*

Αποστολέας Θέμα: Κατάργηση των Αγγλικών στο Λύκειο;  (Αναγνώστηκε 48864 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aspad

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Γηράσκω αει διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Αγγλικών στο Λύκειο;
« Απάντηση #140 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:31:45 pm »
αν δεν γίνεται μάθημα την ώρα των αγγλικών σίγουρα δεν φταίνε μόνο οι καθηγητές αγγλικής, αλλά βάλε με το νου σου τί γίνεται την ώρα των γαλλικών ή γερμανικών . εκτός αυτού και οι 2 αυτές ξενεσ γλ. διδάσκονται επισης από το δημοτικό.

Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι εαν γίνεται το μάθημα των αγγλικών η ώρα του παιδιού, στα γαλλογερμανικά η κατάσταση είναι χειρότερη;;;;; ΔΕΝ έχω καθόλου την ίδια εικόνα. Αντιθέτως μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση το εαν γίνεται η ώρα του παιδιού δεν εξαρτάται από το μάθημα αλλά από τον καθηγητή! Επίσης, η β΄ξενη γλώσσα διδάσκεται από την 5η Δημοτικού ενώ τα αγγλικά από την πρώτη ή τη δευτέρα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει κάποια πιστοποίηση των γνώσεων κι ένα τέλος
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2013, 06:37:49 pm από newseditor »
Choisissez un travail que vous aimez et vous n’aurez pas à travailler un seul jour de votre vie.
Confucius

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:37:40 »

Αποσυνδεδεμένος ariadni150

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:37:16 pm »
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Μας κοροιδεύουν. Δεν πειράζει μας λένε, ή θα μας πουν. Θα πάτε στο Γυμνάσιο, θα πάτε στα Δημοτικά, θα πάτε λίγο πιο πέρα. Έχουμε ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Απειλές, τρομοκρατίες για μετακίνιση στη Μαγούλα, στο Πέραμα, σε 2ή 3 σχολεία και τι χάλια που ήταν τα παλιά χρόνια που έμπενε ο επιθεωρητής και υπήρχαν οι αναγκαστικές μεταθέσεις για να αισθανόμαστε και ευγνωμοσύνη.
[/foΣυμφωνώ κι επαυξάνω. Δεν επέλεξα να διοριστώ στην α/θμια αλιώς θα σπούδαζα παιδαγωγικά για να γίνω δασκάλα. Κανείς δεν δικαιούται να σου υποδεικνύει λύσεις της συμφοράς που σε υποβαθμίζουν. Εκτός αυτού τα αγγλικά μπήκαν στην Α΄δημοτικού εντελώς απροετοίμαστα χωρίς διδακτική υποδομή και δεν ευθύνονται οι καθηγητές Αγγλικής γλώσσας ουτε και το επεδίωξαν.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:37:37 pm »
Ισα ισα, που αν δεν διδασκουν οι ξενολωσσοι στο λυκειο, δεν θα πλακωνονται για την Ιστορία! Εκτος κι αν τους δωθουν  καποιες ωρες ....δεν αποκλειεται κατι.

Να το και το πρεστιζ!!! εμ, να αφησουμε τις δικαιολογίες και να μπουμε κατευθειαν στο ψέμα.

Λοιπον, τί θα πει πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια? Ο σκοπος ειναι ενας. και δεν θα κανει το παιδι αγγλικα μεχρι την γ λυκειου οταν απο τα 15 του εχει το προφισιενσι.....

Και επειδη εβαλα τον δακτυλον "επι τον τυπον των ήλων" δεν εχω να προσθεσω κατι άλλο ...
(μες την ολη μαυρίλα, παει να γινει κατι σωστο και πάλι στραβο το θελουμε....τί να πω?)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2013, 06:45:26 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Χόμπιτ

