0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
εφόσον η πλειοψηφία του συλλόγου συμφωνεί στην συμμετοχή συγκεκριμένων καθηγητών σε συγκεκριμένες ομάδες. Σε περίπτωση αδυναμίας συμφωνίας (η ισοπαλίας) αναλαμβάνει ο δ/ντης. Αυτό προβλέπει ο Νόμος. Επίσης σε κάθε Νόμο υπάρχουν και τα παραθυράκια...γι αυτό και έβγαλε το Υπουργείο τρίτη εγκύλιο (αν δεν κάνω λάθος) που η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους Δ/ντες (σε περίπτωση μη κατάρτισης ομάδων από τους Συλλόγους).
Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα Νόμο (βλ. Φιρμάνι) το οποίο δεν ξέρουμε πώς θα "τιμωρηθούμε" αν δεν εφαρμόσουμε, καλώς ή κακώς δεν υπάρχει προηγούμενο. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχει σύνδεση του περιεχομένου του με την αξιολόγηση, την αξιολόγηση χωρίς αυτο- μπροστά. Το ξέρουμε: ΠΔ σελίδα 52-53. Λέει ξεκάθαρα ότι η πλημελής συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση μας καθιστά ελλιπείς ως εκπαιδευτικούς. Και με 2 "ελλιπής" άντε γειά σχολείο. Κι εμείς τι κάνουμε; Καθόμαστε και αναλύουμε ΑΝ είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε. Σας φαίνεται λογικό;
Θα καταλάβαινα να έρθει η ΟΛΜΕ και να πει, ..........................Επίσης θα περίμενα η ΟΛΜΕ να μας συσπειρώσει (κι όχι αυτά που κάνει, αλλά δε θέλω να επεκταθώ σε ένα ήδη τόσο εκτενές κείμενο) κι εμείς απ΄τη μεριά μας να ενημερώσουμε γονείς κι όποιον άλλο μπορούμε για το τι συμβαίνει, για το τι πάει να γίνει. Και το ξαναλέω: να ξεκουνηθούμε, να βγούμε στο δρόμο.
Σας πέρασε ποτέ απ΄το μυαλό ότι οι μαθητές θα έγραφαν στο απουσιολόγιο "βάλε μου απουσία και μετά βάλε και κακό βαθμό, γιατί εγώ ο τάδε διαφωνώ με τη θέση του γυμναστή;"
Ας θυμηθούμε όμως τι ακριβώς αναφέρει η τελευταία εγκύκλιος:"Σε περίπτωση που ο σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων (π.χ. τους δείκτες που θα επεξεργαστεί κάθε ομάδα), τότε ο Διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002, υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας. "Η υποχρέωση - επιστράτευση των διευθυντών στηρίζεται στο παρακάτω άρθρο του λεγόμενου "Καθηκοντολογίου":"Όταν ο Σύλλογος, για οποιονδήποτε λόγο, αδυνατεί να αναθέσει στους εκπαιδευτικούς τη διδασκαλία μαθημάτων ή την κατανομή τάξεων και τμημάτων, την απόφαση παίρνει ο Διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο. Σε περίπτωση αδυναμίας να ανατεθούν εργασίες και τομείς ευθύνης εντός του σχολείου, την απόφαση παίρνει ο Διευθυντής."Είναι σαφές ότι το στήριγμα είναι σαθρό, πέραν του ότι είναι από ΦΕΚ του 2002, ενώ η αυτοαξιολόγηση εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, άρα μιλάμε για μετά το 2007.
Το χειριστηκαμε σωστα λετε; Λεω ΟΧΙ κι αυτο με καρα -κεφαλαια. Ως προς την ερμηνεία του ΝΟΜΟΥ νομου ή νομου με κάλυψε ο guestteacher.Eιναι ξεκαθαρο ότι και ειμαστε υποχρεωμενοι να διαβαζουμε όλα όσα μας αφορούν αλλά και να τα καταλαβαινουμε, αλλιως θα μας τυλιγουν σε μια κολλα χαρτι παντα. Δε χωράνε δικαιολογίες δεν διάβασα γιατί δεν προλαβαίνω, διάβασα αλλά δεν κατάλαβα και τέτοια. Αυτά επιτρέπονται μόνο στους μαθητές μας.
Ούτε εγώ είμαι νομικός, αλλά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στις εργασίες που επίσης αναφέρονται στον ίδιο νόμο (του 2002).Γι' αυτό και μιλάω για "επιφύλαξη".