*

Αποστολέας Θέμα: Διαμαρτυρία φιλολόγων για την ανάθεση της Ιστορίας  (Αναγνώστηκε 79419 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
Απ: Διαμαρτυρία φιλολόγων για την ανάθεση της Ιστορίας
« Απάντηση #224 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 10:30:07 pm »
Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι έχει ο καιρός γυρίσματα!

Μαζί σου. ;) ;) :) :)
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 11:48:03 pm »

Ας τα πάρουμε λοιπόν πάλι απ΄την αρχή :
Κατ’ αρχήν οι συνάδελφοί σου ξενόγλωσσοι δεν πράττουν κάτι παράνομο. Αν λοιπόν θεωρείς ότι κάποιος εκπορνευει το ο,τιδήποτε θα σύστηνα να απευθυνθείς κατά Μαρούσι μεριά και όχι να κατηγορήσεις ανθρώπους που απλά εφαρμόζουν το Νόμο, καταφεύγοντας σε μία επικίνδυνη  γενίκευση.

Αν πάλι θεωρείς ότι οι ξενόγλωσσοι δεν διδάσκουν σωστά το αντικείμενο και το εκπορνεύουν, τότε ας μου επιτρέψεις να πιστεύω και γω  ότι αντίστοιχα εκπορνεύουν το καθ’ ύλην αντικείμενό τους – τη γλώσσα - οι φιλόλογοι – το οποίο μάλιστα το διδάσκουν αποκλειστικά αυτοί - όταν οι μαθητές – των οποίων κάποια γραπτά έχεις την τιμή να διορθώνεις – δεν καταφέρνουν να γράψουν μία πλήρη πρόταση ορθογραφημένη και πως έχουν – οι φιλόλογοι – αποτύχει παταγωδώς στο να εμφυσήσουν την αγάπη για την ελληνική γλώσσα στους μαθητές τους, δεδομένου ότι οι τελευταίοι προτιμούν τα greeklish στην καθημερινή τους επικοινωνία!! 

Τα γράφω αυτά για να σου αποδείξω πως το να γενικεύεις  εναντίον κάποιων μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα – και άρα δεν αποτελεί πρόσφορο είδος αντεπιχειρήματος.

Συνεχίζοντας αναφέρεις την επιτυχία στον ΑΣΕΠ… Συγχώρεσέ με γιατί είμαι και μιας κάποιας ηλικίας : προτάθηκε ποτέ από το ΑΣΕΠ η εξέταση της Ιστορίας στους ξενόγλωσσους κ αι εκείνοι αρνήθηκαν;  Προτάθηκε μήπως αντίστοιχα από τους Φιλολόγους η  εξέταση της Κοιωνιολογίας που εκείνοι έχουν ως β’ ανάθεση και γω το έχασα αυτό το επεισόδιο;

Τέλος, ο συλλογισμός μου πολλώ απέχει από το να υποστηρίζει πως μία στρέβλωση πρέπει να παραμένει στο διηνεκές. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Η αντίδρασή μου είναι στους λόγους που πυροδοτούν την αντίδραση. Θεωρώ υποκριτικό να παραθέτονται επιχειρήματα περί καταλληλότητος ή μη ( επιχειρήματα μάλιστα που στρέφονται εναντίον συναδέλφων σου με τους οποίους συγχρωτίζεσαι και συνυπάρχεις καθημερινά)  ενώ είναι ξεκάθαρο πως «ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα» . Θεωρώ απείρως προτιμότερο η αντίδραση να συνοδεύεται από τους αληθινούς λόγους, που και σεβαστοί είναι  και κατανοητοί από όλους μας.

Αυτά τα ολίγα. Καλό ξημέρωμα σε όλους!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 11:56:17 pm »
Δεν αντιλήφθηκα ότι οι φιλόλογοι κρύβουν ότι διαμαρτύρονται επειδή χάνονται αναπληρωτές και δημιουργούνται προβλήματα στις τοποθετήσεις των μονίμων. Η εντύπωσή μου είναι ότι το έχω διαβάσει πολλές φορές εδώ και στο Α

