0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι καλησπέρα. να σας θέσω τον προβληματισμό όλης της οικογένειας μπας και πείτε και εσείς καμιά ιδέα του τι να κάνουμε. Εγώ ΠΕ70 στη διάθεση νομού της Θράκης. ο σύζυγος ΠΕ11 πρωτοβάθμιας με οργανική σε νησί Ιονίου. τόπος συμφερόντων: Θράκη, παρά τα 120 χιλιομετρα καθημερινά τα δικά μου και άλλα 100 του συζύγου που είναι στη Θράκη με απόσπαση, μάλλον για τελευταία φορά. μαζί μας και ένα μωρό 8 μηνών. και σας ερωτώ, ενόψει εθελοντικών μεταθέσεων και πιθανότατα και των υποχρεωτικών, τι να κάνουμε;α) να ζητήσω μετάθεση για το νησί του συζ'υγου, όπου πιθανότατα θα πιάσω; έτσι εξασφαλίζουμε ότι θα είμαστε μαζί, αλλά χάνουμε κάθε ελπίδα να ξαναέρθουμε σπίτι μας.β) δεν κάνω τίποτα, αλλά με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και καθότι είμαι κάτω των 12 ετών, θα είμαι από τις πρώτες που θα μετατεθώ, άγνωστο για πούεπίσης ακόμα και αν δε μετατεθώ θα πάει απόσπαση ο σύζυγος;;;; μάλλον απίθανο με όσα έγιναν με τις μετατάξεις.εγώ θα πάρω απόσπαση για το νησί;;;;; παίρνει πολλούς αναπλκηρωτές κάθε χρόνο αλλά ξέρω εγώ;;;για πείτε ρε παιδιά γιατί είμαστε σε δίλημμα! άλλωστε ότι και να αποφασίσουμε εμείς πάντα υπάρχει ΤΟ ΦΟ
1) η αιτησουλα απαιτει και καταθεση της προυπηρεσιας?2) εχω κατι μπλεξιματακια και με την συνυπηρετησουλα. αν ξερει καποιος να απαντησει:συζυγος εργαζεται -μετα ακολουθει ανεργια επισημη απο ΟΑΕΔ -μετα εργαζεται αλλα σε αλλη περιοχη.ρωτησα το υπουργειο, αλλα δεν ηξεραν να μου απαντησουν. Γιατι απαιτειται προυπηρεσια διετης!! (στην εποχη μας= ανεκδοτο) δηλαδητο οτι αλλαξε περιοχη εργασιας δημιουργει προβληματα?επισης:στην εγκυκλιο γραφει οτι η βεβαιωση δινεται απο το ΙΚΑ στο υπουργειο μου ειπαν για την περιοδο της ανεργιας απο τον ΟΑΕΔ. δηλαδη τελικα την Τριτη για που να τραβηξουμε για ΙΚΑ ή για ΟΑΕΔ?
θα σου απαντήσω στο β καθώς στο α σου απάντησαν θα πάρεις τα ένσημα του ΙΚΑ της τελευταιας διετίας καθώς και βεβαιώσεις από τους εργοδότες της γυναίκας σου. Δεν μας ενδιαφέρει αν ήταν διαφορετικοί και σε διαφορετικούς δήμους. Μας ενδιαφέρει να συμπληρώνει διετία και να έχει ενεργή σύμβαση εργασίας - να δουλευει δηλαδή - την ημερομηνία πουθα καταθέσεις την αίτηση. Για τα διαστηματα που δεν καλύπτονται απο τα ένσημα του ικα θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση απο τον ΟΑΕΔ για ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ανεργία. ( δεν μας φτάνει δηλαδη να γράφει ότι ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο ανέργων , αλλά ότι λάμβανε επίδομα ανεργίας για τα διαστήματα αυτά). Αν πληροίς τα παραπάνω θα μπορέσεις να πάρεις τα πολυπόθητα 4 μόρια της συνυπηρέτησης.
πολλά θα μπορούσαν. Σε αίτηση για μετάθεση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ μας ενδιαφέρει η συν/ση στην περιοχή μετάθεσης. Ο δήμος μπαίνει στο κάδρο αργότερα - στην τοποθέτηση. Εξάλλου και αυτό που έβαλες με κόκκινο αναφέρει για "τόπο που ζητείται η μετάθεση" όχι για δήμο.... ειναι πε΄ριπου όπως αυτό που έχεις συζυγο στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ και παίρνεις συν/ση για την μετάθεση αλλά όχι για την τοποθέτηση. η βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα προφανώς και χρειάζεται μαζί με τα ένσημα για να βεβαιώνεται ότι οι μήνες που δεν υπάρχουν ένσημα καλύπτονται με επιδοτούμενη ανεργία. Ο άλλος μπορεί απλά να ήταν άνεργος χωρίς επίδομα οπότε εκεί δεν δικαιούται τα μόρια συν/σης ο αιτών. Πώς αλλιώς να κάνουμε αντιπαραβολή του χρόνου επιδότησης με τον χρόνο εργασίας;
Απο την στιγμη που κανεις τα χαρτια σου για να παρεις το χαρτι της εντοπιοτητας πρεπει να περασουν 2χρονια!αλλα δεν νομιζω να σου ζηταει κανεις να μεινεις καπου δυο χρονια για να εχεις το δικαιωμα να κανεις τα χαρτια σου!τουλαχιστον εγω δεν το ξερω αυτο!
nikita είμαστε καμιά εικοσαρια στη διάθεση, εκτός αν κάνω λάθος το ΠΔμιλάει για οργανικά κενά, έτδσι δεν είναι; εξάλλου υπάρχει θεμα στη Θρακη με τους συναδελφους των μειονοτικών σχ. τα οποία κλείνουν συνεχως, οπότε οι υπεραριθμοι θα απορροφηθούν στα χριστιανικά και μιλάμε για ...μαθουσαλες της εκπαίδευσης! εγω με μόλις 8 χρονια πού θα πάω;;;
Χαθήκαμε στην μετάφραση Ο άνθρωπος έγραψε για άλλη περιοχή και του απάντησα και εγώ για περιοχή εσύ μετά ανέφερες για Δήμο και κόλλησα και εγώ στον Δήμο...Ενοοείται Δήμος εντός ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΠΕ μετάθεσης.Δήμος σε άλλο ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ δεν πιάνεται.ΥΓ. εξακολουθώ να υποστηρίζω πάντως πως αυτό με την επιδοτούμενη και μη ανεργία είναι τελείως ηλίθιο. Ισχύει ναι μεν αλλά είναι ηλίθιο.