0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, ακούω συχνά τέτοιες απόψεις. Η ΟΛΜΕ είμαστε εμείς!Αν το σωματείο δεν είναι όπως το θέλουμε, είμαστε συνυπεύθυνοι.Πόσοι από αυτούς που "κατηγορούν" την ΟΛΜΕ ή τις ΕΛΜΕ πήγαν στις συνελεύσεις της φετινής χρονιάς για το συγκεκριμένο θέμα, όπου θαγίνονταν προτάσεις και θα ψηφίζονταν οι δράσεις; Η ΟΛΜΕ δεν είναι κάτι ξένο που αποφασίζει μόνο του.
Δεν ελπίζω σε ακύρωση της διαδικασίας. και όχι σίγουρα από την "ανεξάρτητη Δικαιοσύνη" και υπό την παρούσα αυταρχική διακυβέρνηση.Δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει -με κάθε τρόπο- η αυτοαξιολόγηση.Μπορούσαν άνετα να περάσουν μία Ντροπολογία στα τελευταία νομοσχέδια, με την οποία θα συμπλήρωναν το νομικό πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης και θα όριζαν εκεί υπεύθυνο το διευθυντή για τον ορισμό των ομάδων εργασίας, ή ακόμη και να όριζαν ως υποχρεωτική τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών,θεωρώντας πειθαρχικό παράπτωμα τη μη συμμετοχή.Ό,τι θέλουν κάνουν, φάνηκε και στη
1) Επειδή έχουμε δημοκρατία...
Έχουμε;;;...Το αφήνω στον καθένα να το σκεφτεί, μη βγούμε εντελώς εκτός θέματος.
Όσο κάνουν εκλογές έχουμε.
Δεν είναι τόσο απλό. Εκλογές σε κλίμα τρομοκρατίας και προκλητικών εξωγενών παρεμβάσεων;;;Ας μην το συνεχίσουμε...
Τα έχω διαβάσει τα άρθρα που αναφέρεις. Το συγκεκριμένο νόμο τον παρέθεσα με link σε προηγούμενο μήνυμα.Και η ΟΛΜΕ σε κάποιο συνέδριο εκείνων των ετών είχε προτείνει αυτοαξιολόγηση των σχολείων.Συγγνώμη, στα σχολεία από τα οποία έχεις περάσει δεν κάνατε αυτοαξιολόγηση;Δηλαδή δεν κάνατε σχεδιασμό κάποιων δράσεων στην αρχή της χρονιάς, με βάση συγκεκριμένους διαθέσιμους πόρους, και εξαγωγή συμπερασμάτων στο τέλος;Γι' αυτό εγώ αναφέρομαι στην επιβολή της συγκεκριμένης αυτοαξιολόγησης, όπου ο εκπαιδευτικός θα σταματήσει να δουλεύει για το μάθημα, και θα σχεδιάζει και θα συμπληρώνει συνεχώς ερωτηματολόγια και θα μετράει δείκτες.Αντιγράφω από τον τόμο "βασικές αρχές της αυτοαξιολόγησης":Έξι Κρίσιμα ΕρωτήματαΠροκειμένου να πετύχουμε την ικανοποίηση του σκοπού και των στόχων της ΑΕΕ, καλούμαστε να απαντήσουμε στα εξής έξι κρίσιμα ερωτήματα:1. Ποια είναι η ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο μας σήμερα;2. Πού θέλουμε να φτάσουμε;3. Τι πρέπει και πώς πρέπει να το κάνουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε;4. Τι πρόοδο κάναμε;5. Πόσο και πώς ωφεληθήκαμε ως άτομα και ως σύνολο από την παραπάνω διαδικασία;6. Σε ποιους τομείς βελτιώθηκε η ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και η ει-κόνα του σχολείου μας;Μήπως από το 3 μέχρι το 4 υπάρχει μεγάλη απόσταση;Καμία αναφορά στην εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.
Καταρχήν μου κάνεις ερώτηση για πόρους όταν εγώ το έχω πει ήδη.Και για να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ το θέμα μας είναι ή αυτοαξιολόγηση ή ο τρόπος που πάει να γίνει;
Προφανώς η ερώτηση δεν απευθύνεται σε σένα.Τι θέμα μας είναι και ο γραφειοκρατικός τρόπος με τον οποίο πάει να γίνει, και το αν (θέλει να) έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.Επίσης το θέμα μας είναι ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την αξιολόγηση, η οποία στις παρούσες κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές συνθήκες έχει ως μόνο στόχο τη μισθολογική καθήλωση και την ύπαρξη "δεξαμενής" διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, και ΟΧΙ την καλυτέρευση της εκπαίδευσης.Πιο απλά δεν μπορώ να τα γράψω, γι' αυτό σταματώ κι εγώ το συγκεκριμένο διάλογο εδώ.