Σύνολο ψηφοφόρων: 432
0 μέλη και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
... λογικό δεν είναι και οι γονείς να κυνηγάνε τη φτήνια;
Giorgos-Effie σκεψου ποσο χαλαν την πιατσα ολοι οσοι κανουν ιδιαιτερα, δεν κοβουν αποδειξεις κ εχουν χαμηλοτερες τιμες απο οσους εχουν μπλοκακι κ αναγκαστικα ανεβαζουν τις τιμες για να αποδοθει κ ο αντιστοιχος φπα..συμφωνεις;
Απλά συνάδελφοι πρέπει να σκεφτούμε και το χρόνο και τα έξοδα για να κάνουμε αυτή τη μία ώρα!! Αν ξοδεύουμε λίγο λιγότερα από όσα παίρνουμε, τότε αξίζει; Ήξερα γνωστό μου που πήγαινε για μία ώρα και έπαιρνε 6 € και ξόδευε 4 €! Εξάλλου έκανε μισή ώρα να πάει και μισή ώρα να επιστρέψει! Σε μία τέτοια περίπτωση πιστεύετε ότι συμφέρει; Εγώ πάντως κατηγορηματικά όχι!
Παράθεση από: golum στις Σεπτέμβριος 13, 2012, 09:57:02 πμGiorgos-Effie σκεψου ποσο χαλαν την πιατσα ολοι οσοι κανουν ιδιαιτερα, δεν κοβουν αποδειξεις κ εχουν χαμηλοτερες τιμες απο οσους εχουν μπλοκακι κ αναγκαστικα ανεβαζουν τις τιμες για να αποδοθει κ ο αντιστοιχος φπα..συμφωνεις;Ως εχων μπλοκακι και κοβοντας κανονικα αποδειξεις και πληρωνοντας 452€ το διμηνο για Ο.Α.Ε.Ε συμφωνω απολυτως!!!!!!!!!!
Εκεί είναι η διαφορά απλά!! Αν ψάχνεις το οικονομικό, πήγαινε στο φροντιστήριο. Αν θες καθηγητή στο σπίτι, ψάξε τι άνθρωπο θα βάλεις μέσα στο σπίτι σου!!
1. Η έκφραση "χαλάνε την πιάτσα" πέρα από υποτιμητική για το επάγγελμά μας, πιστεύω ότι δείχνει άγνοια των οικονομικών προβλημάτων και του αδιεξόδου της ανεργίας που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί άνθρωποι όπως και αυτοί στους οποίους αναφέρεστε. Προφανώς δηλαδή. Δεν νομίζω ότι ήταν το όνειρο της ζωής τους να δουλεύουν για λίγα ευρώ την ώρα αν μπορούσαν να δουλεύουν για περισσότερα. Κοινή λογική που συνεπάγεται ότι δεν είναι αυτοί που "χαλάνε την πιάτσα" αλλά τα οικονομικά προβλήματα και η ανεργία. Ας μην τους κατηγορούμε λοιπόν. Παίζουν κι αυτοί στο παιχνίδι της προσφοράς και της ζήτησης που αναγκαστικά παίζουμε όλοι μας όσο κι αν δεν μας αρέσει η έκφραση για ένα επάγγελμα που σε μια ιδανική εποχή, που δε θα χρειαζόταν η παραπαιδεία, θα ήταν λειτούργημα. 2. Η άποψη ότι "τα ιδιαίτερα είναι πολυτέλεια" μου φαίνεται κοινά αποδεκτή. Είναι όμως τα ιδιαίτερα πολυτέλεια; Η μόνη "πολυτέλεια" θα ήταν να είχαμε δωρεάν παιδεία. Δηλαδή στα πλαίσια μιας κοινωνίας που ένας γονιός στηρίζεται στην παραπαιδεία για να μορφωθεί το παιδί του, μας παίρνει να λέμε ότι προσφέρουμε πολυτέλεια;! Τα αυτονόητα προσφέρουμε (μιας και δεν μπορέσαμε να τα προσφέρουμε οι περισσότεροι μέσα από τα σχολεία), αυτή τη βοήθεια δηλαδή που τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν δωρεάν. Και αν το δούμε και από την άλλη εξαιτίας αυτών των προβλημάτων στην παιδεία έχουμε περισσότερη δουλειά. Αν όλα πήγαιναν τέλεια δε θα προσφέραμε την "πολυτέλειἀ" μας. Ε αν κοιτάξεις να εκμεταλλευτείς αυτήν την ανάγκη δε θα σε αντιμετωπίσει ο γονιός - πελάτης με καχυποψία; Αν λάβουμε υπόψη μας και τις δυσκολίες πολλών οικογενειών καταλαβαίνουμε τα νεύρα των γονιών. Δεν λέω ότι κάποιοι δεν εκμεταλλεύονται όλη αυτή την κατάσταση αλλά επειδή βλέπω πολλά στα σπίτια που πηγαίνω, δεν μπορώ να πω ότι η πλειοψηφία υποκρίνεται ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες. Θέλω να πω ότι πολυτέλεια θα ήταν τα ιδιαίτερα αν σχολεία και φροντιστήρια πρόσφεραν τις ιδανικές υπηρεσίες ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να ψάχνουν για ιδιαίτερα.
Στην περιοχή μου (προάστιο με αρκετά ευκατάστατες οικογένειες) οι τιμές για μελέτη στη Δημοτικό κυμαίνονται στα 20 με 25 ευρώ. Στις πιο μεσοαστικές οικογένειες με αρκετές ώρες την εβδομάδα οι τιμές κυμαίνονται από 10-15 ευρώ. Πραγματικά δεν ξέρω αν έπεσαν καθόλου φέτος οι τιμές.
Παράθεση από: kyra_daskala στις Σεπτέμβριος 13, 2012, 11:14:51 πμΣτην περιοχή μου (προάστιο με αρκετά ευκατάστατες οικογένειες) οι τιμές για μελέτη στη Δημοτικό κυμαίνονται στα 20 με 25 ευρώ. Στις πιο μεσοαστικές οικογένειες με αρκετές ώρες την εβδομάδα οι τιμές κυμαίνονται από 10-15 ευρώ. Πραγματικά δεν ξέρω αν έπεσαν καθόλου φέτος οι τιμές.Εννοείς 20-25 ευρώ την ώρα ή την ημέρα;