Αποσυνδεδεμένος topmar

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:31:07 am »
  Λυπάμαι πάρα πολύ που μπαίνουμε στο τριπάκι που το Μαρούσι μας έχει  βάλει και βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Οι υπερβολές δεν βοηθούν κανένα μας σε τέτοιες εποχές και ειλικρινά έχουμε φτάσει στα όρια μας όλοι.
   Το κατά πόσο καλά διδάσκει κάποιος το μάθημα της Α΄ανάθεσης του είναι σχετικό και ανάλογο με τις  ικανότητες του καθενός. Ας μην γενικεύουμε ,λοιπόν, γιατί πολλοί κακοπροαίρετοι θα ισχυρίζονταν ότι τα παιδιά μαθαίνουν ξένες γλώσσες στα φροντιστήρια και όχι στα σχολεία καθώς και ότι για την έντονη χρήση των greeklish ιθύνουσα είναι η τεχνολογία και όχι τόσο η διδασκαλία των αγγλικών.
   Θα μιλήσουμε επι ίσοις όροις , βέβαια, όταν θα δοθούν τα αγγλικά ή οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα ως

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:34:41 am »
Ας τα πάρουμε λοιπόν πάλι απ΄την αρχή :
Κατ’ αρχήν οι συνάδελφοί σου ξενόγλωσσοι δεν πράττουν κάτι παράνομο. Αν λοιπόν θεωρείς ότι κάποιος εκπορνευει το ο,τιδήποτε θα σύστηνα να απευθυνθείς κατά Μαρούσι μεριά και όχι να κατηγορήσεις ανθρώπους που απλά εφαρμόζουν το Νόμο, καταφεύγοντας σε μία επικίνδυνη  γενίκευση.

Αν πάλι θεωρείς ότι οι ξενόγλωσσοι δεν διδάσκουν σωστά το αντικείμενο και το εκπορνεύουν, τότε ας μου επιτρέψεις να πιστεύω και γω  ότι αντίστοιχα εκπορνεύουν το καθ’ ύλην αντικείμενό τους – τη γλώσσα - οι φιλόλογοι – το οποίο μάλιστα το διδάσκουν αποκλειστικά αυτοί - όταν οι μαθητές – των οποίων κάποια γραπτά έχεις την τιμή να διορθώνεις – δεν καταφέρνουν να γράψουν μία πλήρη πρόταση ορθογραφημένη και πως έχουν – οι φιλόλογοι – αποτύχει παταγωδώς στο να εμφυσήσουν την αγάπη για την ελληνική γλώσσα στους μαθητές τους, δεδομένου ότι οι τελευταίοι προτιμούν τα greeklish στην καθημερινή τους επικοινωνία!! 

Τα γράφω αυτά για να σου αποδείξω πως το να γενικεύεις  εναντίον κάποιων μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα – και άρα δεν αποτελεί πρόσφορο είδος αντεπιχειρήματος.

Συνεχίζοντας αναφέρεις την επιτυχία στον ΑΣΕΠ… Συγχώρεσέ με γιατί είμαι και μιας κάποιας ηλικίας : προτάθηκε ποτέ από το ΑΣΕΠ η εξέταση της Ιστορίας στους ξενόγλωσσους κ αι εκείνοι αρνήθηκαν;  Προτάθηκε μήπως αντίστοιχα από τους Φιλολόγους η  εξέταση της Κοιωνιολογίας που εκείνοι έχουν ως β’ ανάθεση και γω το έχασα αυτό το επεισόδιο;

Τέλος, ο συλλογισμός μου πολλώ απέχει από το να υποστηρίζει πως μία στρέβλωση πρέπει να παραμένει στο διηνεκές. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Η αντίδρασή μου είναι στους λόγους που πυροδοτούν την αντίδραση. Θεωρώ υποκριτικό να παραθέτονται επιχειρήματα περί καταλληλότητος ή μη ( επιχειρήματα μάλιστα που στρέφονται εναντίον συναδέλφων σου με τους οποίους συγχρωτίζεσαι και συνυπάρχεις καθημερινά)  ενώ είναι ξεκάθαρο πως «ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα» . Θεωρώ απείρως προτιμότερο η αντίδραση να συνοδεύεται από τους αληθινούς λόγους, που και σεβαστοί είναι  και κατανοητοί από όλους μας.

Αυτά τα ολίγα. Καλό ξημέρωμα σε όλους!
Πολύ πολύ σωστά!!!

