0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
αν δεν γίνεται μάθημα την ώρα των αγγλικών σίγουρα δεν φταίνε μόνο οι καθηγητές αγγλικής, αλλά βάλε με το νου σου τί γίνεται την ώρα των γαλλικών ή γερμανικών . εκτός αυτού και οι 2 αυτές ξενεσ γλ. διδάσκονται επισης από το δημοτικό.
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Μας κοροιδεύουν. Δεν πειράζει μας λένε, ή θα μας πουν. Θα πάτε στο Γυμνάσιο, θα πάτε στα Δημοτικά, θα πάτε λίγο πιο πέρα. Έχουμε ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Απειλές, τρομοκρατίες για μετακίνιση στη Μαγούλα, στο Πέραμα, σε 2ή 3 σχολεία και τι χάλια που ήταν τα παλιά χρόνια που έμπενε ο επιθεωρητής και υπήρχαν οι αναγκαστικές μεταθέσεις για να αισθανόμαστε και ευγνωμοσύνη.
Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι εαν γίνεται το μάθημα των αγγλικών η ώρα του παιδιού, στα γαλλογερμανικά η κατάσταση είναι χειρότερη;;;;; ΔΕΝ έχω καθόλου την ίδια εικόνα. Αντιθέτως μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση το εαν γίνεται η ώρα του παιδιού δεν εξαρτάται από το μάθημα αλλά από τον καθηγητή! Επίσης, η β΄ξενη γλώσσα διδάσκεται από την 5η Δημοτικού ενώ τα αγγλικά από την πρώτη ή τη δευτέρα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει κάποια πιστοποίηση των γνώσεων κι ένα τέλος
Παράθεση από: dd2 στις Αυγούστου 04, 2013, 06:11:16 pmΗ απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Μας κοροιδεύουν. Δεν πειράζει μας λένε, ή θα μας πουν. Θα πάτε στο Γυμνάσιο, θα πάτε στα Δημοτικά, θα πάτε λίγο πιο πέρα. Έχουμε ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Απειλές, τρομοκρατίες για μετακίνιση στη Μαγούλα, στο Πέραμα, σε 2ή 3 σχολεία και τι χάλια που ήταν τα παλιά χρόνια που έμπενε ο επιθεωρητής και υπήρχαν οι αναγκαστικές μεταθέσεις για να αισθανόμαστε και ευγνωμοσύνη.Δεν έχω ακούσει ποτε κανένα περιστατικό για καθηητές που σπρώχνουν μαθητές στα φροντιστήρια, ειδικά για καθηγητές αγγλικών. Αντιθέτως τα έχω δει να ισχύουν κατά κόρον για άλλες ειδικότητες. Όσο για το prestige ειδικά οι ΠΕ02 κατέχουν τα σκήπτρα αυτής της λογικής. Και βέβαια δικαιούμαστε και γόητρο και καταξίωση στο χώρο της εργασίας μαςΠροσωπικά ημουν στην 1η διαδήλωση των ξενογλωσσων στα προπύλαια πριν 2 χρονια και φωναζα μαζί τους. Μαλιστα οι συναδελφοι μου ΠΕ02 αγρον ηγόραζαν (οπως και τωρα και ας διαβαζω εδω οσα διαβαζω. Τα μισα κι αν, θα πιστεψω )Λοιπον, η απαξιωση δεν ερχεται με το να μην κανουν Αγγλικα στο Λυκειο. Ερχόταν 1ον απο το εκπαιδευτικο συστημα "μακράς" διαρκειας αγγλικων και 2ον απο τους ιδιους τους εκπαιδευτικους.Εξηγώ: Στο 1ο, τωρα με την αυξηση των ωρων διδασκαλιας των Αγγλικων σε δημοτικο και Γυμνασιο, σιγουρα θα γινεται καλυτερη δουλεια (το φωναζατε και σεις, αν θυμαμαι καλα και αν θελετε σας παραθετω μηνυματα σας) και αν ο καθηγητης ειναι "μάγκας" καποια παιδια θα παρουν και το λοουερ χαρη στη δουλεια σας.Φετος, στο χωριο μου (οσοι ξερουν ποιό ειναι, το ξερουν) η καθηγητρια αγγλικων στο δημοτικο δεν μαθαινει τιποτα στα παιδια. Η αδελφη μου μου λεει πως το παει σε φροντιστηριο. Λοιπόν, μια χαρα ειναι το θεματακι Αγγλικά και ας μην παραπονιομαστε.Σκεφτητε πως τα Ελληνικα μαθηματα του φιλολογου στο γυμνασιο ειναι 9 ωρες μονο και μιλαμε για 4 διδακτικα αντικειμενα!!Υποψιαζομαι και θα γινω και κακος, αλλά δεν καταλαβαινω εγω απο αυτά ετσι κι αλλιως, πως λογο "πρεστίζ" ειναι ο καβγας ή αλλιως για το παντεσπάνι.