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:38:25 pm »
Πάντα είχα την απορία: πως γίνεται τα ελληνόπουλα αν και πηγαίνουν τόσα χρόνια φροντιστήριο και διδάσκονται τα αγγλικά στο σχολείο να μη μπορούν να αρθρώσουν λέξη αγγλικά όταν βρεθούν έξω, αντίθετα με άλλους λαούς που τα καταφέρνουν και χωρίς φροντιστήριο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:37:40 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:40:50 pm »
Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι εαν γίνεται το μάθημα των αγγλικών η ώρα του παιδιού, στα γαλλογερμανικά η κατάσταση είναι χειρότερη;;;;; ΔΕΝ έχω καθόλου την ίδια εικόνα. Αντιθέτως μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση το εαν γίνεται η ώρα του παιδιού δεν εξαρτάται από το μάθημα αλλά από τον καθηγητή! Επίσης, η β΄ξενη γλώσσα διδάσκεται από την 5η Δημοτικού ενώ τα αγγλικά από την πρώτη ή τη δευτέρα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει κάποια πιστοποίηση των γνώσεων κι ένα τέλος
Ε, καλά τώρα... Ούτε κι εγώ έχω αυτή την εικόνα που περιγράφεις εσύ για τα αγγλικά τόσο ειδυλλιακά. Στο μάθημα των γαλλικών απλά δεν γίνεται καν μάθημα
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2013, 06:46:55 pm από newseditor »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:49:18 pm »
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Μας κοροιδεύουν. Δεν πειράζει μας λένε, ή θα μας πουν. Θα πάτε στο Γυμνάσιο, θα πάτε στα Δημοτικά, θα πάτε λίγο πιο πέρα. Έχουμε ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Απειλές, τρομοκρατίες για μετακίνιση στη Μαγούλα, στο Πέραμα, σε 2ή 3 σχολεία και τι χάλια που ήταν τα παλιά χρόνια που έμπενε ο επιθεωρητής και υπήρχαν οι αναγκαστικές μεταθέσεις για να αισθανόμαστε και ευγνωμοσύνη.
Δεν έχω ακούσει ποτε κανένα περιστατικό για καθηητές  που σπρώχνουν μαθητές στα φροντιστήρια, ειδικά για καθηγητές αγγλικών.  Αντιθέτως τα έχω δει να ισχύουν κατά κόρον για άλλες ειδικότητες. Όσο για το prestige ειδικά οι ΠΕ02 κατέχουν τα σκήπτρα αυτής της λογικής. Και βέβαια δικαιούμαστε και γόητρο και καταξίωση στο χώρο της εργασίας μας

Προσωπικά ημουν στην 1η διαδήλωση των ξενογλωσσων στα προπύλαια πριν 2 χρονια και φωναζα μαζί τους. Μαλιστα οι συναδελφοι μου ΠΕ02 αγρον ηγόραζαν (οπως και τωρα και ας διαβαζω εδω οσα διαβαζω. Τα μισα κι αν, θα πιστεψω )
Λοιπον, η απαξιωση δεν ερχεται με το να μην κανουν Αγγλικα στο Λυκειο. Ερχόταν 1ον απο το εκπαιδευτικο συστημα "μακράς" διαρκειας αγγλικων και 2ον απο τους ιδιους τους εκπαιδευτικους.
Εξηγώ: Στο 1ο, τωρα με την αυξηση των ωρων διδασκαλιας των Αγγλικων σε δημοτικο και Γυμνασιο, σιγουρα θα γινεται καλυτερη δουλεια (το φωναζατε και σεις, αν θυμαμαι καλα και αν θελετε σας παραθετω μηνυματα σας) και αν ο καθηγητης ειναι "μάγκας" καποια παιδια θα παρουν και το λοουερ χαρη στη δουλεια σας.

Φετος, στο χωριο μου (οσοι  ξερουν ποιό ειναι, το ξερουν) η καθηγητρια αγγλικων στο δημοτικο δεν μαθαινει τιποτα στα παιδια. Η αδελφη μου μου λεει πως το παει σε φροντιστηριο. Λοιπόν, μια χαρα ειναι το θεματακι Αγγλικά και ας μην παραπονιομαστε.
Σκεφτητε πως τα Ελληνικα μαθηματα του φιλολογου στο γυμνασιο ειναι 9 ωρες μονο και μιλαμε για 4 διδακτικα αντικειμενα!!