Αποσυνδεδεμένος axaliko

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:19:11 pm »
Πολύ σωστά και όμορφα! ¨Ολα είναι καλά με τις β αναθέσεις, κανένα ρόλο δεν παίζουν στη μείωση θέσεων, εντελώς συμπτωματική η β ανάθεση στους ξενόγλωσσους λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθόλου δεν επωφελούνται οι μόνιμοι συνάδελφοι που διδάσκουν ξένες γλώσσες, καθόλου δεν πλήττονται οι φιλόλογοι, ζήτω η συναδελφική αλληλεγγύη!  Αυτό δε θέλετε να ακούσετε; Α! ξέχασα! Οι φιλόλογοι αποτυγχάνουν οικτρά στη διδασκαλία των αντικειμένων τους, άρα ας τα αναλάβουν οι υπόλοιποι. Η bitch κάνει ασκήσεις επιχειρηματολογίας επισημαίνοντας τις  επιπτώσεις της γενίκευσης....δεν το εννοεί. Πάνω απ' 'ολα η αλληλεγγύη

Αποσυνδεδεμένος fiora

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:25:41 pm »
Αλληλεγγύη.ομόνοια,ενότητα,ομοψυχία κ τ.λ κ.τ.λ.Τα ίδια θα έλεγα και γω αν το υπουργείο μου έδινε β' ανάθεση ξένες γλώσσες ή θρησκευτικά ή ό,τι άλλο........

Αποσυνδεδεμένος trelamenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:30:09 pm »
Πολύ σωστά και όμορφα! ¨Ολα είναι καλά με τις β αναθέσεις, κανένα ρόλο δεν παίζουν στη μείωση θέσεων, εντελώς συμπτωματική η β ανάθεση στους ξενόγλωσσους λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθόλου δεν επωφελούνται οι μόνιμοι συνάδελφοι που διδάσκουν ξένες γλώσσες, καθόλου δεν πλήττονται οι φιλόλογοι, ζήτω η συναδελφική αλληλεγγύη!  Αυτό δε θέλετε να ακούσετε; Α! ξέχασα! Οι φιλόλογοι αποτυγχάνουν οικτρά στη διδασκαλία των αντικειμένων τους, άρα ας τα αναλάβουν οι υπόλοιποι. Η bitch κάνει ασκήσεις επιχειρηματολογίας επισημαίνοντας τις  επιπτώσεις της γενίκευσης....δεν το εννοεί. Πάνω απ' 'ολα η αλληλεγγύη
Επισης συναδελφισσα να συμπληρωσω οτι καποιοι προλαλησαντες των νομικων επιστημων που εχουν εξασφαλισμενη την εργασια τους επικροτουν τους συναδελφους που επιχειρηματολογουν γιατι πολυ απλα και εκ τους ασφαλους μιλουν και ευκολα τιμητες γινονται των παντων!!!!το πιο ευκολο ειναι να κρινεις κ φυσικα να εχεις αποψη σε ολα και για ολους.Μερικοι απο τη μια αποδοκιμαζουν την πολιτικη του υπουργειου περι αναξιοκρατιας σχετικα με τους διορισμους και απο την αλλη εμφανιζονται υπερμαχοιτης τακτικης του υπουργειου περι αναθεσεων!!!!

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:43:26 pm »
axaliko τι να κάνουμε το αίμα νερό δε γίνεται ή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Και δεν αναφέρομαι σε σένα φυσικά ούτε σε κανένα συνάδελφο φιλόλογο.
Εγώ επιμένω, τώρα που μάλλον τελείωσαν και οι προσλήψεις αναπληρωτών, θέλουμε επίσημα στοιχεία ποιος καθηγητής διδάσκει τι και πόσες ώρες! Να ξέρουμε τι μας γίνεται για να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Και να δούμε αν τηρείται και το όριο των 10 ωρών στις αναθέσεις. Κάτι μου λέει ότι θα τρίβαμε τα μάτια μας μ' αυτά που θα βλέπαμε.

Αποσυνδεδεμένος miltos74

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:45:35 pm »
Ολες μα ολες οι ειδ/τες εχουν φαει στη μαπα την μειωση τοποθετησεων αναπληρωτων. Απλα καποιες την εφαγαν προπερσι, περσι και καποιες αλλες φετος.

Ενδεικτικο παραδειγμα:  οι ΠΕ06.
                                                            2011-2012: α/θμια - 1000 / β/θμια- 281
                                                            2012-2013: α/θμια - 513 / β/θμια - 70
                                                            2013-2014: α/θμια - 290 / β/θμια - 88
φετος ηρθε η σειρα μας 02, 03.