Ισα ισα, που αν δεν διδασκουν οι ξενολωσσοι στο λυκειο, δεν θα πλακωνονται για την Ιστορία! Εκτος κι αν τους δωθουν καποιες ωρες ....δεν αποκλειεται κατι.Να το και το πρεστιζ!!! εμ, να αφησουμε τις δικαιολογίες και να μπουμε κατευθειαν στο ψέμα.Λοιπον, τί θα πει πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια? Ο σκοπος ειναι ενας. και δεν θα κανει το παιδι αγγλικα μεχρι την γ λυκειου οταν απο τα 15 του εχει το προφισιενσι.....Και επειδη εβαλα τον δακτυλον "επι τον τυπον των ήλων" δεν εχω να προσθεσω κατι άλλο ...(μες την ολη μαυρίλα, παει να γινει κατι σωστο και πάλι στραβο το θελουμε....τί να πω?)
Παράθεση από: aspad στις Αυγούστου 04, 2013, 06:31:45 pmΑπό που προκύπτει το συμπέρασμα ότι εαν γίνεται το μάθημα των αγγλικών η ώρα του παιδιού, στα γαλλογερμανικά η κατάσταση είναι χειρότερη;;;;; ΔΕΝ έχω καθόλου την ίδια εικόνα. Αντιθέτως μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση το εαν γίνεται η ώρα του παιδιού δεν εξαρτάται από το μάθημα αλλά από τον καθηγητή! Επίσης, η β΄ξενη γλώσσα διδάσκεται από την 5η Δημοτικού ενώ τα αγγλικά από την πρώτη ή τη δευτέρα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει κάποια πιστοποίηση των γνώσεων κι ένα τέλοςΕ, καλά τώρα... Ούτε κι εγώ έχω αυτή την εικόνα που περιγράφεις εσύ για τα αγγλικά τόσο ειδυλλιακά. Στο μάθημα των γαλλικών απλά δεν γίνεται καν μάθημα
Παράθεση από: ariadni150 στις Αυγούστου 04, 2013, 06:40:50 pmΠαράθεση από: aspad στις Αυγούστου 04, 2013, 06:31:45 pmΑπό που προκύπτει το συμπέρασμα ότι εαν γίνεται το μάθημα των αγγλικών η ώρα του παιδιού, στα γαλλογερμανικά η κατάσταση είναι χειρότερη;;;;; ΔΕΝ έχω καθόλου την ίδια εικόνα. Αντιθέτως μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση το εαν γίνεται η ώρα του παιδιού δεν εξαρτάται από το μάθημα αλλά από τον καθηγητή! Επίσης, η β΄ξενη γλώσσα διδάσκεται από την 5η Δημοτικού ενώ τα αγγλικά από την πρώτη ή τη δευτέρα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει κάποια πιστοποίηση των γνώσεων κι ένα τέλοςΕ, καλά τώρα... Ούτε κι εγώ έχω αυτή την εικόνα που περιγράφεις εσύ για τα αγγλικά τόσο ειδυλλιακά. Στο μάθημα των γαλλικών απλά δεν γίνεται καν μάθημαΣτα όσα γράφεις, διακρίνω εμπάθεια, αν όχι πανικό. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο λοιπόν, το αν γίνεται μάθημα στα αγγλικά φαίνεται από το ότι τα παιδιά του δημόσιου σχολείου τα διδάσκονται 12 χρόνια συνεχόμενα 2-3 ώρες εβδομαδιαία και πάλι υπάρχει η ανάγκη για φροντιστήριο. Αυτό τα λέει όλα.