Υποψιαζομαι και θα γινω και κακος, αλλά δεν καταλαβαινω εγω απο αυτά ετσι κι αλλιως, πως λογο "πρεστίζ" ειναι ο καβγας ή αλλιως για το παντεσπάνι.

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:49:37 pm »
Χόμπιτ, απλά οι γλώσσες τους συγγενεύουν περισσότερο. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν λατινογενείς γλώσσες (με εξαίρεση, τους σλάβους και κάποιους άλλους λαούς).

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:58:29 pm »
Ισα ισα, που αν δεν διδασκουν οι ξενολωσσοι στο λυκειο, δεν θα πλακωνονται για την Ιστορία! Εκτος κι αν τους δωθουν  καποιες ωρες ....δεν αποκλειεται κατι.

Να το και το πρεστιζ!!! εμ, να αφησουμε τις δικαιολογίες και να μπουμε κατευθειαν στο ψέμα.

Λοιπον, τί θα πει πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια? Ο σκοπος ειναι ενας. και δεν θα κανει το παιδι αγγλικα μεχρι την γ λυκειου οταν απο τα 15 του εχει το προφισιενσι.....

Και επειδη εβαλα τον δακτυλον "επι τον τυπον των ήλων" δεν εχω να προσθεσω κατι άλλο ...
(μες την ολη μαυρίλα, παει να γινει κατι σωστο και πάλι στραβο το θελουμε....τί να πω?)
Αν σε ικανοποιεί να απαξιώνεις  μια εικότητα ΟΚ. Μπορώ κι εγώ να πω ότι τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν καθόλου να εκφρασθούν στα ελληνικά και τα γραπτά τους είναι γεμάτα ασυνταξίες και ορθογραφικά λάθη. Εκτός αυτού η ξένη γλώσσα δεν μαθαίνεται με μπαλώματα και με 2 ώρες μόνο. Στα φροντιστήρια τα παιδιά κάνουν μάθημα από 4 έως 6 ώρες με 2 έως 3 βιβλία. Να μην μιλάμε λοιπόν αν δεν ξέρουμε  για τη δημόσια ξενόγλωσση παιδεία που ήτα πάντα ο φτωχοσυγγενήςτου σχολείου.Όσο για το Λύκειο τα αγγλικά επιλογή ήταν μέχρι τώρα μαζί με τις άλλες γλώσσες. Τα παιδια το επιλέγουν.

Αποσυνδεδεμένος aspad

• Νέο μέλος
  • *
  • Γηράσκω αει διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Αυγούστου 04, 2013, 07:03:14 pm »
Ε, καλά τώρα... Ούτε κι εγώ έχω αυτή την εικόνα που περιγράφεις εσύ για τα αγγλικά τόσο ειδυλλιακά. Στο μάθημα των γαλλικών απλά δεν γίνεται καν μάθημα
Στα όσα γράφεις, διακρίνω εμπάθεια, αν όχι πανικό. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο λοιπόν, το αν γίνεται μάθημα στα αγγλικά φαίνεται από το ότι τα παιδιά του δημόσιου σχολείου τα διδάσκονται 12 χρόνια συνεχόμενα 2-3 ώρες εβδομαδιαία και πάλι υπάρχει η ανάγκη για φροντιστήριο. Αυτό τα λέει όλα.
Choisissez un travail que vous aimez et vous n’aurez pas à travailler un seul jour de votre vie.
Confucius

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Αυγούστου 04, 2013, 07:11:12 pm »
Στα όσα γράφεις, διακρίνω εμπάθεια, αν όχι πανικό. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο λοιπόν, το αν γίνεται μάθημα στα αγγλικά φαίνεται από το ότι τα παιδιά του δημόσιου σχολείου τα διδάσκονται 12 χρόνια συνεχόμενα 2-3 ώρες εβδομαδιαία και πάλι υπάρχει η ανάγκη για φροντιστήριο. Αυτό τα λέει όλα.
Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια.....και τι να κανει ο γονεας ,να μη  στειλει τα παιδια του φροντιστηριο ; ;) ;) ;) :-X :-X :-X :-\ :P ::) ::) ::) ::)

