0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι έχει ο καιρός γυρίσματα!
Ας τα πάρουμε λοιπόν πάλι απ΄την αρχή : Κατ’ αρχήν οι συνάδελφοί σου ξενόγλωσσοι δεν πράττουν κάτι παράνομο. Αν λοιπόν θεωρείς ότι κάποιος εκπορνευει το ο,τιδήποτε θα σύστηνα να απευθυνθείς κατά Μαρούσι μεριά και όχι να κατηγορήσεις ανθρώπους που απλά εφαρμόζουν το Νόμο, καταφεύγοντας σε μία επικίνδυνη γενίκευση.Αν πάλι θεωρείς ότι οι ξενόγλωσσοι δεν διδάσκουν σωστά το αντικείμενο και το εκπορνεύουν, τότε ας μου επιτρέψεις να πιστεύω και γω ότι αντίστοιχα εκπορνεύουν το καθ’ ύλην αντικείμενό τους – τη γλώσσα - οι φιλόλογοι – το οποίο μάλιστα το διδάσκουν αποκλειστικά αυτοί - όταν οι μαθητές – των οποίων κάποια γραπτά έχεις την τιμή να διορθώνεις – δεν καταφέρνουν να γράψουν μία πλήρη πρόταση ορθογραφημένη και πως έχουν – οι φιλόλογοι – αποτύχει παταγωδώς στο να εμφυσήσουν την αγάπη για την ελληνική γλώσσα στους μαθητές τους, δεδομένου ότι οι τελευταίοι προτιμούν τα greeklish στην καθημερινή τους επικοινωνία!! Τα γράφω αυτά για να σου αποδείξω πως το να γενικεύεις εναντίον κάποιων μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα – και άρα δεν αποτελεί πρόσφορο είδος αντεπιχειρήματος.Συνεχίζοντας αναφέρεις την επιτυχία στον ΑΣΕΠ… Συγχώρεσέ με γιατί είμαι και μιας κάποιας ηλικίας : προτάθηκε ποτέ από το ΑΣΕΠ η εξέταση της Ιστορίας στους ξενόγλωσσους κ αι εκείνοι αρνήθηκαν; Προτάθηκε μήπως αντίστοιχα από τους Φιλολόγους η εξέταση της Κοιωνιολογίας που εκείνοι έχουν ως β’ ανάθεση και γω το έχασα αυτό το επεισόδιο;Τέλος, ο συλλογισμός μου πολλώ απέχει από το να υποστηρίζει πως μία στρέβλωση πρέπει να παραμένει στο διηνεκές. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Η αντίδρασή μου είναι στους λόγους που πυροδοτούν την αντίδραση. Θεωρώ υποκριτικό να παραθέτονται επιχειρήματα περί καταλληλότητος ή μη ( επιχειρήματα μάλιστα που στρέφονται εναντίον συναδέλφων σου με τους οποίους συγχρωτίζεσαι και συνυπάρχεις καθημερινά) ενώ είναι ξεκάθαρο πως «ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα» . Θεωρώ απείρως προτιμότερο η αντίδραση να συνοδεύεται από τους αληθινούς λόγους, που και σεβαστοί είναι και κατανοητοί από όλους μας. Αυτά τα ολίγα. Καλό ξημέρωμα σε όλους!
Πολύ σωστά και όμορφα! ¨Ολα είναι καλά με τις β αναθέσεις, κανένα ρόλο δεν παίζουν στη μείωση θέσεων, εντελώς συμπτωματική η β ανάθεση στους ξενόγλωσσους λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθόλου δεν επωφελούνται οι μόνιμοι συνάδελφοι που διδάσκουν ξένες γλώσσες, καθόλου δεν πλήττονται οι φιλόλογοι, ζήτω η συναδελφική αλληλεγγύη! Αυτό δε θέλετε να ακούσετε; Α! ξέχασα! Οι φιλόλογοι αποτυγχάνουν οικτρά στη διδασκαλία των αντικειμένων τους, άρα ας τα αναλάβουν οι υπόλοιποι. Η bitch κάνει ασκήσεις επιχειρηματολογίας επισημαίνοντας τις επιπτώσεις της γενίκευσης....δεν το εννοεί. Πάνω απ' 'ολα η αλληλεγγύη
Μια καθηγήτρια του Ιστορικού-Αρχαιολογικού είπε πρόσφατα "Η Ιστορία έχει καταντήσει απο βασίλισσα όλων των επιστημών, πόρνη των άλλων επιστημών", αφού πλέον προσκολλάται σε όλες τις άλλες επιστήμες για οποιοδήποτε λόγο και για να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ιδεολογική σκοπιμότητα... Με εκείνα και με τούτα το Ιστορικό δεν θα έχει λόγο ύπαρξης σε λίγα χρόνια...ΥΓ. Σπουδάσαμε επειδή θέλαμε να έχουμε κάποιες επιλογές παραπάνω στη ζωή μας... Αν είναι να δίνουν στον ΑΣΕΠ οι ξενόγλωσσοι Ιστορία και οι φιλόλογοι Κοινωνιολογία (αν και μάλλον μιλάς για τελείως μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν το έχω συναντήσει πουθενά)... Όσο για την κατάρτισή μας, θεωρώ δεδομένο πως όσοι καθηγητές δουλεύουν σε σχολείο είναι επαρκώς καταρτισμένοι.ΥΓ2. Εγώ δεν λέω ψέματα: πρωτίστως με ενδιαφέρει (μάλλον μιλάω αντιπροσωπευτικά) η επαγγελματική μου αποκατάσταση. Αλλά θεωρώ αυτονόητο και θέλω να διδάξω Ιστορία.