Περσι λοιπον ηταν να βγει η 1η φαση ειδ/των

Αποσυνδεδεμένος thask

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:54:19 pm »
Μια καθηγήτρια του Ιστορικού-Αρχαιολογικού είπε πρόσφατα "Η Ιστορία έχει καταντήσει απο βασίλισσα όλων των επιστημών, πόρνη των άλλων επιστημών", αφού πλέον προσκολλάται σε όλες τις άλλες επιστήμες για οποιοδήποτε λόγο και για να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ιδεολογική σκοπιμότητα... Με εκείνα και με τούτα το Ιστορικό δεν θα έχει λόγο ύπαρξης σε λίγα χρόνια...
ΥΓ. Σπουδάσαμε επειδή θέλαμε να έχουμε κάποιες επιλογές παραπάνω στη ζωή μας... Αν είναι να δίνουν στον ΑΣΕΠ οι ξενόγλωσσοι Ιστορία και οι φιλόλογοι Κοινωνιολογία (αν και μάλλον μιλάς για τελείως μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν το έχω συναντήσει πουθενά)... Όσο για την κατάρτισή μας, θεωρώ δεδομένο πως όσοι καθηγητές δουλεύουν σε σχολείο είναι επαρκώς καταρτισμένοι.
ΥΓ2. Εγώ δεν λέω ψέματα: πρωτίστως με ενδιαφέρει (μάλλον μιλάω αντιπροσωπευτικά) η επαγγελματική μου αποκατάσταση. Αλλά θεωρώ αυτονόητο και θέλω να διδάξω Ιστορία.

Αποσυνδεδεμένος miltos74

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 12:58:09 pm »
Μια καθηγήτρια του Ιστορικού-Αρχαιολογικού είπε πρόσφατα "Η Ιστορία έχει καταντήσει απο βασίλισσα όλων των επιστημών, πόρνη των άλλων επιστημών", αφού πλέον προσκολλάται σε όλες τις άλλες επιστήμες για οποιοδήποτε λόγο και για να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ιδεολογική σκοπιμότητα... Με εκείνα και με τούτα το Ιστορικό δεν θα έχει λόγο ύπαρξης σε λίγα χρόνια...
ΥΓ. Σπουδάσαμε επειδή θέλαμε να έχουμε κάποιες επιλογές παραπάνω στη ζωή μας... Αν είναι να δίνουν στον ΑΣΕΠ οι ξενόγλωσσοι Ιστορία και οι φιλόλογοι Κοινωνιολογία (αν και μάλλον μιλάς για τελείως μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν το έχω συναντήσει πουθενά)... Όσο για την κατάρτισή μας, θεωρώ δεδομένο πως όσοι καθηγητές δουλεύουν σε σχολείο είναι επαρκώς καταρτισμένοι.
ΥΓ2. Εγώ δεν λέω ψέματα: πρωτίστως με ενδιαφέρει (μάλλον μιλάω αντιπροσωπευτικά) η επαγγελματική μου αποκατάσταση. Αλλά θεωρώ αυτονόητο και θέλω να διδάξω Ιστορία.

μην παιρνεις και ορκο ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος thask

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 01:07:22 pm »
Απλά miltos επιχειρήματα τύπου "τα παιδιά δεν ξέρουν ορθογραφία, οι φιλόλογοι είναι για τα μπάζα" τα θεωρώ τουλάχιστον αστεία... Πέρα απο αυτό, όσοι μπήκαν σε διαδικασία να δώσουν και να ξαναδώσουν ΑΣΕΠ, είναι - αν μη τι άλλο - αρκούντως καταρτισμένοι.

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 01:09:58 pm »
Δε νομίζω ότι έγιναν ποτέ χαριστικές προσλήψεις φιλολόγων χωρίς να υπάρχουν πραγματικά κενά. Ίσα ίσα που πέρσι με τόσες προσλήψεις παίρναμε και υπερωρίες ενώ άλλες ειδικότητες έκαναν 12 ώρες ωράριο και γραμματειακή υποστήριξη. Και μάλιστα πέρσι στο δικό μου σχολείο 2 ειδικότητες (όχι ξενόγλωσσοι) είχαν ωράριο 12 ώρες η κάθε μία και γραμματειακή υποστήριξη. Εγώ πήγαινα σε 2 σχολεία και είχα μία ώρα υπερωρία. Θα μπορούσα να μη μετακινούμαι αν μόνιμη ξενόγλωσσος δεν είχε 8 ώρες ιστορία.
Ούτε κι εγώ το θεωρώ λογικό και ανεκτό το κράτος να έχει εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μόνο 12 ώρες και απασχολούνται αλλιώς (αν και όποτε απασχολούνται, γιατί πήγαινε το καθισιό σύννεφο) και άλλοι να παίρνουν υπερωρίες ούτε το θεωρώ λογικό να μην έχουν κάποιοι ώρες να διδάξουν τα μαθήματα για τα οποία τους προσέλαβε το κράτος να κάνουν άσχετα μαθήματα και να προστατεύονται λες και είναι ιερές αγελάδες μόνο στο όνομα της μονιμότητας. Ο καθένας να διδάσκει τα μαθήματά του αυτό είναι το λογικό και το δίκαιο. 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)