0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εγω πάλι νομίζω ότι οφειλει να πάει με τα οργσνικά κενά, αλλιώς αν πάει με λειτουργικά ή φανταστικά κενά και πάρει παραπάνω από τα οργανικά σε κάποιες ειδικότητες θα είναι ζημια για το κράτος και καταχρηση δημοσιου χρήματος που είναι το μόνο που νοιάζει τους δικαστές. Οπότε το βρίσκω ρεαλιστικό σε δυο φουρνιές 120Φ-350Χ-685
Εγώ λέω να πάρει με τα νόμιμα υπολογισμένα οργανικά κενά. Αν των φιλολόγων ειναι 1200 με τα νέα ωρολόγια προγράμματα, να πάρει 1200.Επίσης στην διαθεματικότητα δεν υπάρχει μόνο η Φυσική και η Χημεία. το επιχείρημα σου δουλεύει και υπέρ
αν υπάρχουν θύματα λέει;και είμαι και εγώ όπως χιλιάδες άλλοι θύμα αυθαιρεσιών.αλλά μιλάμε για κοινή λογική.πως θα πάρει μετάθεση ένας φιλόλογος που είναι 10 χρόνια στις Κυκλάδες, αν δεν γίνουν οι διορισμοί με βάση τις συνταξιοδοτήσεις αλλά με την τεχνική συμπίεση των ωρών του κλάδου και την εξαφάνιση των πραγματικών αναγκών; ναι θα είναι επιφανειακά σύννομο να διορίσουν 240 φιλολόγους αλλά εντελώς παράνομο στην ουσία του.δεν είναι μια εξαπάτηση για όλους, ο κύριος και βασικός κλάδος της εκπαίδευσης, μαζί με τους μαθηματικούς και φυσικούς να μην εμφανίζει κενά όταν μάλιστα έλαβαν χώρα πάνω 15000 συνταξιοδοτήσεις; και θα έχουμε χιλιάδες επίσης συνταξιοδοτήσεις τα επόμενα προσεχή 2 χρόνια;τι καθόμαστε και συζητάμε;
Παλαιοτερα οι διορισμοι στους ασεπ ηταν χ φυσικοι , χ/2 χημικοι , χ/4 βιολογοι και χ/8 γεωλογοι (αναλογικα με τις ωρες που διδασκοταν στα λυκεια τα μαθηματα τη δεκαετια 2000-2010 χοντρικα). Απο κει και περα στα τωρινα δεδομενα (κανοντας την παραδοχη οτι θα γινουν διορισμοι καποια στιγμη) θεωρω ξεκαθαρα οτι οι αριθμοι δεν μπορει να ειναι με αυτο τον τροπο, ουτε φυσικα με τα οργανικα κενα τα σημερινα (αλλωστε αυτα μεταβαλλονται πανευκολα οπως εχει δειξει η ιστορια). Ενα ρεαλιστικο σεναριο για μενα θα ηταν 100-150Φ,100-150Χ,150-200
Εμπειρος δεν ειμαι αλλα σε ποσοστά η ΠΕ04.1 θα ειναι το 50% των θέσεων ολης της ΠΕ04 η οποία θα ειναι περίπου το 18% των θέσεων της βθμιας. Οποτε το ερώτημα ειναι ποσο θα ειναι η βθμια σε αναπληρωτές η βθμια παίρνει περίπου το 28% των αναπληρωτών αλλα μπορεί να μας δώσουν απο 35-38%. Οποτε αν ειμαι αισιόδοξος και πω 38% των θέσεων η βθμια τότε ΠΕ04,1 θα πάρει περίπου 350-400άτομα σε σύνολο 10500 διορισμών
αυτές οι 15.000 συνταξιοδοτήσεις αντιμετωπίστηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις με 2 τρόπους : με την αύξηση του διδακτικού ωραριου κατα 2 ωρες απο τον Αρβανιτόπουλο και με την συχώνευση σχολικών μονάδων από την Διαμαντοπούλου . Πάνω από 1000 σχολεία έκλεισαν κυρίως στη δευτεροβαθμια . Είναι σα να μην υπήρξαν αυτές οι 15 χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις . Φυσικά την πληρωσαν οι αναπληρωτες (μόνο 300 αναπληρωτές φιλόλογοι δούλεψαν τον πρώτο χρόνο μετά την αύξηση ωραρίου) και οι μόνιμοι που δεν μπορούσαν να πάρουν μεταθεση- απόσπαση .