρώσεις ωραρίου, το γνωστό βόλεμα των ημέτερων καταντά σκάνδαλο και δύσκολα θα περάσει έτσι. Ξέρω συναδέλφους που ετοιμάζονται ν' αρχίσουν τις μηνύσεις. Η δικαιολογία 'κάναμε λάθος υπολογισμό στα κενά' είναι αστεία.
τα ίδια συμβαίνουν και στη δική μου περιοχή, έγραψα χτες σχετικά για τους ΠΕ03, λόγω μεταθέσεων και αποσπάσεων που δεν έπρεπε να γίνουν βρίσκονται εκτεθειμένοι συνάδελφοι που είναι χρόνια στη διάθεση ΠΥΣΔΕ,φαντάσου τι έχει να γίνει το καλοκαίρι με τα οργανικά κενά, και όλοι αυτοί βάλλουν κατά των υπεράριθμων που προηγούνται και έχουν πολλαπλασιαστεί από την αύξηση ωραρίου και αριθμού μαθητών ανά τμήμα,σήμερα έβγαλαν και ανακοίνωση για ΠΕ 06 και ΠΕ 11 που ενδιαφέρονται να διατεθούν στην α/θμια να υποβάλλουν αιτήσεις.
Και τι θα γίνει αν εκεί που θα σας αποσπάσουν δεν υπάρχει κενό ; απόσπαση στην απόσπαση της απόσπασης ;