0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ξέρειαυτός"Μετά το πρώτο ποτήρι, βλέπεις τα πράγματα όπως θα ήθελες να είναι. Μετά το δεύτερο, βλέπεις τα πράγματα όπως δεν είναι. Τέλος, τα βλέπεις όπως πραγματικά είναι, και αυτό είναι το πιο φρικτό πράγμα στον κόσμο". Ο πανηδονιστής Όσκαρ Ουάιλντ, ο αυθεντικότερος γευσιγνώστης όλων των απολαύσεων κατανάλωνε αψέντι με την ίδια συχνότητα που σκάρωνε ερωτικές περιπέτειες. Η “πράσινη νεράιδα” εισέβαλε στο μυαλό του...
Παρένθεση: απλώς εντός ωραρίου στην πράξη δεν γίνεται η αεε.
Όσο κι αν ακούγεται τετριμμένο και αυταπόδεικτο, πρέπει να το επαναλαμβάνουμε, γιατί η απογοήτευση δημιουργεί ραγιαδισμό. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να φοβόμαστε λιγότερο. Καλό θα ήταν άλλοι να φοβούνται. Αυτοί που έχουν πραγματικά λόγους.
Επειδή το αψέντι τείνει, μου φαίνεται, να γίνεται το εθνικό ποτό του φόρουμ, εκτός από τον πανηδονιστή Oscar Wilde, που ξελόγιαζε μια καραβιά τρυφερούς γόνους αριστοκρατικών, βρετανικών οικογενειών, αρσενικούς, θηλυκούς και αρσενικοθήλυκους, στην καθισιά του, σημειώνω ότι φανατικός λάτρης του αψεντιού ήταν και ο Robert Jordan, ο ήρωας του Hemingway, και μέλος των ενδόξων Διεθνών Ταξιαρχιών του Δημοκρατικού Στρατού, στο "For Whom The Bell Tolls". Ο Robert πάντα κατέβαζε λίγο αψέντι, για να καθαρίσει το μυαλό του πριν από κρίσιμα γεγονότα, μάχες κυρίως. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι η διαφήμιση που έκανε ο Hemingway στις ευεργετικές ιδιότητες του αψεντιού ήταν λίγο 'να ευλογήσουμε τα γένια μας' (γερό ποτήρι ο συγγραφεύς), τώρα όμως, μετά την πνευματική διαύγεια που φαίνεται να εξασφαλίζει στο guestteacher το συγκεκριμένο ποτό, ούτως ώστε να προλέγει τα μελλούμενα, μάλλον θα αναθεωρήσω. "Ξημερώνει στο γαλάζιο σου το στρώμα,λιώμα ξύπνησα μα σ’ αγαπώ ακόμα.Στάξε εύθυμο φαρμάκι για το γλέντι,με μισή μεζούρα τζιν και λίγο αψέντι." Άλκης Αλκαίοςhttp://www.youtube.com/watch?v=ziUci7VIhLw
...Για τους εκπ/κούς ειναι επίσης πικρή ιστορία. Όπως ξαναέγραψα, οι μόνες οργανικές που αναφέρονται στην εκπ/κή νομοθεσία ειναι αυτές του 1566 και μόνο. Ακόμα και όσοι πρωτοδούλεψαν στην Α/θμια απο ειδικότητες πήγαν με μετάταξη απο την Δ/θμια ! *τοτε μάλιστα ετέθη και θέμα ωραρίου διότι εκείνοι επιθυμούσαν το ωράριο της Δ/θμιας και οι δάσκαλοι έκαναν ..... απεργία να πάνε σε ωράριο Α/θμιας ( αντί να κατέβουν εκείνοι σε αυτό της Δ/θμιας...τέτοια ωραία συνέβησαν τότε... Ακομα όμως και όταν διορίσθηκαν στην α/θμια ειδικότητες, σύσταση θέσεων δεν έγινε στην πραγματικότητα ποτέ. ΠΙστώσεις εγκρίθηκαν - πιστώσεις ως προς το υπουργείο ( δλδ. πάρε εσύ ΥΠΕΠΘ - τότε - 800 πιστώσεις... Σύσταση οργανικών όμως δεν έγινε...τουλάχιστον με την βούλα και όπως προβλέπεται.... μόνο στη σκέψη του ποιητή ήταν...
ναι, ναι!! το λύσαμε εχθές αυτό το ζήτημα !! Να ναι καλά ο Damien!! Εγώ έψαχνα κυριολεκτικά χρόνια να βρω παρόμοιες αποφάσεις για ΄συσταση ή τροποποίηση του αριθμού των οργανικών και κανείς δεν ήξερε τίποτα.... Είχα μείνει λοιπόν κι εγώ με την εντυπωση πως δεν είχαν συσταθεί εκ νέου -εφόσον έγγραφο στα χέρια μου δεν ειχα, νομίζω λογικό συμπέρασμα ήταν... Ωστόσο ο Damien εχθές μου έδωσε τα ΠΔ που χρειαζόμουν οποτε και ανακάλεσα αμέσως - μπορείς να δεις και σε προηγούμενο ποστ μου. mea culpa - διότι,ευτυχώς, ΔΕΝ ειμαι ο Πάπας!!