Παράθεση από: ariadni150 στις Αυγούστου 04, 2013, 06:40:50 pmΠαράθεση από: aspad στις Αυγούστου 04, 2013, 06:31:45 pmΑπό που προκύπτει το συμπέρασμα ότι εαν γίνεται το μάθημα των αγγλικών η ώρα του παιδιού, στα γαλλογερμανικά η κατάσταση είναι χειρότερη;;;;; ΔΕΝ έχω καθόλου την ίδια εικόνα. Αντιθέτως μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση το εαν γίνεται η ώρα του παιδιού δεν εξαρτάται από το μάθημα αλλά από τον καθηγητή! Επίσης, η β΄ξενη γλώσσα διδάσκεται από την 5η Δημοτικού ενώ τα αγγλικά από την πρώτη ή τη δευτέρα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει κάποια πιστοποίηση των γνώσεων κι ένα τέλοςΕ, καλά τώρα... Ούτε κι εγώ έχω αυτή την εικόνα που περιγράφεις εσύ για τα αγγλικά τόσο ειδυλλιακά. Στο μάθημα των γαλλικών απλά δεν γίνεται καν μάθημα[/Στα όσα γράφεις, διακρίνω εμπάθεια, αν όχι πανικό. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο λοιπόν, το αν γίνεται μάθημα στα αγγλικά φαίνεται από το ότι τα παιδιά του δημόσιου σχολείου τα διδάσκονται 12 χρόνια συνεχόμενα 2-3 ώρες εβδομαδιαία και πάλι υπάρχει η ανάγκη για φροντιστήριο. Αυτό τα λέει Ελληνικά μαθηματικά φυσική κάνουν από την πρώτη δημοτικού και όμως τα παιδιά πάνε φροντιστήριο ατελείωτες ώρες στο γυμνάσιο και λύκειο. Ούτε ξέρω βέβαια κανένα που να έμαθε γαλλικά της προκοπής από το σχολείο. εγώ τα έμαθα πηγαίνοντας στο γαλλικό ινστιτούτο όπου η διδ/λία καμία σχέση δεν είχε με ότι κάναμε στο σχολείο. Όσο για ανεπαρκείς καθηγητές φοβάμαι πως υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες.
Παράθεση από: aspad στις Αυγούστου 04, 2013, 06:31:45 pmΑπό που προκύπτει το συμπέρασμα ότι εαν γίνεται το μάθημα των αγγλικών η ώρα του παιδιού, στα γαλλογερμανικά η κατάσταση είναι χειρότερη;;;;; ΔΕΝ έχω καθόλου την ίδια εικόνα. Αντιθέτως μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση το εαν γίνεται η ώρα του παιδιού δεν εξαρτάται από το μάθημα αλλά από τον καθηγητή! Επίσης, η β΄ξενη γλώσσα διδάσκεται από την 5η Δημοτικού ενώ τα αγγλικά από την πρώτη ή τη δευτέρα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει κάποια πιστοποίηση των γνώσεων κι ένα τέλοςΕ, καλά τώρα... Ούτε κι εγώ έχω αυτή την εικόνα που περιγράφεις εσύ για τα αγγλικά τόσο ειδυλλιακά. Στο μάθημα των γαλλικών απλά δεν γίνεται καν μάθημα[/Στα όσα γράφεις, διακρίνω εμπάθεια, αν όχι πανικό. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο λοιπόν, το αν γίνεται μάθημα στα αγγλικά φαίνεται από το ότι τα παιδιά του δημόσιου σχολείου τα διδάσκονται 12 χρόνια συνεχόμενα 2-3 ώρες εβδομαδιαία και πάλι υπάρχει η ανάγκη για φροντιστήριο. Αυτό τα λέει Ελληνικά μαθηματικά φυσική κάνουν από την πρώτη δημοτικού και όμως τα παιδιά πάνε φροντιστήριο ατελείωτες ώρες στο γυμνάσιο και λύκειο. Ούτε ξέρω βέβαια κανένα που να έμαθε γαλλικά της προκοπής από το σχολείο. εγώ τα έμαθα πηγαίνοντας στο γαλλικό ινστιτούτο όπου η διδ/λία καμία σχέση δεν είχε με ότι κάναμε στο σχολείο. Όσο για ανεπαρκείς καθηγητές φοβάμαι πως υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες.