0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, και για άλλο μάθημα. Αλλά μόνο όσον αφορά τις γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ, οι οποίες πρέπει να είναι περισσότερο "ανοικτές".Για παράδειγμα φυσική στον ΑΣΕΠ ας δίνουν και οι γεωλόγοι, και όλες οι άλλες σχετικές εδικότητες. Αν καταφέρει ένας γεωλόγος να γράψει καλύτερα στην φυσική από κάποιους φυσικούς, έ τότε καλύτερα να έχουμε αυτόν τον γεωλόγο ως καθηγητή φυσικής!Αλλά όσον αφορά την εκπαιδευτική προϋπηρεσία ως αναπληρωτές, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει το αντικειμενικό κριτήριο των γραπτών εξετάσεων, εκεί πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό.Όσοι παλιοί τα κατάφεραν ας έχουν άφεση, αλλά από εδώ και πέρα να μην υπάρχει ούτε μισός , που να προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής για να διδάξει αντικείμενο διαφορετικό από αυτό που σπούδασε! Και το ίδιο και για όλες τις άλλες ειδικότητες βέβαια. Αν θέλει π.χ. ο γεωλόγος ή ο βιολόγος ή ο θεολόγος να διδάσκει φυσική, να δώσει ΑΣΕΠ με τους φυσικούς, και να αποδείξει με αντικειμενικό τρόπο την αξία του. Και όχι να θέλει να μπεί στην εκπαίδευση από την πίσω πόρτα, από τον πίνακα προϋπηρεσίας αναπληρωτών, εις βάρος των πραγματικών φυσικών, και πειραματιζόμενος στου κασίδι του μαθητή το κεφάλι!Και το τελικό συμπέρασμα. Τους πολιτικούς και τα κόμματα που έχτισαν και που συντηρούν αυτή την πελατειακή κατάσταση, ξεμπροστιάστε τους στα μάτια των γονέων και των πολιτών, και μαυρίστε τους στις εκλογές!
οι γεωλογοι....δινουν φυσική....οπως ολοι μας και οι βιολογοι.....μη λεμε οτι θελουμε.....
Ο καθένας στο μαθημά του; χαχαχααυτο το θυμόμαστε μόνο ειναι να γινουν προσληψεις των ΠΕ04.....αλλα όταν προσληφθούμε και παμε στα σχολεία το ξεχναμε......δεν μας νοιαζει πια....ας βγει καποιος απο τους βιολογους να με διαψευσει......γιατι ωραια τα λετε καποιοι στα λογια.....και εγω το ιδιο κανω.....Η βιολογος εχει περισσότερες Χ απο
Είμαι φιλόλογος, αλλά γράφω στο δικό σας forum για μία απορία που έχω. Στις τελευταίες προσλήψεις της Παρασκευής 5/12 προσλήφθηκε άτομο (από θετικές επιστήμες συγκεκριμένα) που δουλεύει σε φροντιστήριο της περιοχής που διαμένω. Έτσι, είναι αυτή τη στιγμή διπλοθεσίτης, καθώς εργάζεται το πρωί (από σήμερα) σε σχολείο του ίδιου νομού και το απόγευμα στο φροντιστήριο, που εργαζόταν από πέρυσι. Είμαι σίγουρη ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το νόμο, αλλά τί μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Δεν ξέρω μπορεί να αποχωρήσει σε λίγες μέρες από το φροντιστήριο και να επιλέξει μόνο το σχολείο, αλλά φαντάζομαι πως θα υπάρχουν κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις συην Ελλάδα και κάπου πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροιδία. Ή διαλέγεις τον ιδιωτικό τομέα ή το δημόσιο, δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε!