0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το πως όμως μπορεί κάποιος να εργάζεται ως εκπαιδευτικός επί τόσα χρόνια χωρίς να έχει παιδαγωγική-διδακτική κατάρτιση, είναι το ερώτημα που θα έπρεπε να είχε τεθεί εξαρχής και πολλά χρόνια πριν. Και δεν μιλώ μόνο για τους συναδέλφους του πίνακα Α, που ας πούμε ότι είχαν και δυσχέρειες στο να παρακολουθήσουν μία επιμόρφωση μηνών. Υπάρχουν τεχνικές ειδικότητες που η πλειοψηφία των συναδέλφων της Ε.Α. δεν είχαν και δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Όχι ότι φταίνε αυτοί που δεν την έχουν και δεν επιδίωξαν και να την πάρουν, είναι λογικό εφόσον δεν προσέφερε και τίποτα ουσιαστικά στους πίνακές τους. Όμως τη δομική αυτή αντίφαση της Ε.Α. την έχω επισημάνει εδώ και χρόνια.
Δεν είναι ακριβώς έτσι........ Μέχρι πέρυσι η επιλογή γινόταν με μόρια και έπαιρναν ένα ή δύο άτομα ανά πόλη / ειδικότητα, μπορούσες να δηλώσεις μία πόλη κλπ. Τα μόρια ήταν αρκετά υψηλά για να μπεις έπρεπε να έχεις τουλάχιστον μεταπτυχιακό. Άρα υψηλός ανταγωνισμός και όχι επιλογή. Τη χρονιά που πήγα μόνο οι αισθητικοί δεν είχαν μεταπτυχιακό, γεωπόνοι, πληροφορικοί, μηχανολόγοι, νομικοί, κοινωνιολόγοι είχαν όλοι. Από πέρυσι πια γίνεται με κλήρωση, οπότε αν έχεις τύχη διάβαινε............ Αυτά για το ετήσιο πρόγραμμα της ασπαιτε.
Kαταρχάς οι διαθέσιμες θέσεις του ΕΠΠΑΙΚ στα παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από το 2010. Με το να λέμε ότι οι συνάδελφοι της ειδικής δεν μπορούσαν να πάρουν την παιδαγωγική επάρκεια με το σύστημα της μοριοδότησης τόσα χρόνια γιατί δεν είχαν τα προσόντα να εισαχθούν στην επιμόρφωση είναι σαν να λέμε επομενως ότι στους πίνακες της ειδικής έχουν μαζευτεί για τις τεχνικές ειδικότητες όλοι οι χαμηλών προσόντων συνάδελφοι. Συ είπας.Η δική μου εκτίμηση είναι ότι πολλοί συνάδελφοι τεχνικών ειδικοτήτων της ειδικής εγκλωβίστηκαν σε έναν φαύλο κύκλο.
Καλημέρα! Στη σελίδα 12 ζηταει όσοι έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό απο το εξωτερικό να καταθέσουν τη διδακτορική τους διατριβή. Εννοει για όσους έχουν διδακτορικό τη διατριβή του; Μάλλον ξεχάσα τα ελληνικά μου με την εγκύκλιο.
Αν έχεις δυο μεταπτυχιακά στο ίδιο αντικείμενο η δυο σεμιναρια(που είναι στην ΕΑΕ) θα μετρήσουν και τα δυο?
Συνάδελφοι, τα φωτοαντίγραφα των δικαιλογητικών πρέπει να είναι επικυρωμένα???
δεν είναι απαραίτητο