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Αυγούστου 04, 2013, 07:14:45 pm »
[/
Στα όσα γράφεις, διακρίνω εμπάθεια, αν όχι πανικό. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο λοιπόν, το αν γίνεται μάθημα στα αγγλικά φαίνεται από το ότι τα παιδιά του δημόσιου σχολείου τα διδάσκονται 12 χρόνια συνεχόμενα 2-3 ώρες εβδομαδιαία και πάλι υπάρχει η ανάγκη για φροντιστήριο. Αυτό τα λέει
Ελληνικά μαθηματικά φυσική κάνουν από την πρώτη δημοτικού και όμως τα παιδιά πάνε φροντιστήριο ατελείωτες ώρες στο γυμνάσιο και λύκειο. Ούτε ξέρω βέβαια κανένα που να έμαθε γαλλικά της προκοπής από το σχολείο. εγώ τα έμαθα πηγαίνοντας στο γαλλικό ινστιτούτο όπου η διδ/λία καμία σχέση δεν είχε με ότι κάναμε στο σχολείο. Όσο για ανεπαρκείς καθηγητές φοβάμαι πως υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες.

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Αυγούστου 04, 2013, 07:17:03 pm »
Μα τι κάνετε; Μαλώνετε για το ποια γλώσσα πρέπει να διδάσκεται στο σχολείο ή για το αν πρέπει να διδάσκονται ξένες γλώσσες. Αν υποβιβάζουμε οι ίδιοι την δουλειά που κάνουμε και αν μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος θα επιβιώσει προφανώς έχουν ήδη κερδίσει αυτοί που μας θέλουν εκτός!!

Αποσυνδεδεμένος villie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Αυγούστου 04, 2013, 07:17:57 pm »
για μια ακόμη φορά, διχόνοια στον κλάδο των εκπαιδευτικών... Οι ξένες γλώσσες (και τα αγγλικά, και τα γαλλικα΄και τα γερμανικά ) είναι απαραίτητες, όπως επίσης και η πληροφορική, που φαίνεται ότι καταργείται. Αντί να είμαστε ενωμένοι σε όλο αυτό που έρχεται, τρωγόμαστε μεταξύ μας... Ζω ξανά αυτό που έζησα πριν 20 μέρες, στις πορείες συμπαράστασης των συναδέλφων μας που βγηκαν σε διαθεσιμότητα και έλεγαν "είμαστε μόνοι μας". Τελικά, απ'ότι φαίνεται, κάθε ειδικότητα είναι μόνη της. Όμως σε καμιά περίπτωση δε θα βγω να κατηγορήσω τον συνάδελφο γαλλικής και γερμανικής, που θα ωφεληθούν από την κατάργηση της δικής μου οργανικής, ότι δεν κάνει σωστά το μάθημα του. Γιατί στα 14 χρόνια που διδάσκω έχω γνωρίσει υπέροχους καθηγητές, από όλες τις ειδικότητες, και άχρηστους (όσο βαρύ και αν φαίνεται το επίθετο, και ζητώ συγνώμη γι'αυτό) πάλι απ'όλες τις ειδικότητες.

Αποσυνδεδεμένος vickykas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Αυγούστου 04, 2013, 07:24:43 pm »
Μάλιστα.. Εδώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το θέμα και άρχισε το ξεκατίνιασμα. Αναμενόμενο μπορώ να πω, αλλά αφήστε ρε παιδιά πρώτα να δωθει οριστική απάντηση στο αν όντως τα Αγγλικά παύουν πλέον να αποτελουν μια εκ των τριών επιλογών της ξένης γλώσσας στο Λύκειο και ξεκατινιαζεστε μετά.

Μα καλά δεν υπάρχει κάποιος που δουλεύει σε ΔΔΕ να μας πει πώς μέτρησαν τις ώρες; Ως τώρα   ξέρουμε μόνο ότι η ΔΔΕ Φθιώτιδας υπολόγισε τα Αγγλικά στο Λύκειο με -1ώρα και όχι σαν να καταργούνται.
Bitch, που είσαι;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144